مدیرکل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
خانه سینما مؤسسه منحله محسوب میشود
30 دی 1390 ساعت 18:38
مدیرکل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دستور انحلال وزارت ارشاد متعاقب با نشست شورای فرهنگی عمومی صادر شد و در حال حاضر موسسه منحله محسوب میشود.
مدیرکل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دستور انحلال وزارت ارشاد متعاقب با نشست شورای فرهنگی عمومی صادر شد و در حال حاضر موسسه منحله محسوب میشود.
احمدعلی محسنزاده مدیرکل حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیت اقدام وزارت ارشاد و فعالیت خانه سینما گفت: با توجه به فضایی که در جریان هستید و با دلایل قانونی که با تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس قانون مؤسسات و واحدهای آموزشی، تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز دایر میشوند، دستور انحلال صادر شد. در قانون آمده است که وزارتخانه مربوطه میتواند واحدهایی که بدون اخذ مجوز اقدام به تاسیس کردند و غیرقانونی عمل میکنند میتواند دستور انحلال صادر نمایند.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که دستور انحلال وزارت ارشاد متعاقب با نشست شورای فرهنگی عمومی صادر شد که در آن نشست اعضای شورا به اتفاق آراء به غیرقانونی بودن خانه سینما رای دادند و طبیعتاً مراحل قانونی در وزارت ارشاد طی و دستور انحلال صادر شد. از نظر وزارت ارشاد این دستور ابلاغ شد و در حال حاضر موسسه منحله محسوب میشود.
وی درباره شرایط فعلی خانه سینما گفت: خانه سینما در حال حاضر فعالیت نباید داشته باشد حتی در تبصره یک اعلام شده است در مورد اشخاص حقوقی موسسان و مدیرعامل و هیئت مدیره و یا بالاترین مقام اجرایی در صورت فعالیت تحت تعقیب و مجازات قرار خواهند گرفت و در متن خود ماده واحده آمده است در صورت شکایت وزارت مطبوع چنانچه موسسات بعد از دستور انحلال دایر باشند در حکم کلاهبردار تحت تعقیب قرار میگیرند. با توجه به فضای وزارتخانه در برخوردی که با هنرمندان دارد فعلاً شکایتی به عنوان کلاهبردار اقامه نکرده و وضعیت فعلی آنها کاملاً مشخص است.
محسن زاده در ادامه گفت: البته خانه سینما هم متعاقباً در دیوان عدالت اداری که حق قانونی هر مؤسسه و فردی است که بتواند از تصمیات دولتی شکایت بکند، آنجا اقامه دعوا کردند و در کنار آن درخواست دستور موقت بر مبتنی توقف دستور قانونی وزارت ارشاد اسلامی از دیوان عدالت اداری را خواستار شدند، جلسهای هم با حضور اعضای هیئت مدیره خانه سینما و وکیل و نمایندگان حقوقی وزارت ارشاد در شعبه اول دیوان عدالت اداری تشکیل شد، هر دو طرف حرفهایشان را زدند در نهایت با توجه به مصاحبه ریاست محترم دیوان عدالت اداری و ادلهای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه داد درخواست توقف دستور قانونی وزارت ارشاد از سوی خانه سینما مورد پذیرش قرار نگرفت.
مدیرکل حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رسیدگی به ماهیت دعوا و صدور رای دیوان عدالت اداری گفت: رای دیوان عدالت اداری هر وقت تشخیص بدهند و پرونده را موعد اصدار رای بدانند رای را صادر خواهند کرد. طبق روال باید دادخواست و ضمائم آن را برای طرف شکایت (وزارت ارشاد) اعلام و ارسال کنند ما با توجه به دادخواست آنها لایحه دفاعیه را تنظیم میکنیم علاوه بر دفاعیاتی که حضوراً انجام شده است و این را تقدیم شعبه خواهیم کرد با توجه به تبادل لوایح و بررسیهای شعبه رای صادر خواهد شد. هنوز دادخواست به وزارت ارشاد ابلاغ نشده است.
محسنزاده درباره تشکیل شورا یا کارگروهی در خانه سینما برای ادامه فعالیت قبل از آماده شدن اساسنامه و تشکیل مجمع عمومی گفت: وزیر محترم ارشاد اسلامی اصرار دارند تمامی تصمیاتی که اتخاذ میکنند با در نظر گرفتن مفاد قانونی صورت گیرد، اگر تصمیم به تشکیل شورا یا کارگروه داشته باشند حتماً ابعاد قانونی آن را در نظر خواهند گرفت و آن را تشکیل خواهند داد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا ارشاد به لحاظ قانونی میتواند کارگروهی برای خانه سینما در نظر بگیرد یا خیر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی امور موسسات فرهنگی و هنری طبیعتاً خود را مکلف میداند تمامی مشکلات صنوف هنری و فرهنگی را برطرف کند تا کاری از هنرمندان روی زمین نماند. هرجا خلایی احساس کند میتواند کارگروهی تشکیل دهد. همین الان بسیاری از هنرمندان خدمات رفاهی میگیرند، از صندوق حمایت از هنرمندان وام دریافت میکنند و کارهای بیمه را پیگیری میکنند و هیچ خللی در خدماترسانی وجود ندارد.
محسنزاده ادامه داد: تمام مؤسسات فرهنگی که قانونا تشکیل شدند و دارای مجوز قانونی هستند همه امور خود را از طریق معاونت سینمایی وزارت ارشاد پیگیری میکنند، دریافت خدمات هیچ گاه تعطیل نمیشود، دوستان از هر طریقی که صلاح بدانند عمل میکنند گاهی اوقات اشخاص حقیقی مثل سینماگران، هنرمندان و.. مراجعه میکنند خواستهای دارند و گاهی از طریق صنف اقدام میکنند و مانعی هم وجود ندارد.
وی در خاتمه درباره تعیین زمانی مشخص برای تشکیل کارگروه یا شورا از سوی وزارت ارشاد گفت: زمانی که وزیر تشخیص بدهند، کارگروه شکل خواهد گرفت. وزیر اگر تصمیمی برای تشکیل کارگروه داشته باشند قطعاً مقدمات و لوازم کار را بررسی میکنند و هیچگاه بدون انجام مقدمات کار ایشان تصمیمی را نمیگیرند. تشکیل کارگروهها در حوزه اختصاصی معاونت سینمایی و حوزه وزارتی صورت میگیرد اما من این اطمینان را بدهم که هیچ کاری از کار سینماگران معطل نخواهند ماند و وزارت ارشاد پاسخگو است زیرا تمامی خدمات معیشتی رفاهی و بیمهای از طریق ساز و کارهای قانونی وزارت ارشاد و بودجه وزارت ارشاد همواره صورت پذیرفته است. تاکنون نیز کسی مراجعه نکرده که کارش بر اساس عدم تعریف نوع خدمت رسانی بر زمین مانده باشد همه چیز سر جای خودش است و کارها انجام میشود.
کد خبر: 36073
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcipuap.t1aqy2bcct.html