علیرضا اسماعیلی اعلام کرد؛
جديدترين كتاب هاي فرهنگستان هنر در نمايشگاه كتاب
6 ارديبهشت 1393 ساعت 12:39
فرهنگستان هنر با بيش از ۳۰ عنوانکتاب جديد، در بيستوهفتمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران حضور خواهد داشت.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي فرهنگستان هنر، عليرضا اسماعيلي مدير موسسه متن، درباره حضور انتشارات اين فرهنگستان در بيستوهفتمين نمايشگاه كتاب تهران اظهار داشت: امسال ما طبق روال سالهاي گذشته در نمايشگاه بينالمللي تهران حضور داريم با اين تفاوت كه امسال به طور فعالتر و پررنگتر در نمايشگاه حاضر خواهيم شد و آثار ارزشمندي براي عرضه به مخاطبان كتب هنري خواهيم داشت.
وي ادامه داد: در سال ۹۲ بيش از ۳۰ عنوان كتاب توسط موسسه متن منتشر شده است؛ عمده آثار چاپ اول بوده و بخشي نيز تجديد چاپ كتب قبلي بوده است. هر يك از اين كتابها، از ارزش معنوي و علمي بالايي برخوردار است و حاصل سالها فعاليت پژوهشي تخصصي بوده است.
مديرعامل موسسه متن از عرضه بيش از ۴۰۰ عنوان كتاب اين نشر در نمايشگاه كتاب تهران خبر داد و افزود: از جمله مهمترين كتابهايي كه امسال در نمايشگاه كتاب عرضه خواهد شد، شاهنامه شاهطهماسب است. اين كتاب يكي از مهمترين كتابهاي عرصه هنرهاي تجسمي است كه با كيفيت بسيار بالا با همكاري موزه هنرهاي معاصر و حمايت بانك پاسارگاه به چاپ رسيده است.
وي ادامه داد: با توجه به اهميت و جايگاه ممتاز اين كتاب ارزشمند در تاريخ هنر ايران و جهان، چاپ آن به دقت نظر فراوان نياز داشت و تمام تلاش همكاران ما بر اين بود تا اين اثر، به نفيسترين شکل ممكن منتشر شود.
شاهنامه شاهطهماسبي حاوي تصاوير ۱۱۶ نگاره، جلد، آستر بدرقه، سرلوح و ديگر تذهيبهاي موجود در موزه هنرهاي معاصر، به همراه ۳۳ نگاره از موزه متروپوليتن، ۱۰ نگاره از مجموعه خليلي در لندن، ۹ نگاره از بنياد آقاخان، ۳ نگاره از موزه هنرهاي اسلامي قطر، ۱۳ تصوير متن شاهنامه (نمونه خط و جدولكشي) و يک نگاره از موزه رضا عباسي تهران است كه هر كدام از اين نگارهها، شرحي به دو زبان فارسي و لاتين دارد.
وي ادامه داد: اين اثر در قطع سلطاني و با صحافي نفيس و قاب در ۴۲۰ صفحه به وسيله موسسه متن فرهنگستان هنر با مقدمه استاد «علي معلم دامغاني» و استاد «محمود فرشچيان»، همچنين «علي جنتي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، يادداشتهاي رئيس موسسه متن و رئيس موزه هنرهاي معاصر تدوين شده و به چاپ رسيده است. خوشنويسي عنوان و مقدمههاي اين كتاب را نيز استاد «غلامحسين اميرخاني» بر عهده داشته است.
همچنينكتاب توسط محسن محمدخاني عكاس برداري شده وگرافيست كار نيز رضا رضوي بوده است. شهاب متين رضا در گروه جلدسازي ترنج امور مربوط به صحافي اين اثر نفيس را به انجام رساندهاند.
عليرضا اسماعيلي از رونمايي اين اثر نفيس در ۸ ارديبهشتماه ساعت ۱۶، با حضور جمعي از مقامات كشوري، از جمله وزير ارشاد و هنرمندان و علاقهمندان خبر داد و گفت: عرضه اصلي كتاب در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران خواهد بود.
وي ادامه داد: يكي از مهمترين رسالتهاي انتشارات فرهنگستان هنر به عنوان مرجع آثار هنري؛ شناسايي، آمادهسازي و چاپ اشياء و آثار هنري موزههاي داخل و خارج کشور است. در همين راستا از آثار ايراني موجود در مجموعههاي لهستان تصويربرداري صورت گرفت وكتاب «شاهکارهاي هنر ايران در مجموعههاي لهستان» در دو جلد (يک جلد تصاوير و يک جلد مجموعه مقالات) به زبانهاي فارسي و انگليسي چاپ و منتشر شد.
جلد اول اين كتاب در ۸ بخش منتشر شد كه شامل نقاشي و طراحي و خوشنويسي، قالي، منسوجات، جنگافزار، ظروف فلزي، سفالينه و کاشي و آبگينه، سکه و هنر اروپايي تقسيمبندي شده است.
