حسین پرنیا در گفتگو با هنرنیوز:

به‌جای موسیقی گیشه به موسیقی اندیشه می‌پردازم

12 مهر 1390 ساعت 11:43


حسین پرنیا، آهنگساز و نوازنده سنتور در رابطه با کارهایش گفت: من به‌جای موسیقی گیشه به موسیقی اندیشه می‌پردازم.
این آهنگساز که از سال‌های ابتدایی آشنایی با زنده یاد «ایرج بسطامی» چند کار مشترک با وی انجام داد که در قالب آلبوم‌های «تحریر خیال»، «رقص آشفته»، «حال آشفته» عرضه عمومی شد؛ در گفتگو با خبرنگار موسیقی هنرنیوز ابراز داشت: باید برای عرضه موسیقی مناسب تلاش کرد و من هم برای این کار به‌دنبال سالنی هستم که بتوان در آن کنسرت اجرا کرد، همچنین زمانی را هم برای این کارها نمی‌توان برنامه‌ریزی کرد چراکه شرایط طوری است که حتی اجراهای برنامه‌ریزی شده‌ هم برای اجرا با مشکل روبه‌رو می‌شوند.
وی افزود: امیدوارم شرایط سالن‌ها و اجراها طوری شود که بتوان انواع موسیقی را از هم تفکیک کرد، در این رابطه من بارها به مسئولین فرهنگی کشور چه در قالب مشاوره و چه در قالب ارائه راهکار توصیه کرده‌ام که باید موسیقی گیشه از موسیقی اندیشه تفکیک شود و موسیقی فکری از موسیقی مصرفی جدا شود. باید اجراهای کنسرت‌های پژوهشی و آموزشی به یک دغدغه تبدیل شود. من بسیار علاقه‌مند به چنین رویدادی هستم و در این راستا پیشنهاداتی به مسئولین خانه موسیقی و انجمن موسیقی ارائه داده‌ام.
این نوازنده سنتور در رابطه با تفکیک موسیقی‌های مختلف توضیح داد: تفکیک موسیقی چه به لحاظ سالن و چه معرفی برای مخاطب بسیار مفید است. در این صوورت خود مخاطب تشخیص می‌دهد که کنسرت‌های پژوهشی، مفهومی یا مصرفی در چه سالن‌هایی برگزار می‌شود. البته منظور از این تفکیک‌ها بسنده کردن به یک سالن در سراسر کشور نیست منظور برنامه‌ریزی طولانی مدت است.
آهنگساز «گلپونه‌ها» با اشاره به وضعیت موسیقی در صدا و سیما خاطرنشان کرد: همچنان توجه جدی به موسیقی وجود ندارد و به آن به عنوان یک عنصر حاشیه‌ای نگاه می‌شود، در صدا و سیما نیز چنین است که موسیقی نقش مکمل سایر بنامه‌ها را دارد. موسیقی قبل از اینکه هنر باشد فکر، زبان و علم است. باید موسیقی را با توجه به این مفاهیم در نظر گرفت نه به عنوان یک موضوع حاشیه‌ای.
وی افزود: من برای احترام به این موضوع برخی کنسرت‌های خود را لغو کرده‌ام چرا که معتقد بودم خواننده‌ای که در کار حضور دارد شعری که می‌خواند را نمی‌فهمد و چون مفهوم شعر را نمی‌فهمد نمی‌تواند آن را به‌درستی ادا کند. بنابر این کسی که نسبت به موسیقی حساس باشد نگاهش به موسیقی کاملاً فکری و علمی است. یعنی یک نگاه اندیشه‌ای نه کلیشه‌ای.
حسین پرنیا که کنسرت‌های مختلفی در کشورهایی چون: آلمان، فرانسه، اتریش، چک، اسلوواکی، ترکیه، هند، پاکستان، قطر و امارات برگزار کرده در رابطه با اجرای کنسرت توسط موزیسین‌های دیگر کشورها در ایران گفت: از موزیسین‌های خارجی دعوت شده تا در سالن‌های ایران کنسرت اجرا کنند در حالی که این سالن‌ها استانداردهای لازم را ندارد و این باعث تبلیغات منفی در سایر کشورها می‌شود.
وی در این‌باره ادامه داد: این بخشی از تأثیرات منفی این کار است؛ زمانی به عنوان مثال یک گروه 140 نفره را از ارمنستان به ایران دعوت می‌کردند تا اجرای کار در ایران داشته باشد و در آن زمان نوازندگان ارکستر سمفونیک حقوق یکساله خود را نگرفته بودند. در این شرایط چرا برای شرکت کنندگان خارجی هزینه‌ها میلیونی صورت می‌گیرد.
پرنیا توضیح داد: برای بررسی این موارد باید ترتیب نشست‌های تخصصی را داد تا بتوان به صورت تخصصی‌تر به موضوع پرداخت، بررسی این موضوعات نیاز به دقت و توجه زیادی دارد تا بتوان آن را به یک دغدغه تبدیل کرد و به دنبال آن می‌توان نشان داد که در پشت این حرکت‌ها چه موضوعی واقع شده‌است و در واقع بررسی کرد که موسیقی ما به چه سمت و سویی در حرکت است.
وی افزود: آگاهان به موسیقی جایگاهی برای ارائه سخنان خود ندارند، ما نمی‌توانیم شب‌نامه چاپ کنیم و در خانه‌ها پخش کنیم. تنها دریچه‌ای که به ما در انعکاس سخنانمان کمک می‌کند مطبوعات است. از مطبوعات هم رسانه ملی را باید از لیست خود خارج کنیم چرا که برای آن این مسائل چندان اهمیتی ندارد. چون از طریق این رسانه فرهنگ‌سازی درستی نسبت به بحث موسیقی صورت نگرفته نمی‌توان یک برنامه پژوهشی مناسب ساخت چون با مخاطبان زیادی روبه‌رو نخواهد شد.
سرپرست گروه «همایون» در پایان ابراز داشت: هر کس در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کند نسبت به آن زمینه هنری احساس مسئولیت می‌کند من هم در زمینه موسیقی چنین احساسی دارم و امیدوارم در این راه کم نگذارم.

امیرحسین مکاریانی


کد خبر: 32734

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci5yap.t1arp2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com