معاون اجتماعي و فرهنگي بازرسي شهرداري تهران:

جشنواره محله هرندی آغازگر گام های فرهنگی است

19 مرداد 1393 ساعت 15:03

معاون اجتماعي و فرهنگي بازرسي شهرداري تهران گفت: برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی، اجتماعی و تفریحات ورزشی محله هرندی آغازگر گام های فرهنگی در محله هرندی است زیرا که شهروندان این محله مستحق توجه هستند.


به گزارش ستاد خبری جشنواره، آل عوض در بازدید از این جشنواره اظهار کرد: به علل مختلف مسئولان برای برگزاری چنین جشنواره هایی دچار غفلت شده اند، امیدوارم این جشنواره گامی برای قدم های بعدی در برگزاری مستمر چنین جشنواره هایی باشد زیرا که این وظیفه بر دوش ما است.
وی با بیان اینکه این جشنواره به طور مقطعی می تواند مردم را در جریان تحولات فرهنگی قرار بدهد، خاطر نشان کرد: شهروندان این محله می توانند با برگزاری چنین جشنواره هایی در کانون اخبار فرهنگی قرار بگیرند و از اینکه در سبد اجتماعی و فرهنگی شهرنشینی چه مواردی باید قرار بگیرد ، اطلاع پیدا کنند.
معاون اجتماعي و فرهنگي بازرسي شهرداري تهران تصریح کرد: کودکان منطقه ۱۲ در قطب فرهنگی و اجتماعی شهر زندگی می کنند که ابنیه تاریخی و یکی از مولفه های اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود. اما امروز این محله با فقر فرهنگی مواجه است و مدیران و مسئولان باید در این زمینه فعالیت کنند.
آل عوض با اشاره به اینکه شهردار تهران بر کم شدن فاصله شمال و جنوب شهر تاکید دارد، عنوان کرد: مشخص است که در نخستین روزهای برگزاری این جشنواره شهروندان تغییر زیادی کرده اند و این تغییر به خصوص کودکان را به وضوح می توان مشاهده کرد. کودکان این محله را می توان با چنین فضاهایی شاد کرد و این خود می تواند در کم کردن فاصله شمال و جنوب شهر موثر باشد اما در صورتیکه این جشنواره ها مستمر باشند.
آل عوض عنوان کرد: یکی از اهداف و وظایف اساسی فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌، برنامه ریزی در زمینه تفریحات سالم شهروندی و ایجاد شور و نشاط در میان شهروندان است.
وی اضافه کرد: ایام تابستان و تعطیلی مدارس ظرفیت بسیار بزرگ و مناسبی جهت اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در کنار برنامه‌های تفریحی به منظور ارتقاء فرهنگ عمومی فراهم می‌کند که لازم است دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی اهتمام ویژه و تعامل مناسبی در جهت استفاده بهینه از این فرصت داشته باشند. 

خاطرات تهران قدیم به تصویر ‌کشیده شده است
سبحانی مشاور شهردار منطقه ۱۲گفت: در جریان ویژه برنا‌مه‌های شهرداری تهران در تابستان، شهرداری منطقه ۱۲ برنامه‌ای باعنوان جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی محله هرندی در بوستان خواجوی کرمانی تدارک دیده که به جز برنامه های فرهنگی اجتماعی در قسمتی از آن بخشی از خاطرات و گذشته تهران نیز به تصویر ‌کشیده شده است.
وی اظهار کرد: در جریان برگزاری این جشنواره اجرای برنامه‌هایی مانند نقاره زنی، نقالی، ورزش‌های باستانی و زورخانه‌ای،بازی کودکان، بچه های دیروز و غیره توسط هنرمندان در فضایی متناسب با تهران قدیم با حضور مدیران شهرداری و شهروندان در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اقدامات اجرایی این طرح افزود: برگزاری جشنواره کودک سلامت و سنجش سلامت شهروندان با برپایی بیش از ۴۹ غرفه در محله هرندی از جمله ۱۰ غرفه ورزشی، ۶ غرفه کودک، غرفه کودک سالم، غرفه آموزش کودک، خانه‌های کودک، NGO های کودکان، بازی‌های رایانه‌ای، انجمن معلولان، غرفه بانوان و خدمات ویژه بانوان از اقدامات اجرایی این طرح است.
