نگاهی به کارنامه کاری دکتر مهدی حجت؛
رییس ایکوموس ایران کیست؟
8 خرداد 1392 ساعت 13:12
دکتر مهدی حجت از سال 88 تاكنون ریاست كمیته معماری شورای عالی فنی سازمان سرمایهگذاری و مشاركتهای مردمی شهرداری تهران را برعهده دارد.
مهدی حجت رییس ایکوموس ایران راه پر پیچ و خمی را پشت سر گذاشته است . آخرین آن شاید تحویل خانه ایکوموس به عشایر است! موسسه آیکوموس (شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی) اجازه داشت تا اسفند ماه 91 در خانه تاریخی قوام الدوله در خیابان امیرکبیر مستقر باشد که پس از آن سازمان میراث فرهنگی ترجیح داد برای عشایر که خود سازمان عشایر دارند نقش دایه مهربانتر ز مادر بازی کند و خانه ایکوموس را به آنها واگذار کند تا شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی و کارشناسان میراث فرهنگی حیرت زده بمانند که میراث تا چه زمانی قرار است به جای پرداختن به وظایف خود دست به کارهای محیرالعقول بزند و به کسی پاسخگو نباشد؟!
دکتر مهدی حجت در ابتدای انقلاب اسلامی به مدیریت پخش سینمای ج.ا.ا و به عنوان مدیرعامل تئاتر شهر تهران انتخاب شد. وی تا سال ۵۹ این مسئولیت را برعهده داشت. در طی این مدت اقدام به جذب بازیگران جدید و با استعداد و همچنین حفظ هنرمندان قدیمی تئاتر كرد.در سال ۵۸ همزمان با مدیریت تئاتر شهر به عنوان معاون امور برنامههای سازمان صدا و سیما انتخاب شد .در سال ۵۹ با حكم سید كمال خرازی مدیر عامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان بعنوان مدیرامورسینمایی این كانون انتخاب شد.در آغاز جنگ به جبهه اعزام و مدت شش ماه در خوزستان حضور داشت. علاوه برآن تهیۀ مجموعه سرودهای مربوط به دفاع مقدس برای ستاد تبلیغات دفاع مقدس از فعالیتهای این روزهای وی بود. در سال ۶۰ با ابلاغ غلام عباس توسلی (سرپرست برنامهریزی گروه علوم انسانی)به عنوان رئیس گروه هنر ستاد انقلاب فرهنگی منصوب شد.
همزمان با این انتصاب با حكم محمدعلی نجفی (وزیر فرهنگ وآموزش عالی )به عنوان معاون حفظ میراث فرهنگی این وزارت خانه و مشاور وزیر درامور فرهنگ وهنر منصوب شد كه این مسئولیتها تا سال ۱۳۶۴ ادامه داشت. همچنین در همین زمان مسئول تشکیل وزارتخانه جدید «فرهنگ و ارشاد اسلامی» از سوی وزیر فرهنگ و آموزش عالی بود.در سال ۶۱ از سوی محمدعلی نجفی به عنوان جانشین وزیر در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران و همچنین رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی انتخاب شد. همچنین یك سال بعد با حكم آقای حسن ظهور (معاون آموزشی وزارت فرهنگ) به عنوان عضو كمیته هنر دفتر گسترش دانشگاهها منصوب شد.
دكترحجت در سال ۱۳۶۳ باردیگر با حكم وزیر وقت فرهنگ بعنوان عضو شورای مشورتی كمیته ملی یونسكو انتخاب و تا سال ۶۵ در این سمت باقی ماند. وی درسال ۶۳ توسط آقای ایرج فاضل كه جانشین نجفی در وزارت فرهنگ شده بود به عضویت هئیت علمی دانشگاه تهران در آمد كه این مسئولیت تا امروز برعهده ایشان است.همچنین در همین سال با حكم سید محمد بهشتی (رئیس شورای برگزاری جشنواره فجر) به عضویت هئیت داوران جشنواره فیلم فجر درآمد.در سال ۶۴ با ابلاغ محمدهاشمی (مدیرعامل وقت صدا و سیما) بار دیگر به عنوان معاون امور برنامهها به این سازمان دعوت شد.
درهمین سال بود که با بنیانگذاری سازمان میراث فرهنگی کشور با حكم محمد فرهادی (وزیر فرهنگ و آموزش عالی) به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی كشورمنصوب شد و تا سال ۷۰ در این مسئولیت باقی ماند.درسال ۱۳۶۵ با حكم علی اكبرهاشمیرفسنجانی (رئیس وقت مجلس) بعنوان عضو كمیته فنی طرح بنای مجلس انتخاب شد وی در این سال همزمان جانشین وزیر فرهنگ درشورای عالی معماری و شهرسازی نیز بود.
