در همایش «موزه و جهان در حال تغییر» اعلام شد؛
ایجاد موزه بزرگ ملی از آغاز امسال
30 ارديبهشت 1391 ساعت 13:57
معاون کل میراث فرهنگی کشور گفت: ۱۴ موزه منطقهای شناسایی و در غالب مهر ماندگار تا تیر ماه ۹۲ احداث میشود.
به گزارش هنرنیوز در مراسم همایش موزه و جهان در حال تغییر که امروز شنبه سیام اردیبهشت در کاخ موزه ملت برگزار شد مسعود علویان صدر – معاون کل میراث فرهنگی کشور – ضمن بیان مطلب فوق افزود: ساماندهی مجموعهداران بخش خصوصی از اهداف ماست و کسانیکه در این زمینه فعالیت میکنند از تمامی تسهیلات سازمان برخوردار خواهند بود و کسانیکه این طرح را در خانههای تاریخی محقق سازند علاوه بر برخورداری از وام قرضالحسنه از تقبل ۵۰ درصد هزینههای مرمتی برخوردار خواهند شد.
وی از ساخت موزه مدرسه در هر شهر با هدف ایجاد ارتباط بین مسائل آموزشی موزه و دانشآموزان طبق تفاهمنامه سال گذشته بین آموزش و پرورش و میراث خبر داد.
او با اشاره به نیاز مخاطب سنجی و مخاطب شناسی برای برآورد انتظارات بازدید کنندگان موزه خاطر نشان کرد خلق محتوای جدید در ۱۴ موزه منطقهای که همگی حوزههای تمدنی خاصی را مد نظر خواهند داشت این مهم را تحقق خواهد بخشید.
علویان صدر تغییرات محتوایی موزهها را با توجه به مکانها و ارزشهای قالب جامعه ضروری دانست و گفت : موزهها باید بتوانند علاقه و جاذبه مردم را در عرصههای نو با استفاده از وسایل ارتباطی جدید و موزههای مجازی برآورده کنند.
وی از همه متخصصان و کارشناسان درخواست کرد تا سازمان میراث فرهنگی را در ارتباط با سازماندهی مفهوم، کالبد، محتوا و ارتباط موزهها یاری رسانند.
معاون کل میراث فرهنگی با اشاره به اینکه ارتباط بین مفهوم و کالبد در یک راستا موزه آبگینه را یکی از بهترین موزهها برای به نمایش گذاشتن مفهوم و کالبد دانست.
وی همچنین از ایجاد هفتخان رستم در یک فضای گسترده در شهر توس خبر داد و گفت : کالبد یا فضاسازی در موزهها بایستی تغییرات اساسی به خود بگیرد و کالبد شکنی یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
علویان صدر با اشاره به اینکه احداث موزه روستایی در گیلان و زندگی مردم میمند نوعی کالبد شکنی و فضاسازی جدید است خاطرنشان کرد : ما بایستی از کالبدهای بسته کم کم بیرون بیاییم و بازدید از موزههای روستایی و فضای باز را مد نظر قرار دهیم. چرا که وقتی مردم از موزه روستایی بازدید میکنند ارزشهای محیطی آن منطقه نیز بالا میرود.
او همچنین موزهها را محلی برای تعامل بین حوزههای اندیشه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی دانست و تصریح نمود : بستر موزه بهترین جایگاه برای توسعه امر آموزش و پژوهش است بنابراین از همین جا اعلام آمادگی میکنیم که در تمامی عرصهها حاضر به ارائه خدمت به مراکز علمی و اساتید و دانشجویان هستیم.
وی ادامه داد : موزه باید محل پاسخگویی نیازهای ما باشد. نیازهایی که بتواند اندیشههای ما را سازماندهی کند و ضمن شکل دادن به فکر و ذهن اطلاعات را از طریق تکنولوژی و ابزار نو به نسل جدید انتقال دهد.
وی با طرح این پرسش که آیا موزه باید در مسیر توسعه باشد یا خود جریانساز توسعه گردد اظهار کرد : هیچگاه غرق توسعه نشده بلکه همیشه جهت دهنده و خط دهنده توسعه است. رشد توسعه ماهیتی است که همیشه در جامعهای وجود داشته بنابراین با توجه به جهان در حال تغییر لزوم مدیریت جریان فرهنگی و آشنایی نسل حاضر با افتخارات گذشته و خودباوری ضروری است.
در پایان سخنان علویان صدر از وی با شاخه گلی تقدیر شد که معاون کل میراث فرهنگی این شاخه گل را به دکتر ارفعی تقدیم کرد و گفت : شاید یکی از آرزوهای همهی ما از گِل نوشتههایی است که در شیکاگو به یغما رفته است. و دکتر ارفعی کسی است که تمام این گِل نوشتهها و اطلاعات آنها را ثبت و ضبط نموده و نخستین جلد از اطلاعات ۶۵۰ گِل نوشته را به زودی به چاپ خواهد رساند.
در حالی معاون میراث فرهنگی کشور در هفته میراث فرهنگی این سخنان را به زبان راند که دکتر ارفعی سال ۸۸ از نیاز ۵۰ میلیونی خود برای چاپ ۶ جلد کتاب درباره مهمترین گِل نوشتههای ایران خبر داده بود و سازمان میراث فرهنگی هیچ کمکی را به این شخصیت علمی و فرهنگی کشور ننموده بود.
کد خبر: 41022
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirua5.t1azr2bcct.html