در نخستين جلسه از كارگاه نغمه تنبور؛
فرهنگستان هنر ميزبان كهنسالترين تنبور نواز می شود
4 آبان 1390 ساعت 14:47
در نخستين جلسه از كارگاه تخصصي «نغمه تنبور»، سيد قدميار حسيني با 118 سال سن ضمن اجراي سرودههاي كهن، مقامهايي از تنبور را نواخت.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي فرهنگستان هنر، نخستين جلسه از كارگاه تخصصي « نغمه تنبور»، عصر يكشنبه، اول آبان با حضور محمدعليمعلم دامغاني، رييس فرهنگستان هنر، مسئولان فرهنگستان هنر و جمعي از علاقهمندان برگزار شد. در بخشي از اين كارگاه كه با استقبال بينظيري مواجه شد؛ سيد قدميار حسيني از نوازندگان تنبور، سرودههاي كهن ايرانزمين را به همراه اجراي مقامهايي چند از تنبور اجرا كرد كه موجب برانگيخته شدن شور و احساس مخاطبين شد.
بهمن كاظمي، رييس كميته موسيقي اقوام ايراني در ابتداي اين جلسه با نشاندادن تصاويري از مجسمههاي سفالي از نوازندگاني كه متعلق به 3000 سال قبل از ميلاد مسيح بودند؛ قدمت اين ساز را به 5000 سال پيش نسبت داد. سپس به بررسي نمونههاي مختلف "تنبور" با نمايش تصاوير پرداخت. وي "گوران"، " صحنه" و "لرستان"در ايران و "سليمانيه " و " كركوك" عراق را حوزههاي معتبر تنبور نوازي معرفي و توضيحات بيشتر در خصوص اين مناطق را به جلسات بعدي موكول كرد. سپس با نمايش قسمتهايي از اجراي تنبورنوازي، از نوازندگان آن با عنوان استادان غير جشنوارهاي ياد كرد كه اين ساز را مقدس شمرده و نواختن آن را از پدران خود آموزش ديدهاند.
در اين جلسه همچنين سلمان حسيني به اجرايي چند از مقامهاي تنبور پرداخت و توضيحاتي در خصوص نحوه ساخت اين ساز و سير تحول و تطور آن داد.
آرمان دكهاي نيز سرودههايي كه به همراه اين ساز خوانده ميشود را شامل 14 دوره كلامي شمرد كه از دوران بهلول آغاز شدند. وي عنوان كرد كه اين سرودهها و داستانها بخشي به صورت نسخ خطي و بخشي بر روي پوستها هنوز نيز در شهر "يارسان" وجود دارند.
دومين جلسه از كارگاه تخصصي « نغمه تنبور»، يكشنبه 8 آبان، ساعت 30/15 در فرهنگستان هنر برگزار ميشود. علاقهمندان براي شركت دراين كارگاه ميتوانند به نشاني خيابان وليعصر، پايينتر از طالقاني، شماره 1552 مراجعه نمايند.
کد خبر: 33724
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci5yap.t1apr2bcct.html