خاطر نشان کرد: برپایی غرفه‌های بازی‌های آموزش سلامت، تست هوش ایون، زمین گلف، بازیافت، سنجش سلامت از جمله غرفه‌های پزشکی، مامایی، پرستاری، سنجش قند و فشارخون، دیابت و ... از اقدامات دیگر شهرداری منطقه در این جشنواه ۱۲ است.
سبحانی تصریح کرد: تلاش کرده‌ایم در این جشنواره به ترسیم خاطرات گذشته شهر تهران بپردازیم تا مردم از جمله نوجوانان و کسانی که گذشته تهران را ندیده‌اند با این خاطرات بیشتر آشنا شوند.
وی افزود: محله هرندی که یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های شهر تهران است و مردم آن چزو محرومان هستند محور برگزاری این برنامه است و البته مبنای آن بر این است تا منطقه ۱۲ به عنوان میراث‌دار پیشینه تاریخی تهران قدیم مورد توجه قرار گیرد.
سبحانی بیان کرد: در این جشنواره برنامه‌های دیگری با موضوعات قرآنی، مباحث قرآنی و ارائه سرگرمی‌های ورزشی مانند ورزش باستانی، تنیس و گلف به اجرا در می‌آید که خوشبختانه توانسته شهروندان بسیاری را به خود جذب کند.
وی گفت: علی رغم اینکه اتبلیغاتی برای این جشنواره صورت نگرفته اما خوشبختانه استقبال بسیاری از آن صورت گرفته است. این برنامه‌ها تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ابتدای این محور دروازه غار به عنوان یکی از سردرهای قدیمی این محله به صورت ماکت کار شده و پس از آن نمایی از طهران قدیم گذاشته شده است و جاهل ها با لباس جاهلی به عنوان کسانی که به نوعی یادآور خاطرات قدیم هستند در این جشنواره حضور دارند.
وی تصریح کرد: همچنین در این جشنواره غرفه‌های مختلفی نیز برپا شده که می‌‌توان به غرفه‌های سلامت که پزشکان فشار خون افراد را می‌گیرند و تذکرات پزشکی ارائه می‌دهند، خیمه معرفت که کودکان قرآن می خووانند وجایزه می گیرند و غرفه حجاب آسمانی که ملزومات حجاب را عرضه می‌کند اشاره کرد .
وی با بیان این‌که سبک زندگی قرآنی از زبان علمای منطقه ۱۲ به نوعی به تصویر کشیده شده است، اظهار داشت: با تبلیغ آداب و رسوم و ترویج فرهنگ اسلامی می‌توان در افزایش جذب هرچه بیشتر شهروندان تلاش کرد
سبحانی با اشاره به این که ویژه برنامه ای بعد از اذان مغرب با حضور هنرمندان و خواننده ها داریم، خاطر نشان کرد: تمامی خانواده‌های ایرانی در ایام هفته پس از پایان ساعات کاری فرصتی مناسب را برای دور هم بودن خواهند داشت؛ و این برنامه به عنوان فرصتی برای تحکیم روابط میان اعضای خانواده و همبستگی در مناسبات خانوادگی برای ملت ایران دارای اهمیت است؛ چرا که خانواده دارای جایگاهی والا در فرهنگ کشور ما است.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از اهدافی که برای حضور خواننده ها و هنرمندان داریم، کودکان محروم این محله هستند که آرزوی دیدن این اشخاص را دارند و می توانند با دیدن آنها به آرزوی خود برسند.
سبحانی گفت: در این جشنواره نیروی انتظامی، آتش نشانی و بسیج همکاری می کنند.
