عطالله سلمانیان در گفتگو با هنرنیوز؛

برخی تله فیلم‌ها ضعف خود را با استفاده از بازیگران چهره پر می‌کنند

11 بهمن 1391 ساعت 13:05

عطاالله سلمانیان بازیگر و کارگردان تلویزیون گفت: برخی از تله فیلم‌ها ضعف فیلمنامه‌های خود را با استفاده از بازیگران چهره پرمی کنند و شبکه‌های مختلف تلویزیون هم عرصه‌ای برای جنگ و دعوت از بازیگران چهره برای بازی در تله فیلم‌ها شده است.


عطاالله سلمانیان بازیگر و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص کم کاری خود در عرصه بازیگری مجموعه‌های تلویزیونی اظهار داشت: بازیگری در عرصه سینما و تلویزیون ما به گونه‌ای است که واقعا باید بازیگر را بخواهند و فیلمنامه را برای او بفرستند تا بازیگر با فکر و مطالعه روی آن بتواند در کاری حضور داشته باشد. از سویی من بازیگری نیستم که به زور بخواهم از طریق رفاقت‌ها ودوستی نقشی را در مجموعه‌ای تلویزیونی یا سینمایی از کسی طلب کنم. 

وی افزود: متاسفانه عرصه بازیگری در کشور ما در عین حال که وسیع است، محدود نیز هست و من به همین خاطر برای بازیگری سراغ هر نقش یا هر کاری نمی‌روم. از سویی برخی‌ها گروه‌هایی درست کردند و من نیز چون عضو این گونه تیم‌ها یا گروه‌های بازیگری نیستم و علاقه‌ای هم ندارم که باشم. برخی از دوستان تهیه کننده هم به اسامی گیشه پسند بازیگران به اصلاح چهره معتقد هستند، اما در عین حال اگر پیشنهاد خوبی باشد قبول می‌کنم. ولی برخی از دلایل باعث شده که تا حدودی در عرصه بازیگری فعالیت کمی داشته باشم. 

سلمانیان در ادامه در مورد بازی در تله فیلم نیز تصریح کرد: در چند تله فیلم تا کنون بازی داشتم. از جمله فیلم تلویزیونی «قدم زدن در بهشت» به کارگردانی «علی بهادر» و همچنین فیلم تلویزیونی «ژنرال» به کارگردانی «علی شاه‌حاتمی» را آماده پخش دارم. که فیلم «قدم زدن در بهشت» به قلم «مسعود بهبهانی نیا» به نگارش درآمده و داستان زندگی یک وکیل دادگستری به نام شهاب است که در آستانه ازدواج با‌‌ رها درگیر پرونده‌ای می‌شود و روند زندگی او را دچار تزلزل می‌کند و داستان فیلم «ژنرال» هم قصه دو روحانی به نام‌های حمید و کریم را به تصویر می‌کشد که نیت کرده و به جبهه آمده‌اند و در گردان شهادت که گردان خط شکن است، مشغول به خدمت شوند، اما از آنجایی که نیروهای این گردان تکمیل است حاج علی به عنوان فرمانده گردان نمی‌تواند آن‌ها را بپذیرد. اما آن‌ها راه جدیدی را در پیش می‌گیرند. 

وی اضافه کرد: در زمینه کارگردانی نیز اپیزودی از مجموعه «قصه‌های خدا» را با نام «همشهری» به تهیه‌کنندگی «فرج‎الله سلحشور» ساختم که داستان راننده تاکسی‎ای را روایت می‌کند که با جوانی تصادف می‌کند واتفاقات ناخواسته‌ای در مسیر زندگی ان‌ها پیش می‌آید. اما به هرحال معتقدم که اگر بودجه کافی در اختیار ساخت تله فیلم‌ها از سوی صدا و سیما و تهیه کنندگان قرار گیرد می‌توان آثارمناسب و خوبی را در این عرصه برای مخاطبان ساخت و ارائه کرد. 

