در پی درج یک خبر منتشر شد،
جوابیه جامعهصنفی تهیهکنندگان به اظهارات یک مقام آگاه سینمایی
18 فروردين 1393 ساعت 14:59
شورای موصوف به صنفی اکران ۹۳ توسط سازمان سینمایی به طور غیرقانونی تشکیل و تصمیمات این شورا فاقد هرگونه اعتبار بوده و همکاری افراد با این شورای دست ساز سازمان سینمایی، به منزله ی مشارکت درتخلف سازمان سینمایی تلقی می گردد .
«چگونگی حضور اعضای شورای صنفی نمایش در صنوف سینمایی» روز گذشته در روزنامه بانی فیلم موضوع مطلبی بود که عکس العمل رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران را برانگیخت.
متن کامل بیانیه این جامعه به شرح ذیل است:
"مدیر مسئول محترم روزنامه بانی فیلم
پیرو خبر منتشر شده در صفحه ۱۲ آن روزنامه مورخ ۱۷/۱/۹۳ با عنوان " یک مقام آگاه : الزامی برای عضویت نماینده اتحادیه در شورای صنفی وجود ندارد " ؛ بدینوسیله خواهشمند است با توجه به موارد مطروحه و ادعاهـای واهـی طـرح شده در خصـوص جـامعـه صنفـی تهیه کنندگان و شورای صنفی اکران از قول مقام آگاه در سازمان سینمایی ، نسبت به انتشار جوابیه جامعه صنفی بر اساس قانون مطبوعات اقدام مقتضی بعمل آید.
۱- شورای صنفی اکران براساس ماده یک آئین نامه شورا ، نهادی ست به ذات بین صنفی و حضور افراد در این شورا در صورتیکه به نمایندگی از صنوف تعیین شده در آیین نامه نباشد ، غیرقانونی و به منزله ی مخدوش نمودن رکن اصلی علل و اهداف و وظائف شورا در راه اندازی و تشکیل آن تلقی می گردد .
۲- بر اساس آیین نامه شورای صنفی اکران که قدمتی بالغ بر ۲۰ سال دارد ، هرگونه تغییر در مفاد آیین نامه شورا ، می بایست توسط شورای عالی اکران و مطابق با ضوابط و قواعد تعیین شده در آن صورت پذیرد . این در حالیست که سازمان سینمایی ارشاد در اقدامی یک جانبه و غیرقانونی و بدون طی فرایند تعیین شده و بدون تشکیل شورای عالی اکران ، اقدام به اصلاح و تدوین آئین نامه شورا برای سال ۹۳ می نماید . فلذا استناد مقام آگاه در سازمان سینمایی به آیین نامه غیرقانونی سال ۹۳ ، خود سند و مبین و گواه تخلف مکرر مدیران سازمان سینمایی و بالاخص رئیس ناآگاه و بی اطلاع آن سازمان می باشد .
۳- در تمامی آیین نامه های شورای صنفی اکران از بدو تاسیس (سال ۱۳۷۲) تا پایان سال ۹۲؛ شورای صنفی را نهادی بین صنفی معرفی و ترکیب شورا را مقید به حضور نمایندگانی از صنوف سینمایی : سینماداران، تهیه کنندگان ، پخش کنندگان و کارگردانان تکلیف نموده است و این در حالیست که در آیین نامه سال ۹۳ که توسط دولت به طور غیرقانونی اصلاح گردیده ، به یکباره عنوان بین صنفی بودن شورا حذف و تنها شورا را نهادی صنفی معرفی نموده است ؛ از سویی دیگر در آیین نامه مذکور تنها شرط حضور نمایندگی صنفی را برای صنف سینماداران محفوظ دانسته و نمایندگی دیگر صنوف را حذف و عضویت افـراد حقیقـی تهیـه کننـده ، پخش کننده و کارگردان را وجاهت بخشیده است . در حالیکه این تغییر غیرقانونی اساساً در تضاد با صنوف و در تقارن با فعالیت صنفی قلمداد می گردد .
لذا به استناد آنچه آیین نامه شورای صنفی اکران سال ۹۳ عنوان می گردد ، عضویت افراد در این شورا حقیقی بوده و نمایندگی صنوف سینمایی فاقد هرگونه محمل و اعتبار می باشد ، فلذا از این تغییر غیرقانونی در آیین نامه فوق الاشاره مستفاد می گردد که فعالیت صنفی و عضویت در صنوف و حفظ منافع جمع از کمترین اهمیت در دولت تدبیر و امید برخوردار بوده و افراد می توانند به واسطه ی ارتباطات شخصی و فراصنفی با مدیران سازمان سینمایی به عضویت شورایی صنفی در آمده و فعالیت فردی و شخصی در شورای عمومی و صنفی نمایند .
تصمیمی که در تاریخ دولت های جمهوری اسلامی ایران بی سابقه بوده و هیچ دولتی و تشکیلات سینمایی متبوعه آن ، اینچنین علیه بخش خصوصی و اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام و قیام ننموده است که النهایه رفتار سازمان سینمایی دولت تدبیر به قطع و یقین بر خلاف ادعای دولت مبنی بر کاهش تصدی گری بوده و مبین سوق تصمیمات براساس میزان نزدیکی و دوری افراد و کیفیت ارتباطشان با مدیران سینمایی می باشد .
در پایان می بایست خاطر نشان کرد ، شورای موصوف به صنفی اکران ۹۳ توسط سازمان سینمایی به طور غیرقانونی تشکیل و تصمیمات این شورا فاقد هرگونه اعتبار بوده و همکاری افراد با این شورای دست ساز سازمان سینمایی، به منزله ی مشارکت درتخلف سازمان سینمایی تلقی می گردد . در ضمن پیشنهاد می گردد بهتر است زین پس به جای جعل عنوان شورای صنفی ، شورای مذکور را شورای اقوام و قربای دولت در اکران ۹۳ بنامیم .
وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِين
سید ضیاء هاشمی
رئیس هیأت مدیره"
کد خبر: 70372
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirpay.t1auy2bcct.html