شهردار منطقه ۱۲ در سومین شب برگزاری جشنواره فرهنگی،اجتماعی و ورزشی حضور پیدا کرد 
سومین شب از اجرای جشنواره فرهنگی، اجتماعی و تفریحات سالم محله هرندی شهردار منطقه ۱۲، در این جشنواره حضور پیدا کرد تا تاکید جدی داشته باشد بر اهداف شهرداری تهران مبنی بر تلاش برای ایجاد شهری بانشاط و اخلاق محور. با «علی کفائی محمد نژاد» شهردار منطقه ۱۲ درباره برپایی این جشنواره در شب سوم اجرا گفت و گویی کردیم که در ادامه می خوانید.
احیای فرهنگ اسلامی ایرانی
علی کفائی محمد نژاد با بیان اینکه مسئولان شهری تلاش دارند تا فرهنگ اصیل ایرانی، اسلامی و انقلابی مردم را حفظ کنند، گفت: این فرهنگ اصیل ریشه در اخلاق، ادب، بزرگی، خود باوری و عزت مندی در کشور ما دارد. باید به همدیگر محبت کنیم و این کار در سایه برگزاری برنامه هایی پرمحتوا همراه با آموزش و تفریحات سالم برای خانواده هاست تا آنها با احساس امنیت بتوانند زندگی بدون دغدغه و عاری از خشونت را تجربه کنند..
محمد نژاد ادامه داد: ما برای اوقات فراغت سالم شهروندان عزیز و ایجاد نشاط به ویژه برای مردم این منطقه که شاید توانایی رفتن به نقاط شهر برای دیدن کنسرت ها و برنامه های تفریحی در دیگر نقاط شمالی شهر را نداشته باشند این جشنواره را در محله هندی در منطقه ۱۲برپا کردیم.
نشاط و سرزندگی در محله
وی در ادامه با بیان اینکه به هر حال وظیفه ماست که نشاط مردم را سرلوحه برنامه هایمان قرار دهیم، افزود: لذا این جشنواره به طور چند بعدی برای این محله ایجاد شد. جشنواره در ابعاد هنری ورزشی و تفریحی همراه با آموزش برنامه ریزی شده و هدف ما هم موضوع نشاط جامعه است تا اینکه بتوانیم تعادل و عدالت اجتماعی را در بین اقشار مختلف مردم برقرار کنیم.
شهردار منطقه ۱۲ مدت زمان برگزاری این جشنواره را ۲ هفته این محله جنوب عنوان و اظهار کرد: برپایی این قبیل جشنواره ها در دستور ما قرار دار و ادامه دار خواهد بود. در ایام تایستان این غرفه ها بیشتر برای کوکان و نوجوانان پایه ریزی شده است و اکثر غرفه ها هم درباره موضوعات روز جامعه ما هست و هم در ارتباط با تربیت و تعلم شهروندان به ویژه نحوه زندگی سالم تا بتوانیم با ارائه این بسته های آموزشی را شهروندان را در موضوعات آموزشی ،بهداشتی و روانی آگاه تر کنیم.
رشد فرهنگ شهرنشینی
محمد نژاد به موضوع بضاعت مالی محله هرندی هم اشاره و بیان کرد: ما به خاطر موضوعات اقتصادی که مردم در این محله ها به خصوص هرندی با آن دست به گریبان هستند و به همین بضاعت کافی ندارند تا بتوانند به نقاط دیگر شهر مثل برنامه های تدارک دیده در برج میلاد بروند تلاش کردیم تا همه آن برنامه ها را حتی با کیفیت خیلی مناسب تر در محله هرندی در بین افقشار ضعیف تر محله جنوب تهران ترتیب دهیم. جشنواره باب همایون هم که قبل از این جشنواره اجرا شد همه برنامه هایش مانند این جشنواره با هدف پر کردن اوقات فراغت مردم در تابستان برپا شد و استقبال خوبی از آن شد و قطعا ایجاد این قبیل فضاهای سالم و آموزشی باعث بالا رفتن فرهنگ شهرنشینی مردم می شود. این جشنواره در زندگی مردم تاثیر می گذارد و پرخاشگری ها کاهش پیدا می کند. ما در آماری که بعد از برنامه هایمان با استفاده از کادر کارشناسی منطقه گرفته ایم، کاهش چشمگیر پرخاشگری ها در محله بعد از اجرای برنامه ها را شاهد بودیم که این آمار ما را در ادامه برگزاری اینگونه جشنواره ها در جهت ایجاد جامعه ای شاد و بدون اظراب و پرخاشگری تشویق و ترغیب می کند.

