محمدرضا شرف الدین در گفتگو با هنرنیوز؛
متاسفانه برخی از فیلمسازان ما بدون دانش فیلم می سازند
11 مهر 1391 ساعت 13:48
محمدرضا شرف الدین مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: متاسفانه در جشنواره های مختلف سینمای شاهد این هستیم که فیلمسازان ما برای اثری که می سازند اطلاعات و دانش کافی ندارند و نمی توانند از پس ساخت اثر خود برآیند.
محمدرضا شرف الدین مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: متاسفانه در جشنواره های مختلف سینمای شاهد این هستیم که فیلمسازان ما برای اثری که می سازند اطلاعات و دانش کافی ندارند و نمی توانند از پس ساخت اثر خود برآیند.
وی افزود: فیلمساز یا هر کسی که در خصوص موضوع خاصی در حوزه فرهنگ فیلم یا اثری را خلق می کند نیاز مبرمی به اطلاعات دارد و در واقع در اینجا تحقیق و پژوهش به شدت احساس می شود اما متاسفانه در حوزه سینما، مستند و تلویزیون این روزها شاهد آن هستیم که فیلمسازان ما به دلیل نداشتن سواد و اطلاعات کافی کمتر به سمت تحقیق و پژوهش می روند و در نتیجه اثری که خلق می کنند گیرایی لام را برای جذب مخاطب ندارند.
شرف الدین تصریح کرد: به عنوان مثال در چند وقت قبل جشنواره فیلم رضوی برگزار شد و مهمترین نکته ای که آثار این جشنواره با آن مواجه بودند نبود تحقیق و پژوهش در آثار بود و این نشان می دهد که فیلمساز ما به در خصوص امام رضا (ع) مستند یا فیلمی می سازد اطلاعات کافی در مورد آن حضرت را ندارد، نه اینکه منابع در این خصوص کم باشد بلکه نویسنده از اطلاعات کافی نسبت به اثری که ساخته برخوردار نبوده است و یا تحقیق جدی در این خصوص انجام نداده است .
وی با اشاره به اینکه سینما یکی از عرصه های فرهنگی است که متاسفانه دچار سطحی نگری شده است تصریح کرد: سینما به لحاظ برخی از مشخصات و شاخصه هایی که دارد باید از سوی سازندگان ، تهیه کنندگان و نویسندگان جدی گرفته شود و نباید با یک سری اطلاعات سطحی و ناقص به سمت ساخت آثاری بروند که به دلیل سطحی نگری مخاطب نداشته باشد.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: متاسفانه عمده مشکلاتی که ما در خصوص جشنواره هایی با مضامین خاص مانند رویش ، رضوی و ... داریم این است که موضوع دین در این جشنواره به شکل سطحی دیده می شوند و فیلمساز صرفا به استفاده از یک سری نمادها و المانها بسنده کرده است و به عمق ماجرا نفوذ نکرده و بیشتر فیلمسازان ما مناسک دینی را به جای دین به تصویر می کشند . مانند استفاده از علم ، کتل ها، و دیگ های پخت غذا و... که این ها خوب هستند اما به قدری در فیلم های مختلف استفاده شدند که به نوعی فیلمسازان ما دیگر ازبه تصویر کشیدن دیگر جنبه ها غافل شده اند .
وی اضافه کرد: برخی ازآثاری که در سینما ساخته می شود اساسا احساسات کافی در آنها نیست ومخاطب نمی تواند با ارتباط خوبی برقرار کند . به نوعی انگار فیلمسازان ما فقر موضوعی دارند در صورتی که این چنین نیست و سوژه های بسیاری برای ساخت در سینمای ما وجود دارد و کافی است که کمی فیلمسازان ما کمی دانش خود را با استفاده از تحقیق و پژوهش بالا ببرند تا بتوانند آثار در خوری را برای مخاطب بسازند. وقتی مثلا دانش من کارگردان در خصوص امام رضا(ع) کم باشد فکر می کنم که امام رضا (ع) همان چیزی است که من با دانش اندکم آن را به تصویر کشیدم.
شرف الدین یادآورشد: به نظرم مسئولین و متولیان جشنواره های مختلف وظیفه دارند که امکانات کافی را برای ساخت آثار برای فیلمسازان فراهم کنند و از آنها حمایت کنند. چون عمده آثاری که در جشنواره هایی با مضامین خاص دیده و ساخته می شود به کلیشه و تکرار رسیدند و باید آثار متفاوت و نویی ساخته شوند به عنوان مثال تا کی باید هیچ کس در جشنواره ای مانند فیلم رضوی نداند که چه باید بسازد و به نمایش بگذارد یا اینکه تا کی باید در شاهد این باشیم که زیارت یک نفریا جمعیت فیلم شود . هر چند ما منکر این گونه فیلم هانیستیم اما به نظرم در اکثر فیلم ها به این موضوع پرداخت شده و به شکل عمقی در خصوص حضرت امام رضا (ع) فیلمی ساخته نشده است . هر چند سینما با تمام ابزار و توانایی هایی که دارد توان معرفی معنویات را ندارد.
وی ادامه داد: سینماگران ما می توانند با استفاده از نشانه ها ، تاریخ و ادبیات خودمان به خلق آثار سینمایی مطرح بپردازند وبالاترین معارف را در غالب شعر و با مضامین بارز نشان دهند، به عنوان مثال شعرعای حافط و مولانا پر از المان ها ونشانه های است که با استفاده از آنها می توان در سینما آثار مطرحی را خلق کرد. اما همان گونه که گفتم فیلسماز ما باید به دنبال تحقیق و پژوهش باشد و سواد و دانش خود را نسبت به اثری که می سازد بالا ببرد .
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به اینکه پول کافی نمی تواند تضمین کننده خوب بودن یک اثرسینمایی باشد اضافه کرد: همه در سینما می گویند که فیلم خوبی ساخته نمی شود چون مشکل بودجه دارند اما در طول این سال های فیلم هایی بودند که با بودجه بالا ساخته شدند و نتوانستند آثار قابل تعمق و خوبی باشد پس صرف داشتن پول نمی تواند تضمین کننده خوب ساخته شدن یک فیلم باشد و به نظرم در درجه اول سواد ودانش یک فیلمساز است که در خلق یک اثر سینمایی تاثیر گذاراست.
کد خبر: 47116
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciqza5.t1ayz2bcct.html