هوشنگ توکلی در گفتگو با هنرنیوز:

تاثیر مدیریت قبلی بر آثار سینمایی جشنواره فیلم فجر مشهود است

6 بهمن 1392 ساعت 11:26

یک بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با اشاره به سی دومین دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: امسال بیشتر آثار جشنواره – به جز چند فیلم انگشت شمار- متعلق به دوران مدیریت آقای شمقدری است. بنابراین نمی‌توان فیلم‌های امسال را به لحاظ محتوای فرهنگی به جریان فکری مدیریت جدید نسبت داد.


هوشنگ توکلی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد آثار حاضر در سی دومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر افزود: معمولا فیلم‌هایی که در جشنواره فیلم فجر- که بعد از پایان دوران مدیریت سینمایی یک جریان برگزار می‌شود - را باید جزو کارنامه مدیران قبلی محسوب کرد. بنابراین امسال بخش اعظم فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر حضور دارند حاصل دوران مدیریت آقای شمقدری و تیم مدیریتی ایشان می‌باشد و به روشنی، ذهنیت مدیران قبلی در حال و هوای این فیلم‌ها دیده می‌شود.
بازیگر فیلم سینمایی «نفوذی» با اشاره به مدیریت امسال جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: کار خیلی خوبی که مدیریت امسال جشنواره فیلم فجر انجام داده این است که ما در این دوره، شاهد تنوع سلیقه‌های فیلمسازان در جشنواره هستیم و آثار همه سلیقه‌ها در معرض دید تماشاگران قرار دارد. به عبارت بهتر، در این جشنواره می‌توان شاهد طیف وسیعی از آثار فیلمسازان پیشکسوت تا فیلمسازان فیلم‌های اولی بود که همین امر زمینه جذابیت جشنواره به لحاظ جذب مخاطب را فراهم خواهد ساخت.
این مدیر اسبق سینمایی با اشاره به بخش‌های مختلفی از جشنواره فیلم فجر همچون نگاه نو و نوعی تجربه ادامه داد: امسال بخشی از فیلم‌هایی که نمی‌توانستند در بخش مسابقه قرار بگیرند با بخش‌هایی که در جشنواره گنجانیده شد، امکان دیدنشان برای مخاطب فراهم گردید. لذا از این جهت، شاهد تنوعی از آثار در جشنواره امسال خواهیم بود. اما اگر بخواهیم جمع بندی کلی نسبت به آثاری که در فیلم‌های امسال وجود دارد داشته باشیم،‌‌ همان طوری که عرض کردم. به جز چند فیلم انگشت شمار، بقیه آثاری که به جشنواره راه یافته‌اند متعلق به دوران مدیریت گذشته است.
هوشنگ توکلی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد رشد کیفی آثار فیلمسازان بودیم که نشانه خوبی برای سینمای ایران خواهد بود یاد آور شد: خوشبختانه در سالهای اخیر، شاهد نگاه زیبا شناسانه‌ای در بسیاری از آثار سینمایی کشور بودیم که نسبت به کارهای قبلی از رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است به طوری که در بسیاری از آثار فیلمسازان اولی و یا دومی، «خلاقیت» عنصر جدایی ناپذیر آثار بوده است و همین نگاه خلاقانه در تولید بوده که موجب شده فیلمساز از نگاههای سطحی در فیلم‌ها فاصله بگیرد و خوشبختانه این نگاه هر چه از سالهای اول انقلاب دور‌تر شدیم تقویت شده است.
بازیگر سریال پُر مخاطب «زیر تیغ» با بیان اینکه امسال در سی دومین دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر، هم شاهد فیلم‌های به اصطلاح بدنه در کارنامه جشنواره فیلم فجر هستیم که خیلی خوب می‌توانند زمینه جذب مخاطب را فراهم کنند و هم، شاهد فیلم‌هایی که با نگاه هنری‌تر ساخته شده‌اند تصریح کرد: حضور این دو نگاه در جشنواره که از سطح کیفی خوبی هم برخوردارند سبب رضایت خاطر تماشاگران خواهد شد. بنابراین اگر بعد از جشنواره فیلم فجر، نظر خواهی انجام بگیرد خواهیم فهمید که سطح سلیقه تماشاگر در کجا قرار دارد و من مطمئن هستم که سطح سلیقه مخاطب، نسبت به سالهای گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده است.
هوشنگ توکلی، اهالی مطبوعات و منتقدین را از عواملی دانست که می‌توانند در افزایش سطح سلیقه تماشاگران سینمای ایران، موثر باشند. وی افزود: ارباب جراید و منتقدین سینمایی، علاوه بر آگاهی بخشی به مخاطبین در زمینه آثار سینمایی، نقش موثری در افزایش سطح سلیقه تماشاگران دارند و با نقد و ارزیابی منصفانه فیلم‌ها و همچنین آشنا سازی مخاطبین با لایه‌های زیرین آثار، می‌توانند در افزایش سطح سلیقه تماشاگران سهیم باشند. البته این موارد در صورتی اتفاق خواهد افتاد که منتقدین سینمایی و کسانی که در مطبوعات و در بخش‌های سینمایی قلم می‌زنند از سواد کافی و لازم برای نقد یک فیلم برخوردار باشند و سطح دانش سینمایی خود را به روز کرده باشند و گرنه هر کسی که در باره یک فیلمی، مطلبی می‌نویسد را نمی‌توان از خانواده منتقدین دانست.


کد خبر: 68366

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciqpaq.t1avq2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com