فعالیت‌های فرهنگی و دینی شهرداری تهران در طول تابستان شاداب و متنوع است
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: براساس مصوبات شورای شهر و برنامه‌های شهرداری تمام فعالیت‌های فرهنگی و دینی شهرداری تهران در طول تابستان شاداب و متنوع است.
حجت الاسلام میثم امرودی اظهار کرد: جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی محله هرندی به خاطر محرومیت شهروندان محله در این مکان برگزار می شود همچنین در این جشنواره برای داشتن شهری با سبک زندگی ایرانی – اسلامی تلاش می شود.
وی تصریح کرد: در جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی محله هرندی در حوزه قرآن‌، فعالیت‌های فرهنگی و ورزش ازساعت ۵ بعد ازظهر تا ساعت ۱۱ و نیم شب برنامه‌های متنوعی برای مردم درنظر گرفته شده و اجرا می‌شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: در این جشنواره در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی فعالیت کرده و شهروندان می توانند در این رابطه از غرفه های مختلف همانند عفاف و حجاب و خیمه معرفت استفاده کنند.
حجت الاسلام امرودی خاطر نشان کرد: به دنبال آن هستیم که فعالیت‌های مشاوره در حوزه تعلیم و تربیت با همکاری سازمان‌ها و نهادهای مختلف برای شهروندان برگزار کنیم. زیرا که شهر خوب ساختنی است نه یافتنی و برای تحقق این شعار زیبا راهی جز آموزش و ارتقای فرهنگ شهروندی وجود ندارد.
وی گفت: اگر شهر خوب ساختنی است و همراهی چند نفر منجر به نتیجه ای بزرگ می شود، پس بیاید فکر کنیم اگر قرار است شهربزرگ تهران آبروی تشیع و الگوی جهان اسلام باشد، باید برای آن چه بکنیم .
حجت الاسلام امرودی با اشاره به مباحث آموزش های شهروندی در شهر تهران تاکید کرد: باید بدانیم شهر از خرده فرهنگ های کوچک ساخته می شود و تلاش ما این است تا به الگوی ایرانی اسلامی در چنین جشنواره هایی توجه ویژه داشته باشیم.
وی توجه به مباحث دینی، انقلابی، ملی و محله را از دیگر موضوع های مورد توجه در این جشنواره دانست و گفت: برنامه های متنوعی برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری دربخش فرهنگی این جشنواره اجرا می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطر نشان کرد: افزایش امید و نشاط در جامعه و میان آحاد مختلف مردم از دیگر برنامه های مد نظر شهرداری دربخش فرهنگی و اجتماعی است.
کودکان در معرض آسیب های اجتماعی از کوچه پس کوچه های پر خطر دور شده اند
واقعیت این است که محله هرندی به نگاه، توجه و رسیدگی ویژه احتیاج دارد و استقبال شهروندان و جمعیتی که در این جشنواره حضور دارند نشان می دهد که ادامه دادن این روند و برگزاری جشنواره های متعدد در این محله یک ضرورت است.
