چند خبر از بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛
رسولی: اقبال عمومی به نمایشگاه کتاب در نوع خود بی نظیر است
2 ارديبهشت 1391 ساعت 13:52
معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس گفت: اقبال عمومی به نمایشگاه کتاب در نوع خود بی نظیر است که این موضوع نشانهدهنده نزدیکی به کتاب در کشور است.
به گزارش هنرنیوز، «سرهنگ حسن رسولي» معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس در گفتوگو با ستاد اطلاع رسانی بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، درباره ربع قرن برگزاری این نمایشگاه و دستاوردهای آن بیان کرد: نمایشگاه کتاب از معدود برنامه های فرهنگی عمومی کشور است که مورد توجه مردم قرار میگیرد و از تمام نقاط کشور در این نمایشگاه شرکت میکنند. به نظر من هر چه در این زمینه سرمایهگذاری شود، این ظرفیت وجود دارد که به سمت رشد پیش رود.
وی با اشاره به اینکه همیشه منتظر برپایی نمایشگاه کتاب برای خرید کتابهای مورد نیازمان هستیم، گفت: در طول مدت زمان برپایی نمایشگاه نیز در برخی کارهای اجرایی همکاری میکنیم و خوشبختانه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعاملاتی را در جریان نمایشگاه کتاب با ما داشته است و ما هم سعی کردیم با تمام توان حضور فعالی در نمایشگاه داشته باشیم.
رسولی ادامه داد: امسال با حمایت معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، مجوز حضور سه غرفه به انتشارات بنیاد داده شد؛ غرفه کودک و نوجوان، غرفه نشر صریر و غرفه بنیاد حفظ آثار.
معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همچنین درباره تاثیر نمایشگاه کتاب بر اقشار مردم و نزدیکی آنها به کتاب، اظهار کرد: اقبال عمومی به نمایشگاه کتاب در نوع خود بی نظیر است که این موضوع نشانهدهنده نزدیکی به کتاب در کشور است. یعنی اگر افتی نسبت به مطالعه و کتابخوانی در کشور وجود داشته باشد، نمایشگاه کتاب، این افت را برطرف میکند.
وی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه طوری با زندگی مردم و جوانان عجین شده است که برای فرارسیدن آن لحظه شماری و برای حضور در نمایشگاه برنامه ریزی میکنند.
رسولی همچنین پیشنهاد داد: بهتر است که نمایشگاه کتاب در طول سال به مناسبتهای مختلف در استانهای کشور به جز نمایشگاههای استانی برگزار شود و گسترش یابد تا افرادی که دسترسی سختی به نمایشگاه کتاب دارند نیز از آن استفاده کنند.
تداوم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آینده ضروری است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: هر چه از عمر نمایشگاه بگذرد، بر جذابیتهای آن افزوده خواهد شد و مسلما هر سال شاهد استقبال بیشتری خواهیم بود و از این رو استمرار و تداوم آن در آینده ضروری است.
حسین گنجی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اظهار کرد: ذات پدیدهای چون نمایشگاه کتاب میطلبد که استمرار داشته باشد چراکه هر حرکت فرهنگی برای خود یک افق مشخص را تعیین میکند که هم نشانگر اهداف و هم نیاز مخاطبانش است. رسیدن به این افق نیازمند استمرار است.
وی ادامه داد: هر چه به پیش میرویم، نه تنها نیاز به کتاب کم نمیشود بلکه هر روز احساس به مطالعه در مخاطبان متناسب با شرایط سنی و موقعیتهای اجتماعی بیشتر میشود.
به اعتقاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری حرکت بزرگی چون نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از جهت گستردگی، تنوع و تسری در سطح بینالملل، در بخش جذب موسسات و ناشران تخصصی توانسته به جایگاه خوبی دست یابد.
گنجی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به رسیدن نمایشگاه کتاب به بیستوپنجمین دوره برگزاری خود، تصریح کرد: از این پس نیز هر چه از عمر نمایشگاه بگذرد، بر جذابیتهای آن افزوده خواهد شد و مسلما هر سال شاهد استقبال بیشتری خواهیم بود و از این رو استمرار و تداوم آن در آینده ضروری است تا نه تنها در ایران که در جهان نیز به جایگاه قابل قبولی برسیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، توجه به نظر بازدیدکنندگان و ارزیابی علمی نیاز مخاطب را مسئولیت مهم برگزارکنندگان نمایشگاه دانست و گفت: با داشتن سابقه ۲۵ ساله در برگزاری نمایشگاه کتاب از این پس باید توجه ویژهای به نیاز مخاطب کرد چراکه با نیازسنجی و مدیریت محتوا میتوان یک کار فاخر فرهنگی را در کنار نمایشگاه داشت و تعامل خوبی میان دستگاه فرهنگی و مردم برقرار کرد.
نهاد کتابخانههای عمومی در نمایشگاه کتاب «ایستگاه مطالعه» برپا میکند
نهاد کتابخانههای عمومی مهمترین برنامه سال جاری خود «ایستگاه مطالعه» را برای معرفی و جلب مشارکت، در نمایشگاه کتاب بیستوپنجم عرضه خواهد کرد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نهاد کتابخانههای عمومی در کنار برنامههای مستمر خود، هر سال یک برنامه اصلی را در دستور کار قرار میدهد. در سال جاری، مهمترین برنامه این مرکز برای ارتقای سطح مطالعه در جامعه، اجرای «ایستگاه مطالعه» است.
برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری از این مرکز، با این مضمون که همه ایرانیان کتابخوان باشند، طرحریزی شده و «ایستگاه مطالعه» نیز یکی از راههایی است که برای ارتقای سطح مطالعه مطرح میشود تا کتابخانه به میان مردم آورده شود.
به اعتقاد مسئولان این نهاد، کتابخوانهای حرفهای خود به کتابخانههای عمومی مراجعه میکنند اما مساله اصلی کتابخوان شدن آنهایی است که مطالعه نمیکنند. «ایستگاه مطالعه» کتابخانه را به میان مردم و در محلی که مردم حضور دارند، میآورد.
«ایستگاه مطالعه» در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به جامعه و فرهیختگان معرفی خواهد شد. نهاد کتابخانههای عمومی قصد دارد ضمن معرفی این طرح، با دستگاههای و نهادهای مختلف برای تعیین محل استقرار این ایستگاهها، تبادل نظر و مشارکت داشته باشد.
این مرکز همچنین با توجه به شعار امسال مبنی بر «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» برنامه و طرحهایی را در نمایشگاه کتاب ارائه خواهد کرد.
ارائه برنامههای راهبردی نهاد، رونمایی از آثار تولید شده این مرکز و عضوگیری رایگان تمام کتابخانههای عمومی از دیگر فعالیتهایی است که در غرفه نهاد کتابخانههای عمومی انجام میشود. همه مراجعان با حضور در غرفههای نهاد میتوانند در کتابخانههای عمومی محله خود عضویت رایگان یکساله بگیرند.
بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در مصلاي بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود.
کد خبر: 39674
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci5qap.t1a3y2bcct.html