بازیگرمجموعه تلویزیونی «مردان آنجلس» خاطرنشان کرد: برخی‌ها در شبکه نمایش خانگی با پول زیاد وارد شده وسرمایه گذاری هنگفتی کرده‌اند ومعلوم است که این گونه سرمایه گذران وتهیه کنندگان در درجه به سود بیشتر فکر می‌کنند. از طرفی در گذشته هر کس هر فیلمنامه‌ای برای ساخت فیلم‌های ویدئویی برای ساخت ارائه می‌کرد سریع مورد قبول قرار می‌گرفت. اما این روز‌ها شورایی تشکیل شده و به هر فیلمنامه سطحی و ضعیفی مجوز ساخت داده نمی‌شود وهمین عامل باعث شده که کمی به کیفیت آثار افزوده شود هر چند کافی نیست و باید دقت بیشتری در این خصوص از طرف مسولین مرتبط صورت گیرد. 

وی تاکید کرد: در گذشته فیلم‌های زیادی در حوزه ویدئویی برای شبکه نمایش خانگی ساخته شد وهر کس پولی که داشت می‌رفت وبا آن فیلم کمدی سطحی و ضعیفی می‌ساخت و بعد انتظار داشت که با آن بتواند سینما وشبکه نمایش خانگی را قبضه کند. همین گونه آثار در طی یکی دو سال اخیرباعث بد بینی مخاطبین شده وعلاوه بر تاثیر گذاری در فروش فیلم‌های سینمایی باعث آسیب‌های جدی و اثرگذاری نیز به شبکه نمایش خانگی شده‌اند. اما به هرحال باید در این خصوص سخت گیرهای خاصی صورت گیرد وهر اثر سرهم بندی شده‌ای اجازه ساخت پیدا نکند. 

سلمانیان عنوان داشت: متاسفانه ساخت تله فیلم‌های تلویزیونی قرار بود پله‌ای برای کشف استعدادهای جدید درعرصه نویسندگی، کارگردانی و بازیگری برای تلویزیون باشد. هنرجویانی که در دانشگاه درس می‌خواندند یا اینکه فارغ التحصیل شده بودند و برای تجربه اندوزی و ورود به عرصه‌های جدی سینما وتلویزیون قرار بود تله بسازند و بر دانش خود بیافزایند. اما تا حدودی این اتفاق نیافتاد و امروز عرصه تله فیلم محلی برای دعوای شبکه‌های تلویزیونی برای دعوت از بازیگران مطرح برای بازی در تله فیلم‌ها شده است. 

وی ابرازداشت: امروز تله فیلم ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون تومانی که قرار است ساخته شود باید ۶۰ درصد بودجه خود را صرف حضور یک یا چند بازیگر چهره ومطرح کند. تا جایی که برخی از این تله فیلم‌ها ضعف فیلمنامه‌های خود را با استفاده از بازیگران چهره پرمی کنند. بنابراین احساس من این است که شبکه‌های مختلف تلویزیون عرصه‌ای برای دعوت از بازیگران چهره برای بازی در تله فیلم‌ها شده است. در صورتی که خیلی از بازیگران از همین تلویزیون وارد عرصه‌هایی مثل تله یا سینما شده‌اند وتلویزیون آن‌ها را مطرح کرده است. به نظرم اگر بازیگران بااستعداد را تلویزیون وارد عرصه سریال سازی یا تله کند بهتر از این است که فقط به دنبال یک سری بازیگران چهره‌ای باشد که صرفا با استفاده از چهره خود مطرح شده‌اند. 

سلمانیان در خصوص ساخت سریال‌های تلویزیون ضعیف هم عنوان داشت: تلویزیون برخلاف شبکه نمایش خانگی و سینما، قدرت ساخت مجموعه‌های تلویزیونی مهم وتاثیرگذار را دارد و در طی این سال‌ها هم این قدرت خود را با ساخت مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» به کارگردانی «داوود میرباقری» نشان داده است. اما به نظرم باید درعرصه تلویزیون و تله فیلم سازی به فیلمنامه بهای بیشتری داده شود. نباید این گونه باشد که یک صدم بودجه یک سریال تله فیلم به نویسنده تعلق گیرد. در چنین شرایطی معلوم است که فیلمنامه نویس انگیزه لازم را برای خق یک اثر نو وجذاب نخواهد داشت. چون احساس می‌کند کاری که می‌کند ارزش وبهای لازم را ندارد. بنابراین باید پول بیشتری به فیلمنامه نویسان تعلق گیرد تا شاهد خلق آثار مطرح و مهمی در حوزه تلویزیون، تله فیلم سینما باشیم.


کد خبر: 53533

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcipwaw.t1app2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com