با همكاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری؛

رشته‌ای تحت عنوان عمران‌ و مرمت سازه‌ها در حوزه‌ی سوانح و حوادث ایجاد شد

25 بهمن 1390 ساعت 12:10

رییس پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی گفت: با تفاهم‌نامه‌ای كه امروز امضا می‌كنیم، امیدوارم بتوانیم راهكارهایی برای نگهداری و حفظ حراست از موزه‌ها ارائه كنیم.


به گزارش هنرنیوز، برگزاری كارگاه آموزشی سه روزه‌ی «مدیریت بحران در موزه‌ها و مخازن نگهداری اموال تاریخی ـ فرهنگی» صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۵ بهمن‌ماه) در موزه‌ی فرش ایران آغاز شد.

در این مراسم رییس پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی بیان کرد: براساس آنچه در قانون برای پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی آمده است، در سه محور آموزشی‌، پژوهشی و تحقیقاتی باید فعال باشیم. در این زمینه حفظ و حراست پیش از وقوع هر حادثه و بحران، مهم‌ترین نكته‌ای است كه باید به آن توجه شود.

سیدعباس جزایری گفت: ستاد تشكیل‌شده در پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی علاوه بر اقدامات پژوهشی كه در گذشته و در مطالعات خود انجام داده، بر این تصمیم است كه مراكزی مانند حرم امام رضا (ع) كه جمعیت زیادی در مراسم و اعیاد مختلف در آن حضور می‌یابند، حفاظت شوند.

وی با بیان این که موزه‌ها از این امر مستثنا نیستند، خاطرنشان کرد: این‌كه چگونه برنامه‌ریزی كنیم و مردم را آموزش دهیم تا در زمان وقوع یك حادثه‌ی ملی، در كوتاه‌ترین زمان ممكن بتوانند مكان‌های سقف‌دار را تخلیه كنند و از سوی دیگر، در مواقع بروز حادثه، سازه‌ها و ساختمان‌های قدیمی حفاظت شوند‌، نكات مهمی است كه باید به آن‌ها توجه شود.

جزایری تاکید کرد: از حدود پنج سال پیش، سیستم‌های منحصربه‌فردی داریم كه سازه‌ها را در مقابل زلزله ارزیابی می‌كنند و در نهایت، راهكارهایی به كارفرما ارائه می‌دهند تا سازه‌ها تقویت شوند. كسانی كه در بخش مدیریت بحران قرار دارند، باید آموزش‌های لازم را در این زمینه ببینند.

رییس پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی به فعال بودن دانشگاهی وابسته به پژوهشكده‌ی سوانح طبیعی اشاره کرد و افزود: این پژوهشكده آمادگی دارد كارشناسان معرفی‌شده از سوی سازمان میراث فرهنگی را در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد آموزش دهد تا بتوانند سطح علمی خود را در بحث مدیریت بحران در دوره‌های كوتاه‌مدت و بلندمدت بالا ببرند.

وی از دانشجوپذیر بودن ۲۲ رشته در این دانشگاه، خبر داد و اظهار کرد: با همكاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رشته‌ای تحت عنوان عمران‌ و مرمت سازه‌ها در حوزه‌ی سوانح و حوادث ایجاد شده است. با تفاهم‌نامه‌ای كه امروز امضا می‌كنیم، امیدوارم بتوانیم راهكارهایی برای نگهداری و حفظ حراست از این‌گونه مجموعه‌ها ارائه كنیم.

كارگاه آموزشی «مدیریت بحران در موزه‌ها و مخازن نگهداری اموال تاریخی ـ فرهنگی» به‌مدت سه روز در سالن همایش‌های موزه‌ی فرش ایران برگزار می‌شود. این كارگاه با هدف آشنایی كارشناسان موزه‌دار با مخاطره‌ها و سوانح تهدیدكننده‌ی موزه‌ها،‌ مبانی مدیریت بحران و مقدمات طراحی آن، آنالیز ریسك و آسیب‌پذیری‌، معرفی فن‌آوری‌های نوین مربوط و راهكارهای طراحی و استقرار سامانه‌ی مدیریت بحران موزه‌ها برگزار می‌شود.


کد خبر: 37324

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci5pap.t1ayr2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com