نیم نگاهی به مراحل شکل گیری سریال «ميلياردر»؛

کم رنگ شدن شایسته سالاری در جامعه

28 آذر 1391 ساعت 12:09

مجموعه تلویزیونی «ميلياردر» روایتی طنز به زندگی و معظلات اجتماعی آدمهای جامعه معاصر دارد و موضوعاتی چون روابط ، ضوابط ، کم رنگ شدن شایسته سالاری را به تصویر می کشد.


این شب ها مجموعه تلویزیونی «میلیاردر»به کارگردانی «علیرضا امینی» و تهیه کنندگی «رامین عباسی زاده» در حال پخش از شبکه اول سیما است. مجموعه ای طنز و اجتماعی که تلاش می کند مشکلات اجتماعی امروز جامعه را با نگاه طنز و کمیک به مخاطب نشان دهد. سريال «ميلياردر»داستان پسرجوانی به ظاهر دست و پا چلفتی به نام «بهادر» با بازی«سامان گوران» است که دربه‌در دنبال کار می‌گردد تا بالاخره به زحمت برای خود شغلی را در یک شرکت ساختمانی دست و پا می‌کند. به این شکل که مدیرعامل ثروتمند شرکت آقای«فرجام» با بازی «محمد رضا شریفی نیا» با شنیدن نام فامیلی بهادرکه نامی خاص است توجه‌اش جلب می‌شود. این شرکت که در آن روابط فامیلی و پارتی بازی حرف اول را می زند و ‌همه اهل زد و بند هستند و اغلب از جایگاهشان سوء استفاده می‌کنند. این پسر ساده دل با کار در این شرکت ناخواسته با خیلی از این افراد در می‌افتد که ماجراهای طنز زیبایی را به همراه می‌آورد.
مجموعه «ميلياردر» گویا پیش از روی آنتن رفتن حاشیه هایی نیز داشته که از آن جمله می توان به تغییر نام سریال از «شرکت» به «میلیاردر» وهمچنین کنار گذاشته شدن کارگردان اولیه سریال «مسعود کرامتی» اشاره کرد که حاشیه های فراوانی را برای این مجموعه فراهم کرده بود. تاجایی که این سریال که توسط گروه مسعود کرامتی و با بازیگران دیگری چون : سعید پورصمیمی، رضا بابک، احمد مهران‌فر، سحر زکریا، سحر ولدبیگی، نیما فلاح، رامسین کبریتی، وحید رهبانی، فریبا نادری، رضا مولایی، رضا آحادی، سینا کرمی، مهرداد فلاحتگر، خسرو خان محمدی، علیرضا رییسی، آزاده کرمی، علی عامل، مریم نورالدینی، ایلیا مومن، الهام شعبانی، هومن خدا دوست و پژمان عبدی دو چند ماه تصویربرداری داشت در یک حرکت جالب از سوی تهیه کننده بعد از گذشت كمتر از ۳ ماه از تصويربرداری با كناره ‌گيری كرامتی به قول او ۴۳۰ دقیقه مفید و مونتاژشده و حدود ۲ ماه و نیم تصویربرداری و ۵ ماه و نیم پیش‌تولید از اين سريال ،«عليرضا امينی»، كارگردان آن شد. نکته جالب دیگر آن که در ابتدا «رامين عباسی‌زاده»تهيه‌كننده کار عنوان كرده بود که بازيگران سریال تركيبی از بازيگران جديد و قديم خواهند بود و «احمد مهران‌فر» همچنان در نقش اصلی باقی خواهد ماند اما در ليست نهايی و در سریالی که این روزها روی آنتن شبکه اول سیما رفته نقش اصلی سریال به «سامان گوران» بازيگر سابق «خنده‌بازار»سپرده شده است. به هرحال این شب ها این سریال با بازیگران و کارگردان جدید روی آنتن رفته و قرار است در سه فاز روی آنتن برود که فصل اول آن در حل پخش است و به جای بازیگران سری قبلی محمدرضا شریفی‌نیا، مجید مظفری، نرگس محمدی، نیما شاهرخ شاهی، علیرضا کمالی‌نژاد، زهیر یاری، سامان گوران رامین راستاد ، سحر زکریا، فریبا نادری و... بازی دارند.