در جلد دوم کتاب نيز در ۸ مقاله تخصصي دوزبانه فارسي و انگليسي به شرح و توصيف آثار منتشره در جلد اول و همچنين روابط فرهنگي ايران و لهستان پرداخته شده است. علاوه بر آن ۳۲ صفحه تصاوير رنگي مربوط به مقالات نيز، در آن منتشر شده است.
اين مجموعه شامل تصاوير آثار دوره ساساني تا دوره قاجار و با محوريت دوره صفوي است كه در آن آثار منحصربهفردي از جمله چند اثر از رضا عباسي كه تا به حال ديده نشده بود، به چشم ميخورد.
وي ادامه داد: فرهنگستان در راستاي رسالت خود براي به تصوير كشيدن آثار موجود در موزههاي خارجي امسال نيز با رايزنيهاي انجام شده به چاپ دو اثر ديگر در اين زمينه خواهد پرداخت كه از آن جمله ميتوان به «جلوههاي هنر ايران در دوره قاجار در مجموعههاي مجارستان» و نسخه خطي «سه مثنوي» خواجوي كرماني معروف به «هماي و همايون» اشاره كرد كه نسخه سه مثنوي با همكاري دانشگاه شهيد باهنر كرمان به چاپ خواهد رسيد.
اسماعيلي «دانشنامه هنر و معماري» را كتاب ارزشمند ديگري دانست كه سال گذشته توسط فرهنگستان منتشر شده است و ادامه داد: اين اثر ترجمهاي است از مدخلهاي مربوط به هنر حوزه تمدني ايران در دانشنامه ۳۴ جلدي هنر گروو. مداخل اين دانشنامه را استادان تراز اول ايراني و خارجي نوشتهاند كه توسط دکتر «سيدصالح طباطبايي» به فارسي ترجمه شده است. اين کتاب در قطع رحلي و در ۸۰۰ صفحه منتشر شده است.
كتاب بعدي عرضهشده «دانشنامه مهر و حكاكي» تأليف محمدجواد جدي است كه به عنوان مهمترين مرجع در حوزه مهر و حكاكي به طور مفصل و با تصاوير بسيار با همكاري كتابخانه مجلس شوراي اسلامي منتشر شده است.
«مسجد جامع اصفهان» ترجمه دكتر جبلعاملي نيز يكي از بهترين كارهاي عرضهشده در زمينه معماري اين بناي ارزشمند است كه ترجمهاي از سه جلد كتاب «مسجد جامع اصفهان» نوشته پروفسور ائوجنيو گالديري است.
اثر ارزشمند بعدي «جلدسازي ايرانيان از سلجوقيان تا قاجار» است كه رساله دكتراي دكتر مصطفي حسيني بوده و به بررسي جلدسازي در اين بازه تاريخي زير نظر استاد حبيبالله آيتاللهي پرداخته است.
«فرهنگنامه تاريخي زيباييشناسي» از ديگر آثار مرجع فرهنگستان هنر است كه توسط دبني تاونزند نوشته و فريبرز مجيدي آن را ترجمه كرده است و در نمايشگاه كتاب عرضه خواهد شد.
كتاب مهم ديگري به نام «معماري متقدم مسلمانان» اثر كرسول به ترجمه مهدي گلچينعارفي است كه در موسسه متن در دست چاپ است و اميدواريم بتوانيم آن را در نمايشگاه كتاب عرضه كنيم.
اثر ديگر، كتاب «هنر و ارزش» نوشته فيلسوف بزرگ آمريكايي جورج ديكي است كه به شرح و تبيين نظريه نهادي هنر ميپردازد و به قلم مهدي مقيسه ترجمه شده است.
وي در مورد شاخصه آثار به چاپ رسيده توسط فرهنگستان هنر اظهار داشت: شوراي پژوهش فرهنگستان هنر در چند بخش تاليف، ترجمه، نسخ خطي و نفيس، آثار موجود در موزههاي داخل و خارج و... به بررسي كمبود و كاستيهاي متون پژوهشي در زمينههاي مختلف هنري ميپردازد و آثار انتخاب ميشود. تعدادي از آثار هم توسط استادان فن به فرهنگستان براي چاپ پيشنهاد داده ميشود كه با بررسي شوراي پژوهشي به چاپ ميرسد.
معاون پژوهشي فرهنگستان هنر در انتها از برگزاري مراسم رونمايي و نشست بررسي كتاب «فرهنگنامه تاريخي زيباييشناسي» در سراي اهل قلم خبر داد و افزود: اين مراسم در روز ۱۸ ارديبهشتماه ساعت ۱۰ در سراي اهل قلم با حضور كارشناسان و پژوهشگران و علاقهمندان برگزار خواهد شد.
انتشارات فرهنگستان هنر در بيستوهفتمين نمايشگاه كتاب تهران در مصلي تهران، شبستان، راهروي ۲۸، غرفه ۲ قرار دارد.
کد خبر: 70976
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciq3ay.t1auy2bcct.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com