دكترحجت درسال ۶۸ با حكم عبدالكریم موسوی اردبیلی(رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی) به ریاست شورای مركزی نامگذاری كشورمنصوب شد ودوسال دراین مسئولیت باقی ماند. درهمین سال با حكم مصطفی معین (وزیر وقت فرهنگ) به ترتیب عضو شورای هماهنگی مراكز تحقیقات،عضو كمیته گسترش كمی و كیفی رشته های هنر و ریاست كمیته ملی مشورتی حمایت ازاموال فرهنگی یونسكو شد. در سال ۷۰ با حكم معاون امور اجرایی رئیس جمهور به عضویت هیئت داوری طراحی نشانهای دولتی درآمد.از سال ۷۱ تا سال ۷۴ به کشور آمریکا وسپس انگلستان برای کسب درجه دکتری در معماری وحفاظت ازمیراث فرهنگی عزیمت کرد.
در سال ۱۳۷۳ با تصویب هیئت وزیران و با حكم رئیس جمهور (هاشمی رفسنجانی) بعنوان مسئول مبادله آثارهنری منصوب شد.در ارتباط با همین مسئولیت بود که شاهنامۀ گرانقدر شاه طهماسبی از آمریکا به ایران بازگردانیده شد. در همین سال به عضویت هیئت علمی كنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در آمد. یك سال بعد با حكم محمدرضا عارف(رئیس دانشگاه تهران) بعنوان مسئول كمیته برنامهریزی و تنظیم طرح باغ نگارستان دانشگاه تهران انتخاب شد و همزمان در ابلاغی بعنوان مشاور رئیس دانشگاه تهران به فعالیت خود ادامه داد.
در سال ۱۳۷۵ با ابلاغ سید محمد رضا هاشمی گلپایگانی (وزیر فرهنگ) بعنوان یكی ازهفت عضو شورای عالی كمیسیون ملی یونسكو انتخاب شد. یك سال بعد دكتر حجت به نمایندگی ازشركت پرلیت بعنوان مدیرپروژه تونل بزرگ رسالت انتخاب شد.وی یك سال بعد هم با حكم سید محمد خاتمی(رئیس جمهوری وقت) بعنوان مشاوررئیس جمهوردرامورجوانان منصوب شد.درهمین سال با حكم سید محمد صحفی (سرپرست موزه هنرهای معاصر) بعنوان عضوهیئت داوران بینال نقاشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وهمچنین عضو هیئت داوران جشنواره سراسری تئاترفجرانتخاب شد.در سال ۷۷ با حكم محمد مهدی عزیزی (رئیس دانشكده هنرهای زیبا) بعنوان عضو تحصیلات تكمیلی این دانشكده شروع به كار كرد.
درهمین سال با حكم عطاالله مهاجرانی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به عضویت هیئت منصفه مطبوعات درآمد.وی در این سال با حكم محمدعلی نجفی (رئیس هئیت مدیره بنیاد امید صالحان) به عضویت هیئت رئیسه و رئیس بخش فرهنگی بنیاد منصوب شد.درسال ۱۳۸۰ با ابلاغ اسحاق جهانگیری(وزیر صنایع و معادن) به عضویت شورای فرهنگ و صنعت این وزارتخانه در آمد در همین دوره عضویت در كمیسیون تحقیقات این شورا را نیز عهدهدار بود.
وی از سال ۷۷ تا ۸۱ با حكم سید محمدصادق خرازی به عنوان مشاور معاونت آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه شروع به كار كرد همچنین از سال ۶۸ تا كنون عضویت در هیئت تحریریه مجله هنرهای زیبا وابسته به دانشكده هنرهای زیبا را برعهده دارد. در سال ۷۸ با حكم محمدرضا عارف (وزیر پست و تلگراف و تلفن) بعنوان عضو هیئت امنای موزه پست و تلگراف انتخاب شد.
وی در سال ۱۳۸۲ با (رئیس وقت فرهنگستان هنر) بعنوان رئیس شورای علمی وعضو هیئت داوران جشنواره معماری و شهرسازی به فعالیت پرداخت. در همین سال با حكم سید كمال خرازی (وزیر امور خارجه) بعنوان رئیس شورای هدایت فنی طراحی ساختمانهای نمایندگی ایران در خارج ازكشورمنصوب شد. حجت در سال ۸۵ عضو هیئت داوران سمپوزیوم بینالمللی مجسمه سازی تهران به فعالیت مشغول شد.
همچنین ازسال ۸۵ تا كنون ریاست موسسه ایكوموس ایران را برعهده دارد. درسال ۸۸ ریاست همایش ملی مدیریت هنری برعهده وی بود و از همان سال تاكنون نیزریاست كمیته معماری شورای عالی فنی سازمان سرمایهگذاری و مشاركتهای مردمی شهرداری تهران را برعهده دارد. ضمن اینكه از آن سال با حكم مازیارحسینی (معاون فنی عمرانی شهرداری تهران) عضو كمیته پژوهشی استانداردسازی عمرانی و زیرساختهای شهرداری نیز بوده و نیز همزمان مسئولیت كمیته علمی جشنواره شهرآیین موسسه پژوهشهای فرهنگی را نیز بر عهده داشته است.
معصومه حیدری پارسا
کد خبر: 59014
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci5uaw.t1a3z2bcct.html