از جمله موضوعات نگران کننده در عصر حاضر، توسعه آسيب هاي اجتماعي به ويژه مواد مخدر و روان گردان ها است که به يکي از چالش هاي مهم در جامعه تبديل شده است. با توجه به اين که پيشگيري از آسيب ها به عنوان محور اصلي و سرلوحه برنامه ها و اقدامات بازدارنده و ايجابي در عرصه فعاليت هاي فرهنگي، اجتماعي قرار گرفته است، جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی محله هرندی نیز به نظر می رسد که در این راستا برگزار شده است.
یکی از ویژگی های مهم این جشنواره این است که کودکان در معرض آسیب های اجتماعی را از کوچه پس کوچه های پر خطر دور کرده است. اگر این کودکان در اینجا نباشند به طور قطع می توان گفت که در گوشه ای در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گرفتند.
محله هرندی، محله ای است که وقتی آرزوی کودکان آرزوی را می خوانیم پوشیدن یک جفت کفش نو، خوردن کباب، سالم شدن چشم پدر و از این قبیل است. این نشان می دهد که این محله نسبت به محله های بالای شهر در برگزاری جشنواره اولویت دارد.
این کودکان نیز نیاز دارند تا امکانات حداقل زندگی را داشته باشند. با برگزاری این دست جشنواره ها می توان دنیا را به آنها نشان داد تا بتوانند راهشان را پیدا کرده و به دنبال آینده ای بهتر برای خود باشند. در منطقه ۱۲ به خصوص در همین محله، نیازمند به این است که توجه بیشتری به بحث آموزشی و مسائل فرهنگی شود. برخی از این کودکان با توجه به شرایط خانوادگی حتی برخی از این ورزش هایی که در این جشنواره وجود دارد را نمی شناسند و حضور در این جشنواره باعث شده است که با این ورزش ها آشنا شوند.
برخی از اهالی محله هرند هستند که حتی از ابتدایی ترین مسائل زندگی نیز بی خبرند، این جشنواره فرصت مناسبی است تا این افراد با مسائل فرهنگی اجتماعی روز آشنا شوند. این در حالی است که اگر تنها یکی از این کودکان متحول شود و بتواند برنامه ای برای آینده خود بیابد اتفاق بزرگی افتاده است. بنابراین این نوع حرکت ها و جشنواره ها باید به صورت برنامه بلند مدت ادامه پیدا کند.
از ﺟﻤﻠﻪ اﻫﺪافی که می توان در این جشنواره ها به دنبال آن بود ﻓﻌﺎﻟﯿﺘﻬﺎي ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و ﺗﺮﺑﯿﺘﯽ و ﺷﻨﺎﺧﺖ و ﭘﺮورش اﺳﺘﻌﺪادﻫﺎ و رﺷﺪ ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪی ها و اﯾﺠﺎد ﺑﺴﺘﺮي ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺟﻬﺖ ﺗﻮﺳﻌﻪ آنها است.
تداعی خاطرات گذشته طهران قدیم در جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی طهران قدیم
تابستان با روزهای بلند و گرم خود به نیمه رسیده است. روزهای که آدم ها را کلافه می کند و حتی اجازه نمی دهد قدمی به بیرون از خانه برداشت. اما در همین روزها رفتن به بوستان ها می تواند یکی از مناسب ترین گزینه هایی باشد که برای دور هم بودن خانواده انتخاب کرد. انهم بوستانی که در آن جشنواره و یا برنامه ای خاص تداعی شده باشد.
بوستان خواجوی کرمانی در این روزها جشنواره ای تحت عنوان جشنواره فرهنگی، اجتماعی، تفریحات ورزشی طهران قدیم برگزار می کند. برنامه ای که مخاطبان با گروه های سنی مختلف را در برمی گیرد. نکته مهم دیگر آن این است که در این جشنواره از هنرمندان و خواننده های مطرح دعوت شده و در ویژه برنامه شب آنها برنامه های خود را اجرا می کنند.