این سریال تلاش دارد به مباخث مهم جامعه مانند: بیکاری، پارتی بازی، فامیل بازی، از بین رفتن ضوابط وجایگزینی روابط به جای آن ، اشرافیگری،استفاده از آدمهای بی تخصص در شغل های بی ربط و بالعکس، سوءاستفاده مالی، هنجارهای اخلاقی در جامعه و ... می پردازد ونشان می دهد در جایی که انسان ها هر چقدر هم شایسته یک شغلی باشند باز هم امکان دارد که نتوانند به جایگاه اصلی خود برسند. از طرفی سریال میلیاردر و شرکتی که در ان داستان های مختلف مجموعه شکل می گیرد می تواند نمادی از جامعه ما باشد که در آن به وضوح می توان دید که برخی ها بدون کوچکترین تخصیلاتی در خصوص یک شغل ، در حال فعالیت در ان شغل وحرفه هستند . چرا که روابطی فامیلی باعث شده که شایسته سالاری از بین برود و تا زمانی که همه چیز برپایه روابط فامیلی شکل بگیرد معلوم است که سرنوشت آن شرکت، یا جامعه چه خواهد شد.معلوم است که افراد به خاطر اینکه کسی نطارت کافی در اعمال آنها ندارند دست به هرکاری مانند سوئاستفاده از موقعیت کاری، اختلاس، دزدی، بی بندوباری و... خواهند زد. معلوم است که شخصیت ها در چنین شرکتی به خود اجازه خواهند داد که به شخصیت دیگران توهین کنند و آنها را به سخره بگیرند. چرا که به دلیل همان روابط فامیلی از هر اتهامی مبرا خواهند بود. معلوم است که در چنین شرکت بزرگ و مملو از مناسبات پیچیده خانوادگی استخدام یک جوان تحصیلکرده مایه نگرانی افراد تنبل و دزد خواهد شد . در واقع هدف اصلی سریال به چالش کشیدن و نابودی شایسته سالاری در جامعه کنونی ماست. تلویزیون به عنوان رسانه ای فرا گیر و گسترده که همیشه با مردم وافکار عمومی سرو کار دارد باید به ساخت سریال هایی مانند«میلیاردر» بیشتر همت گماد و به شعور مخاطبان خود هم احترام بگذارد و برای ساخت برنامه های خود به نظرات مخاطبان هم توجه داشته باشد و تلاش نکند که صرفا با هر اثری و لو سریال های روتین سطحی و ضعیف که به سرعت و با شتاب و بدون پشتوانه قوی به لحاظ عوامل و فیلم نامه ای مناسب واستاندارد ساخته می شوند مجوز ساخت بدهد . هرچند نمی توان منکر این نکته مهم شد که شبکه های مختلف تلویزیون نیاز مبرمی به برنامه هایی دارند که بتواند آنتن انها را پر کند. چرا که این روزها لزوم جذب مخاطب برای تلویزیون بیش از گذشته ها احساس می شود و رقابت تلویزیون وشبکه های ماهواره ای این روزها به حساس ترین روزهای خود رسیده باید سیما بتواند برنامه های متنوعی برای شبکه های مختلف خود بسازد و در یک رقابت نفس گیر و با حضور هزاران شبکه کابلی ماهواره ای بتواند موفق باشد و ان موفقیت در درجه اول با احترام به شعور مخاطب فراهم می شود ودر درجه دوم هم با ساخت آثار مناسب و جذاب . که اگر غیر این باشد تلویزیون بدون شک در برابر شبکه های مختلف ماهواره ای شکست خواهد خورد. به هرحال صحبت کردن در خصوص کیفیت سریال میلیاردر کمی زود است و باید منتظر پخش قسمت های مختلف این سریال بود .در خصوص آن راحتر بتوان نقد یا تحلیلی ارائه داد.


کد خبر: 51139

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci3zaw.t1azp2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com