كتاب ماه هنر به پله 143 رسيد

16 مرداد 1389 ساعت 14:20


شماره 143 ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني و نقد و بررسي كتاب ماه «هنر» به چاپ رسيد. در اين شماره ضمن معرفي كتاب و ارايه مقالات متعدد با دو نويسنده گفت‌وگو شده است.
به گزارش هنرنيوز به نقل ازايبنا،‌ «پيوندي از عشق و كلام و هستي» نخستين مطلب نشريه توسط محمد خزائي، سردبير نوشته شده است.
«مرمت معماري از ديدگاه تكنولوژي» عنوان نشستي پيرامون كتاب «تكنولوژي مرمت معماري» نوشته محمدمنصور فلامكي و «زنان و سروده‌هايشان در گستره فرهنگ مردم ايران» در گفت‌وگو با صادق همايوني نوشته بهمن نوروززاده‌چگيني دو مطلب متفاوت نشريه‌اند كه ضمن معرفي كتاب با نويسنده اثر گفت‌وگو شده است.
كتاب‌هاي «درباره فيلم» نوشته استيفن ميولهال با ترجمه ناصرالدين علي تقويان، «هنر ايران در روزگار اسلامي» نوشته زكي محمدحسين با ترجمه محمدابراهيم اقليدي، «آيينه خيال» بررسي و تحليل تزيينات معماري در دوره قاجار نوشته مرتضي گودرزي، «هنر هويت و سياسي بازنمايي» نوشته عليرضا صحاف‌زاده، «هنر اسلامي دو فصلنامه علمي پژوهشي مطالعات هنر اسلامي» و «‌رامشگران شمال خراسان» نوشته آمنه يوسف‌زاده در اين شماره معرفي شده است.
«تحليلي بر عناصر و كاربردهاي شهري در شهرهاي اسلامي» نوشته اصغر ضرابي و كاووس علي‌نژادطيبي، «ميدان به مثابه فضاي عمومي موفق شهري» نوشته محمدرضا پورجعفر، عليرضا صادقي، مسعود خادمي و فريال احمدي، «ايزد بانوي آب، آناهيتا» نوشته حسن‌علي پورمند و محمود طاووسي، «مضامين مذهبي در نقاشي‌هاي موزه پشت شيشه تهران» نوشته مهناز شايسته‌فر، «مباني زيباشناختي نقاشي سنتي ايران از منظر حكمت هنر ديني» اثر پريس شادقزويني، «بررسي مكتب نگارگري تبريز دوره صفوي با استفاده از نگاره‌هاي شاهنامه شاه تهماسب» نوشته مریم يزدان‌پناه، غلامعلي حاتم و سيدحسن سلطاني، «چشم‌اندازهاي نوين در خوشنويسي معاصر ايران» نوشته كاوه تيموري،‌ «كاشي‌كاري‌هاي ده ضلعي و شبه بلورين در معماري قرون وسطي اسلامي» نوشته پيتر جي لو و پاول جي اشتينهارت با ترجمه مهسا خوارزمي و رضا افهمي و «گيوه (جوراب) سنجاني، هنري رو به فراموشي» نوشته محسن كريمي و نسيبه حبيبي مقالات ارايه شده در شماره 143 است.
همچنين در اين شماره كتاب‌هاي «تجزيه و تحليل آثار هنرهاي تجسمي» نوشته چارلز جنسن با ترجمه بتي آواكيان توسط عبدالناصر خياط با عنوان «بازخواني آثار هنري» و كتاب «معنا و مفهوم زيبايي در المناظر و تنقيح المناظر» توسط مهناز شايسته‌فر و فرزانه خمسه نقد و بررسی شده است.
در معرفي كتاب «هنر هويت و سياسي بازنمايي» نوشته عليرضا صحاف‌زاده كه با زيرعنوان مطالعه‌ای در تاریخ اجتماعی هنر آمریکا نوشته علیرضا صحاف‌زاده از سوي نشر بيدگل منتشر شده، ‌آمده است، این متن مطالعه‌ای بینارشته‌ای، به طور مشخص در قلمروی جامعه‌شناسی هنر، درباره چگونگی رابطه پیچیده و چندوجهی میان هنر و سیاست در ایالات متحد است. اين اثر شامل بررسی رویکردها و راهبردهایی می‌شود که هنرمندان نسبت به مهمترین چالش‌های حرفه‌ای، اجتماعی و سیاسی رخ داده اتخاذ کرده‌اند.
این مطالعه، با رویکردی عموما تاریخی می‌کوشد تا با زمینه‌یابی تحولات هنر آمریکا در بستر تحولات پس از جنگ جهانی دوم مهمتر از همه سه تحول کلیدی جنگ سرد، جنبش‌های مدنی و جهانی شدن، روایتی جامعه‌شناختی از عوامل موثر بر شکل‌گیری مکتب‌ها و سبک‌های هنری این مقطع تاریخ آمریکا ارایه دهد.
هدف اين كتاب اين است كه با ترسيم هر چه دقيق‌تر سايه روشن‌هاي اين تجربه غيرقابل فروكاهش، تعامل هنرمندان آمريكايي با مسايل سياسي و اجتماعي مختلف كشورشان، توانمندي‌ها و پيچيدگي‌هاي واقع‌گرايي به مثابه روش و آزادي‌خواهي به مثابه ارزشي محوري را به عنوان عناصر كليدي در فهم هنر و فرهنگ آمريكا به آزمون گذاشته و نقش كم نظير شهروند را در عرصه حيات اجتماعي اين تمدن تبيين شود.
كتاب شامل چهار بخش «چالش مفاهیم» در دو بخش گذر از چارچوب و خوانش سياسی هنر آمریکا، «از داندرو تا هلمز» شامل تاریخ سوم اکسپرسیونیسم انتزاعی و حمایت و نظارت هنری، «پایان آوانگارد» شامل نشانه‌شناسی سیاسی پاپ آرت و نبرد دال‌ها و «بازنمایی، قدرت، هویت» شامل سياست هویت و فراسوی آن و از افق11/9 است.
شماره 143«کتاب ماه هنر» ويژه مرداد 1389 به سردبیري محمد خزائی و صاحب امتیازي خانه کتاب با قيمت 1200 تومان منتشر شده است. اين ماهنامه با هدف اطلاع‌رساني در زمينه كتاب و مسايل نشر و كمك به ارتباط خلاق بين پديدآورندگان، ناشران، كتابداران و ساير فعالان عرصه نشر و فرهنگ كشور از سوي خانه كتاب منتشر مي‌شود.


کد خبر: 14806

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciqvaz.t1a5u2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com