کتابی از سید علی شجاعی در راه کره؛

اگر آدم‌برفی‌ها آب نشوند

خبرگزاری ايسنا , 8 مهر 1392 ساعت 10:36

سیدعلی شجاعی گفت، کتاب «اگر آدم‌برفی‌ها آب نشوند» که در مدرسه‌های آلمان تدریس شده، به زودی به زبان کره‌یی به‌ همراه کتاب گویای آن منتشر خواهد شد.


شجاعی که این کتاب منجر به حضورش در سیزدهمین فستیوال ادبی برلین شده بود، درباره محتوای این کتاب گفت: کودکان یک روستا با هزار شوق و آرزو و پس از انتظار بسیار می‌خواهند بزرگ‌ترین آدم‌برفی عمرشان را بسازند. یک روز کامل زحمت می‌کشند و یک آدم‌برفی خیلی خیلی بزرگ‌ می‌سازند. اما صبح روز بعد مردم روستا با دستورهای آدم‌برفی از خواب بلند می‌شوند. آدم‌برفی هزار جور دستور می‌دهد و همه مجبورند عمل کنند. آدم‌برفی آن‌قدر دستور می‌دهد که آخر هم مقابل خورشید می‌ایستد و نمی‌گذارد بهار به روستا بیاید...
او افزود: این کتاب پیش از این توسط انتشارات بائوباب که انتشاراتی سوییسی – آلمانی و یکی از معتبرترین ناشران کتاب‌های کودک و نوجوان آلمانی است، منتشر شده است؛ اگرچه اصل این کتاب به زبان فارسی است و توسط الهه طاهریان تصویرسازی و با همت انتشارات نیستان منتشر شده است.
این نویسنده گفت: این فرصت در کنار برگزیده شدن این کتاب توسط آکادمی آلمان برای دریافت جایزه Buch des Monats در بخش کتاب‌های تصویری منجر شد تا این اثر که در زمره کتاب‌های فلسفی کودکان و نوجوانان است، بتواند به سیزدهمین فستیوال ادبی آلمان راه پیدا کند.
فستیوال ادبی برلین برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۱ آغاز به‌کار کرده است و از همان زمان فستیوال دیگری در داخل این فستیوال شکل گرفت که مختص ادبیات کودک و نوجوان بود. این فستیوال همه‌ساله از ۲۰ نویسنده و تصویرگر مطرح جهان در حوزه‌ی کودک و نوجوان دعوت می‌کند تا آثارشان را در ۱۰۰ رویداد فرهنگی به بیش از ۱۰۰ هزار بازدیدکننده‌ی ۵ تا ۲۰ ساله، عرضه کنند.
فستیوال ادبی برلین یکی از رویدادهای مهم بنیاد هنری - سیاسی Peter Ulrich Weiss (پیتر ویس: نویسنده، نقاش، گرافیست و فیلم‌ساز آوانگارد آلمانی) و فستیوال فیلم برلین است که تحت حمایت کمیسیون یونسکوی آلمان است.
این فستیوال امسال میزبان ۱۶۴ نویسنده بود که در ۲۲۷ برنامه حضور یافتند. در بخش «فستیوال ادبیات جهان» ۱۶۴ نویسنده از ۴۷ کشور جهان در برنامه‌های تدارک دیده‌شده حضور پیدا کردند که از جمله آن‌ها می توان به روت کلوگر آمریکایی، تایه سلاسی آفریقایی، سوتلانا الکسی یویچ نویسنده روسی و برنده امسال جایزه صلح کتاب‌فروشی های آلمان، جی.ام. کوئتزی نویسنده هلندی‌تبار اهل آفریقای جنوبی و برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۳، لیائویو نویسنده چینی‌تبار و دانیل کلمان نویسنده آلمانی اشاره کرد.
در بخش دیگر این فستیوال با عنوان «اولین کتاب‌خوانی» علاوه بر نویسندگان شناخته‌شده در آلمان، نویسندگانی حضور یافتند که آثارشان برای نخستین‌بار در آلمان معرفی می‌شد.
از نقاط عطف محتوایی سیزدهمین فستیوال بین‌المللی برلین می‌توان به پرداختن به موضوع «سالخوردگی» در ادبیات اشاره کرد که این پروژه را وزارت علوم و تحقیقات حمایت می‌کند.
در بخش دیگر که موضوع آن روایت‌گری در فرم متفاوت هنری معاصر است، به مسأله تصویرگری در بازی‌های کامپیوتری و رمان‌های گرافیکی پرداخته ‌شد. به این ترتیب در یک فستیوال ادبی بر روی بازی‌های کامپیوتری که اکنون دیگر به عنوان فرم هنری پذیرفته شده‌اند، تمرکز ‌شد. 
همچنین امسال برای سومین سال «روز رمان‌های گرافیکی» با حضور مشهورترین هنرمندان اروپایی آثار کمیک برگزار ‌شد.


کد خبر: 64333

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcippaq.t1a5p2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com