برای ورود به جشنواره ابتدا باید از زیر ماکت دروازه غار رد بشوید و به کوچه باغ انگوری برسید. این قسمت همچون طهران قدیم به صورت ماکت ساخته شده است. همچنین چند نفر از هنرمندان با پوشیدن لباس های جاهلی به صورت نمادین در این قسمت راه می روند تا تداعی کننده و یادآور خاطرات گذشته باشند.
چند قدمی که جلوتر می روید به سه راه سوسکی می رسید. بعد از آن مغازه های دکمه چی، رجب علی خیاط، سینما با پستر فیلم های گاو، چارلی چاپلین، دختر لر و بوسه مادر ، عکاسی آلبرت، چهار راه یخی، مکتب خانه و زور خانه به چشم می خورد .
در این گذر گاه یک از جاهلین با نشان دادن شهر فرنگ جملاتی می گوید؛ شهر شهر فرنگه، آدماش از همه رنگن فقط یه قرون بیا و تماشا کن. چند تن دیگ از این جاهلین کنار گاری هایی که پر از هندوانه است ایستاده اند و برای فروش آنها فریاد می زنند.
چرخ و فلکی نیز گوشه این طهران قدیم است که کودکان بسیاری را به خود جذب کرده است. قهوه خانه ای هم که در گوشه ای از این طهران قدیم است که به مشتریان خود چای زغالی و شربت می دهند. البته این قسمت نمادی از قهوه خانه های سنتی قدیم است که مردم در آن دور هم جمع می شدند و اخبار روز را با هم در میان می گذاشتند.
بعد از آن به غرفه بچه های دیروز می رسید. غرفه ای که تداعی خاطره برای دهه ی شصتی ها است. غرفه با تخته سیاه و نیمکت های درب داغون تزیین شده است.
در این غرفه به دهه شصتی ها که الان حدود سی سال (کمی بالا و پایین) سن دارند دیکته گفته می شود با مداد گلی و مداد سیاه و زیر آن ها نوشته می شود؛ فردا با ولی ات بیا مدرسه یا از فلان کلمه دو صفحه به عنوان جریمه بنویس و... و آخر سردیکته ها را روی دیوار می زنند.
پس از آن وارد یک میدان می شوید که دور تا دور آن را غرفه های مختلف پوشانده است. غرفه پژوهش در محله، نخستین غرفه این میدان است که کار اصلی آن ارزیابی جشنواره از این منظر است که برگزاری این جشنواره چه تاثیری در این محله دارد و آیا در بهبود وضعیت محله موثر است؟ همچنین در این غرفه پاسخ های سوالات شهروندان پیرامون پوسترهای نصب شده در جشنواره داده می شود.
غرفه محصولات فرهنگی دومین غرفه است که باید از آن گذر کنید. غرفه ای که سی دی های فیلم، بازی، کارتون و غیره را به متقاضیان عرضه می کند. ناگفته نماند که مسئولان این غرفه جزو کارآفرینان هستند و بسته بندی سی دی ها نیز به عهده خودشان است و البته سی دی ها را با قیمتی مناسب عرضه می کنند.
بعد از آن غرفه کارآفرینی است که پوشاک خود را با ۶۰ درصد تخفیف ارائه می کند و هدف شان این است که این باور را در خانم ها بوجود بیاورند که هر خانمی توانایی این را دارد که یک کارآفرین باشد و چند نفر را تحت پوشش و حمایت خود بگیرد.
غرفه صنایع دستی نیز در تولید عروسک، شال و روسری فعالیت دارد و عطر و ادکلن نیز به معرض فروش گذاشته است. این غرفه نیز اجناس خود را از ۱۰ تا ۴۰ درصد تخفیف ارائه می دهد.
غرفه کتاب نیز در همین راستا قرار دارد. انتشارات آسو کتاب هایی با ۳۰ در تخفیف ارائه می دهد و با اینکه فضای کمی دارد اما کتاب های موجود برای سلایق مختلف در نظر گرفته شده است.
