«به‌رنج» مستند داستانی درباره مشقت برنج کاری

12 تير 1390 ساعت 11:38


«به رنج» کاري است از فرهاد ربيعي به تهيه‌کنندگي مجيد پرکار گشتي است که در قالب مستند ـ داستاني و با موضوع فرصت‌ها و تهديدها، در يک برنامه 40 دقيقه‌اي از سيماي شبکه تبرستان تهيه و پخش مي‌شود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ایسنا،مجيد پرکارگشتي ـ تهيه‌کننده اين فيلم مستند داستاني ـ در گفت‌وگويي خاطرنشان كرد: مستند «به رنج»، قصه زندگي جواني به نام شمشاد است که در جستجوي کار به شهر مي‌رود. اما به دليل نگراني از احوال مادر پيرش، با برگشت به روستا به کار کشاورزي (برنج) مي‌پردازد. شمشاد در اين ميان که تصميم به ازدواج با دختر مورد علاقه‌اش مي گيرد، اما به اعتقاد پدر عروس، تنها با کاشت برنج، سرپرستي يک خانواده به سختي پيش مي‌رود. دراين بين شمشاد به کمک آموزه‌هاي مادر تصميم به آبادکردن، زمين‌هاي پدري را مي‌گيرد.
پرکار در ادامه تعريف داستان افزود: شمشاد مصمم مي‌شود تا با کشت محصول کلزا بعد از برداشت برنج، از زمين کشاورزي استفاده بهينه کند.
تهيه‌کننده اين فيلم داستاني ادامه داد: ما در اين فيلم مستند با فرصت‌ها و تهديدهاي برنج که با سوزاندن ساقه‌هاي برنج که همراه با آلودگي زيست محيطي است، آشنا مي‌شويم تا آن را به فرصت تبديل کرده و از ساقه‌ها ظروف يکبار مصرف غيرشيميايي يا اتانول و... به دست آورد.
پرکاردشتي، زمان تصويربرداري اين فيلم داستاني را تابع طولاني بودن پروسه کاشت، داشت و برداشت برنج، دانست و گفت: حدود هفت ماه با احتساب يك ماه کارهاي تدوين و مسائل فني تا مرحله پخش به طول خواهد انجاميد.
تهيه‌کننده «به رنج» ادامه داد: با راهنمايي‌هاي استاد علي روحاني که خود ناظر کيفي توليدات مستند سيماي استان هاست، روند منطقي در تحقيق درست چه مکتوب و چه ميداني در مورد موضوع برنامه به خوبي پيش مي رود.
وي افزود: برنج که جنبه اقتصادي دارد و خرده فرهنگ هايي که در حاشيه آن با زندگي روستايي گره خورده و نيز به خاطر وجود منابع متفاوت بسيار و هم گستردگي آن، جاي بسي درنگ دارد.
وي تاکيد کرد: موضوع برنج متعلق به منطقه خاصي نيست و کل مناطق شمال از آستارا تا بخشي از گلستان را شامل مي شود؛ بنابراين سعي شده نگاه کلي به عموميت مناطق کاشت و داشت و برداشت برنج داشته باشيم.
پرکار با بيان اينکه محصول برنج به عنوان يک کالاي استراتژيک اهميت فراواني در اقتصاد و زندگي بشري دارد و با توجه به رشد جمعيت، نياز به تعريف چگونگي توليد، تهديدها و فرصت‌ها ضروري به نظر مي‌رسد.
تهيه‌کننده اين برنامه گفت: هم اکنون که فصل، فصل کشاورزي است، حدود 40 درصد از کار تصويربرداري شده و اگر مشکلي پيش نيايد اوايل زمستان کار تصويربرداري و تدوين به پايان خواهد رسيد و پخش آن بستگي به تصميم مسؤولين دارد.
وي تصريح کرد: فعلا که در آغاز راه هستيم، مراحل توليد خوب بوده ولي به دليل تغييرات هزينه‌ها انجام کارها طولاني وکمي سخت است.
پرکارگشتي تأکيد کرد: دراين فيلم مستند، ضمن بررسي و نگاه ويژه به روش سنتي کاشت، داشت و برداشت و خرده آيين‌هاي حاشيه آنها جهت انسجام موضوع، خط داستاني کم رنگي نيز به کليت فيلم تزريق شده است.
ديگر عوامل دست‌اندرکار اين برنامه عبارتند از:
نويسنده: مهدي شمسايي تصويربردار پرتابل ونورپرداز: فرهاد ربيعي، مجتبي کوهکن صدابردار: سينا طارمي تدوينگر: علي صالحي پور منشي صحنه: الناز ضياء و بازيگران: زينب بهارمست، عباس گلريز، علي اکبر قنبرزاده، روح الله روح الله زاده.



کد خبر: 29206

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciqrar.t1a3u2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com