رضا مهدوي: تاسيس شبكه موسيقي سبب رشد و شكوفايي فرهنگ ما ميشود
7 شهريور 1389 ساعت 10:34
اگر شبكهاي ويژه موسيقي تاسيس شود موسيقي ايران به جهان شناسانده ميشود و از اين طريق ميتوان پيام ايراني و اسلامي را به زبان فاخر موسيقي عرضه كرد.
به گزارش هنر نيوز،رضا مهدوي مديركل مركز موسيقي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني موسيقي ايران درباره لزوم داشتن شبكهاي مخصوص موسيقي اظهار كرد: به نظر من هر امر تخصصي نيازمند رسانهاي تخصصي است. جهان امروز همچون گذشته نيست كه يكنفر همه تخصصها را بتواند داشته باشد. شتاب زمانه و تخصصيشدن موضوعات، سبب شده هر كس، صرفا درباره يك موضوع تخصص داشته باشد.
وي ادامه داد: امروز ثابت شده است رسانه ها ميتوانند به عنوان يك دانشگاه عمل كنند و كار فرهنگسازي را در جامعه را انجام دهند. در نتيجه كشورها با توجه به اين ويژگيها شبكههاي مختلف و رسانههاي گوناگون با موضوعات مختلف تاسيس ميكنند تا تفكرات و تمايلات خود را به صورت وسيع به ديگران تحميل كنند.
مهدوي با اشاره به غني بودن فرهنگ موسيقي كشورمان گفت: اگر موسيقي ما كه طي قرنها شكوفا شده و امروز براي ما به يادگار مانده است از طريق شبكه خاص موسيقي به صورت علمي و شايسته عرضه نشود جوانان ما با آيينها و خردهفرهنگهايشان كه برگرفته از رفتارهاي آييني و مذهبي است، بيگانه خواهند شد. بنابراين ميتوان گفت كه اگر امروز ما چنين شبكهاي نداشته باشيم آينده درخشاني نخواهيم داشت.
اين پژوهشگر و هنرمند عرصه موسيقي در ادامه بيان كرد: موسيقي ما امروز جايگاه درستي در جامعه ندارد و آنچه كه تحت عنوان موسيقي ميشنويم شايسته مردم ما و قوميتهاي مختلف كشور نيست. اين روزها ما شاهد هجوم موسيقي وارداتي و نامفهوم هستيم كه به فرهنگ ما لطمه وارد ميكند.
وي ادامه داد: اين روزها همه مردم به اينترنت و ماهواره دسترسي دارند. بنابراين وجود شبكه موسيقي، تاثيرات منفي شبكههاي ديگر را خنثي خواهد كرد و ميتواند به عنوان دانشگاهي عمل كند كه موسيقي انسانساز را ترويج كند.
مديركل مركز موسيقي حوزه هنري با بيان اينكه موسيقي ما ظرفيت بالايي براي داشتن يك شبكه تلويزيون دارا است، ابراز كرد: هنوز هم بسياري از مستشرقين ملوديهاي ناب موسيقي ما را استخراج و به نام خودشان منتشر ميكنند. هنوز بسياري از ظرفيتهاي مختلف موسيقي نواحي شناخته نشده است كه با حمايت دستگاههاي دولتي، ميتوان اين ظرفيتها را جمعآوري و در شبكه اختصاصي موسيقي پخش كرد كه اين امر سبب رشد و شكوفايي فرهنگ ما خواهد شد.
مهدوي ادامه داد: با تاسيس اين شبكه ميتوانيم براي مناسبتهاي مختلف مذهبي و ديني، موسيقيهاي مناسب را توليد و پخش كنيم و مردم ما ديگر مجبور نخواهند بود موسيقيهاي بدي كه اين روزها شنيده ميشود را بشنوند. از طرفي، اين رسانه تبديل به يك كلاس درس خواهد شد و مردم در رابطه با موسيقيهاي مختلف اطلاعات به دست خواهند آورد.
اين هنرمند موسيقي با بيان اينكه شبكه موسيقي جايگاه ويژهاي در جامعه خواهد داشت و هنرمندان ميتوانند تواناييشان را در قالبي سالم و مفيد از طريق اين شبكه ارائه كنند، افزود: مديريت موسيقي كشور، هنرمندان را نميشناسد و هنرمندان نيز با مديران آشنايي كافي ندارد. شبكه موسيقي جايي براي تعامل بين سه قشر مسوولان، هنرمندان و مخاطبان موسيقي خواهد بود. اين شبكه ميتواند دست به كشف استعداد بزند، آنها را راهنمايي كند و به سمت توليد موسيقي علمي و مردمي هدايت كند.
وي گفت: متاسفانه موسيقي ايران در جهان شناختهشده نيست و همسايههاي ما از اين فرصت به نفع خودشان استفاده ميكنند. با تاسيس شبكه موسيقي، مردم دنيا موسيقي ايران را خواهند شناخت و حتي ميتوان پيام ايرانيان و اسلام را با زبان فاخر موسيقي و اشعار فاخر را به جهان عرضه كرد.
کد خبر: 15896
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciqvaz.t1aw32bcct.html