رادیوی جشنواره هم که غرفه ای به آن اختصاص داده شده است توضیحاتی در رابطه با چگونگی اجرای برنلامه ارائه می دهد و اینکه در ویژه برنامه شب چه هنرمندانی حضور پیدا خواهند کرد و البته پیرامون غرفه ها نیز توضیحاتی ارائه می کند تا بازدید کننده ها بتوانند از غرفه های مورد نیاز خود بازدید کنند و در نهایت فضایی شاد را برای بازدید کننده ها ایجاد می کند.
غرفه بافت تاریخی نیز مکان های گردشگری تهران قدیم را معرفی می کند. مسئولان این غرفه به دنبال این هستند که هویت تهران قدیم را زنده کنند و شهروندان را با منطقه آشنا کنند.
غرفه بازی های رایانه ای هم بازی های ایرانی را ترویج می دهد و به این دلیل که کودکان این محله از اقشار محروم جامعه محسوب می شوند از دستگاه های مدرن برای بازی های کودکان استفاده کرده اند.
انجمن معلولان نیز غرفه ای است که با هدف نشان دادن توانایی ها معلولان برپا شده است و مسئولان آن قصد دارند تا خانواده ها را با توانایی های معلولان آشنا کنند و اینکه معلولیت، محدودیت است نه محرومیت را در میان مردم فرهنگسازی کنند.
بعد از آن به غرفه سنجش سلامت می رسید که در آن فشار خون و تست قند از بازدیدکننده ها می گیرند و در مواردی نیز به متقاضیان مشاوره می دهند.
غرفه عفاف و حجاب نیز چادر و روسری در راستای فرهنگ ایرانی اسلامی را با ۴۰ درصد تخفیف به شهروندان ارائه می دهد و مدهای اسلامی را ترویج می کند. همچنین کارآفرینان کارهای خود را در این غرفه با تخفیف ارائه می دهند. این در حالی است که به کودکان شامپو و روسری رایگان اهدا می کنند.
غرفه قرآن بخوانید و جایزه بخوانید به کودکان پس از خواندن سوره ای از قرآن به رسم یاد بود جایزه می دهند. و هدف شان ترویج فرهنگ قرآن و حفظ آیه های قرآنی توسط کودکان است.
در غرفه شورایاری و مدیریت محله هر روز یکی از مسئولان محله حضور پیدا می کنند و به سئوالات شهروندان پاسخ می دهند.
غرفه بازی های کودکانه از خلاقیتی استفاده و کلبه آرزوها را درست کرده است تا کودکان آرزوهای خود را نوشته و درون آن بیاندازند. در انتهای جشنواره این آرزوها خوانده می شود و با خیرین برای برآورده شدن آنها صحبت خواهد شد. همچنین در این غرفه کودکان به صورت رایگان گریم می شوند.
بازی های فکری نیز کودکان بسیاری را به خود جذب کرده است و به این علت که پس از بازی به کودکان جایزه داده می شود مورد استقبال بسیاری از کودکان قرار گرفته است.
در غرفه بازی های کودکانه بازي با شن طراحی شده است زیرا مسئولان آن این معتقدند بازی به كودك كمك مي كند كه خود را بشناسد و با كشف قابليت هاي ذهني و فيزيكي و با به كارگيري قوه‌ي تخيل خود دنياي پيرامونش را شناسايي كند، همچنین بازي راهي است كه بزرگسالان راياري مي دهد تا انتظارات و تصويرهاي اجتماعي كودكان را درك و اصلاح كنند.
غرفه های کودک سالم از کودکان تست هوش می گیرد و پازل هایی برای بازی کودکان طراحی کرده است.
در غرفه های کودک و نشاط و سرگرمی نیز بازی های مختلف طراحی شده است. البته کشیدن نقاشی توسط کودکان و اهدای جایزه نیز از فعالیت های این غرفه ها است. همچنین کودکان به صورت رایگان در این غرفه نیز گریم می شوند.


کد خبر: 74026

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciquay.t1a5r2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com