در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي شد؛
جشنواره بينالمللي موسيقي فجر و موضوع خريد آثار هنري برسی شد
1 آبان 1390 ساعت 14:04
جشنواره بينالمللي موسيقي فجر و موضوع خريد آثار هنري در جلسه کميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي شد.
به گزارش هنرنیوز، محمد حسين ايماني خوشخو - رييس کميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي - در اين جلسه گفت: ضرورت دارد شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان عاليترين نهاد فرهنگي اشراف بيشتري بر جشنوارههاي هنري داشته باشد و اين جشنوارهها را رصد کند و مورد بررسي و ارزيابي قرار دهد.
او ادامه داد: جشنوارههاي فجر يکي از مهمترين رويدادهاي هنري محسوب ميشود که تا حدودي ميتواند سياست و رويکردهاي موسيقي را در کشور هدفگذاري و به توسعه موسيقي اصيل کشور کمک کند.
رييس کميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: سند توسعه موسيقي در اين کميسيون تدوين خواهد شد تا وحدت رويه و هماهنگي ميان دستگاههاي مختلف در حوزه موسيقي ايجاد شود.
او با تاکيد بر اهميت موضوع خريد آثار هنري عنوان كرد: اقتصاد هنر امروز از مباحث مهم به ويژه در زمينه هنرهاي تجسمي است و در راستاي خريد و فروش آثار هنري، تالار بورس هنر که قبلا از سوي شوراي هنر شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيگيري شده بود، ميتواند در اين کميسيون طرح و ارزيابي و به تصويب نهايي برسد تا خريد آثار هنري جديتر دنبال شود.
حسن رياحي - دبير بيست و هفتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر- نيز در اين جلسه با ارائه گزارشي از روند جشنواره موسيقي فجر بيان كرد: جشنواره بينالمللي موسيقي فجر دو جنبه دارد. يکي آنکه جشنواره موسيقي فجر يک جشن ملي است که گروههايي براي مخاطبان، علاقهمندان و مردم برنامه اجرا ميکنند و يک جنبه جشنواره مساله فرهنگي آن است.
رياحي ادامه داد: تمرکز جشنواره بينالمللي موسيقي فجر بر نسل جوان است و امروز به خاطر آموزش موفق موسيقي در چند دانشگاه، نسل جوان با فکر نو و آشنايي با مسايل هنري روز دنيا در اين زمينه فعاليت ميکند و ضرورت دارد جشنواره با تمرکز بر نسل جوان، هنرمندان و گروههاي برگزيده را شناسايي کند و مورد حمايت قرار دهد تا جشنواره به لحاظ فرهنگي تاثيرگذار باشد.
دبير جشنواره بينالمللي موسيقي فجر با تاکيد بر اهميت پژوهش در اين عرصه گفت: در اين جشنواره بخش پاياننامههاي دانشجويي قرار گرفته و طي آن پاياننامههاي برتر معرفي خواهد شد.
رياحي نبود سياست و رويکرد مشخص و روشن در حوزه موسيقي را مساله اصلي در اين بخش دانست.
در ادامه اين جلسه، اعضاي كميسيون در راستاي ارتقاي كمي و توسعه كيفي جشنواره بينالمللي موسيقي فجر پيشنهادات خود را ارائه كردند.
محمود شالويي - مدير کل هنرهاي تجسمي - نيز در ادامه جلسه درباره خريد آثار هنري گفت: قانون اختصاص يک دهم درصد از بودجه عمراني ساختماني دستگاههاي قواي سه گانه به خريد آثار هنري تصويب شد و با اجرايي شدن آن حرکتي در اقتصاد هنر صورت ميگيرد.
شالويي ادامه داد: اين قانون از چند سال قبل پيگيري شده و پيش از اين به گونهاي تصويب شده بود که دستگاهها مجاز بودند نيم درصد از بودجه خود را به خريد آثار هنري اختصاص دهند، اما چون دستگاهها موظف نبودند، اتفاقي در خريد آثار حاصل نشد اما در قانون امسال دستگاهها موظف به خريد آثار هستند.
مدير کل هنرهاي تجسمي افزود: آييننامه اين قانون از سوي مرکز هنرهاي تجسمي و سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي نوشته شده است که در اين آييننامه نگارخانهها به عنوان مهمترين مراکز عرضه و فروش آثار هنري، اکسپوهايي که توسط بخش خصوصي برگزار ميشود و اکسپوهايي که با حمايت دولت برگزار ميشود به عنوان بسترهاي خريد آثار هنري تعيين شده است و با اجرايي شدن آييننامه از فصل زمستان ،فروش آثار هنري افزايش يابد.
شالويي با اشاره به افزايش تعداد نگارخانهها در سالهاي اخير گفت: در اين چند سال تعداد نگارخانهها به حدود 400 مورد افزايش داشته و نگارخانههاي شهرستانها هم رشد قابل توجهي داشته است.
مديرکل هنرهاي تجسمي گفت: در اين سالها اقبال و توجه حراجيهاي خارجي به آثار هنرمندان کشورمان افزايش يافته است و مرکز هنرهاي تجسمي نيز ارتباطاتي را با حراج کريستيز برقرار کرده و هنرمندان ديگري از کشورمان را به اين حراجي معرفي ميکند.
در جلسه کميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي، چند تن از اعضاي كميسيون از جمله حسن بلخاري، محمدرضا جعفري جلوه، عباس اخوين، غلامرضا اسلامي، محمد علي خبري، مجتبي آقايي و محمد حسين نيرومند نيز نظرات و ديدگاههاي خود را ارائه کردند.
کد خبر: 33553
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcipwap.t1apw2bcct.html