جلیل عرفان منش در گفتگو با هنرنیوز:

تلاش کنیم به جای حاشیه متن سینمای ایران دیده شود

25 دی 1391 ساعت 10:00

معاون امور آثار سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی گفت: به گمان من، جشنواره امسال هم از حیث نظم و هم از حیث سیاست‌های راهبردی؛ جشنواره موفقی خواهد بود و اگر چالش‌هایی هم به طور متعارف پس از اعلام فیلم‌ها از سوی هیات انتخاب و حتی پس از اعلام رای هیات داوران هم بوجود آید باز هم یک امر معمولی خواهد بود.


جلیل عرفان منش معاون امور آثار سینمایی و سعی و بصری سازمان سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: برخی از مشکلات سینما دارای انگیزه‌هایی هستند که فارغ از اینکه ماهیتی دارند اما انگیزه‌های دردمندانه‌ای برای ساحت سینمای ایران نخواهند بود. به عبارت دیگر، پاره‌ای از حاشیه‌هایی که در باره سینما صورت می‌گیرد مبالغه آمیز است این درحالی است که در دوران مدیریت جدید قریب به ۲۵۰ اثر تولید شده و تعداد کمی از این فیلم‌ها حاشیه ساز بودند. اما بر خلاف انتظار؛ همین فیلم‌های حاشیه‌ای، سایه سنگینی را برروی دیگر فیلم‌ها داشته‌اند.

وی ادامه داد: معتقدم اگر همه نهاد‌ها و مدیران سینمایی و فرهنگی تلاش کنند به جای حاشیه، متن سینمای ایران دیده شود این برای سینما بهتر خواهد بود. ما باید همواره نه تنها از حاشیه‌ها پرهیز کنیم بلکه به گونه‌ای عمل کنیم که خودمان به حاشیه‌ها دامن نزنیم.

معاون امورآثار سازمان سینمایی کشور با اشاره به فیلم‌های این دوره از جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: من حیث المجموع فیلم‌های حاشیه دار این دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجه‌ای داشته است و ما در سال آینده با چنین آثاری به طور محدودتری روبرو خواهیم بود البته با توجه به تدبیری که در معاونت آثار اتخاذ شده تا به حال چندین جلسه درمورد فیلم‌های حاشیه‌ای برگزار شده و ما تلاش کردیم جنجال‌های حاشیه‌ای را به گفتگوهای فرهنگی مبدل کنیم و به جای اینکه ساحت سیاسی به فرهنگ و سینما ورود پیدا کنند بیشتر با تفکر و اندیشه و دعوت از گروه‌هایی از اندیشمندان و صاحب نظران و همچنین گروه‌های مرجع جامعه، سعی کردیم این نوع فیلم‌ها را قبل از اکران عمومی برای این عزیزان نمایش دهیم و اگرآن‌ها نظراتی دارند نظرات خود را با صاحبان فیلم در میان بگذارند. لذا بر این باورم اینگونه تعامل‌ها و گفتگو‌ها موجب خواهد شد که صاحبان آثار، قبل از اکران فیلم با نظرات اندیشمندان آشنا شوند چرا که این امر باعث آرامش و تعدیل نظر در میان گروه‌های سینمایی خواهد شد و به شدت نیز از افراط و تفریط جلوگیری خواهد کرد. ما تا کنون چنین جلساتی را در معاونت سینمایی برگزار کردیم و به دستاوردهای خوبی هم رسیدیم. این سیاست را اگر ضرورت پیدا کند درسال‌های آتی هم ادامه خواهیم داد.

عرفان منش تصریح کرد: همیشه اختلاف نظر نسبت به یک اثر هنری بوده که فی نفسه کار بدی هم نیست اما اگر ما این اختلاف نظر‌ها را در مسیر گفتگوهای سودمندی قرار دهیم بدون تردید در ارتقای سینمای ایران موثر خواهد بود چرا که هنرمندان هنگامی که با نخبگان جامعه روبرو می‌شوند احساس مسئولیت بیشتری می‌کنند و این عمل بازخورد خوبی به همراه خواهد داشت.

این مدیر ارشد سازمان سینمایی کشور با اشاره به سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: به گمان من، جشنواره امسال هم از حیث نظم و هم ازحیث سیاست‌های راهبردی؛ جشنواره موفقی خواهد بود و اگر چالش‌هایی هم به طور متعارف پس از اعلام فیلم‌ها ازسوی هیات انتخاب و حتی پس از اعلام رای هیات داوران هم بوجود آید باز هم یک امر معمولی خواهد بود.

عرفان منش خطاب به فیلمسازانی که فیلم‌هایشان درجشنواره فیلم فجر انتخاب نشده است ضمن دعوت آنان به سعهٔ صدر گفت: کسانی که با رای ونظر هیات انتخاب مخالف هستند و آثارشان به جشنواره فیلم فجر ورود پیدا نکرده باید سعه صدربیشتری داشته باشند.

وی در مورد گمانه زنی‌های برخی از منتقدین و سینماگران که با معیار قراردادن فیلم‌های این دوره از جشنواره، سینمای سال آینده ایران را سینمای خنثی‌ای تفسیر می‌کنند اظهار داشت: بدون تردید این گمانه زنی‌ها، گمانه زنی‌های شتاب زده و بی‌اساس است حتی برخی‌ها ازه مین الان حکم صادر می‌کنند و اعلام می‌کنند سینمای سال آینده، سینمای بی‌روحی خواهد بود. لذا به نظرمن این پیش بینی‌ها پایه منطقی ندارد وبیشتردر حد یک پیش گویی است که بیشتر بر پایه احساس است تا واقعیت.


کد خبر: 52633

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcipqaw.t1arp2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com