عکاس منتخب نخستين سالانه عكس ملي ايران در گفتگو با هنرنیوز؛
عکس من نمادی از جدال انسان و هویت نا معلوم او در جهان هستی است
13 اسفند 1390 ساعت 11:32
عکاس منتخب نخستين سالانه عكس ملي ايران در خصوص اثرش به عنوان عکس برگزیده این مسابقه گفت: عکس من نمادی از جدال انسان و هویت نا معلوم او در جهان هستی است.
حجت سالار محمدی عکاس برتر نخستين سالانه عكس ملي ايران است. با او درباره عکاسی و وضعیت آن در جهان معاصر به گفتگو نشسته ایم.
درباره عکسی توضیح دهید که عنوان برتر را به خود اختصاص داد. به باور من این عکس را می توان این گونه توصیف کرد؛ جدال انسان و هویت نا معلوم او در جهان هستی.
اين تصوير در واقع يك فوتومونتاژ است و لازم به ذكر است كه در بخش فوتومونتاژ موفق به كسب مقام اول نخستين سالانه عكس ملي ايران شده است.
تلفيق سر انسان با سر يك حيوان در عكس صورت گرفته است . عكس مذكور یک فریم از يك مجموعه انتخاب شده است. من عکاسی از این مجموعه را حدود دو سال پيش آغاز کردم. این مجموعه تلفیقی از محیط های سورئالیستی است. می توان گفت؛ نقش محوری این مجموعه را انسان به خود اختصاص می دهد. اين مجموعه را با عنوان « ما نبوديم» نامگذاري كرده ام.
عکس بیان دنیای پیرامون از دریچه نگاه هنرمند است. این حرفه را از نگاه خود تفسیر کنید.
عکس بازنمود جهان معاصر به شکلی است؛ که جلوه هایی پنهان از طبیعت را به نمایش می گذارد. عكس به عنوان مديوم در بين رشته هاي هنري به ويژه هنرهاي تجسمي، داراي قابليت های بسیاری است؛ می توان قابلیت های مختلفی را برای آن متصور شد. عکاسی از باورپذيري بالاتري در نگاه مخاطب برخوردار است. به بیان دیگر می توان گفت؛ عکاسی از بياني نزديك تر به دنياي پيرامون ما برخوردار است و در واقع بيش تر مورد اقبال مخاطب قرار مي گيرد . به همین دلیل مخاطب عكس كمتر دچار توهم و تجسم غير واقعي در ذهن خود مي شود. به همین سبب به سهولت مي تواند؛ از نظر مخاطب عكس باور پذیر باشد.
چه چیز شما را بر آن داشت تا عکاسی را انتخاب کنید؟ چه ویژگی بیانی عکس را از سایر هنرها متمایز می کند؟
همان طور كه در بالا بيان شد؛ عكس آينه اي راستين از واقعيت جهان ماست و اين نوعي ويژگي است كه كمتر در ساير شاخه هاي هنري وجود دارد. عكاسي به شیوه فوتومونتاژ كه در اين عکس مطرح شده است؛از جذابیت های ویژه ای برخوردار است.
فتو مونتاژ نيز كم و كاستي از مقولات مشمول عكس ندارد. به عبارت دیگر فتومونتاژ شاخصه ي خاصی دارد؛ که آن را از سایر جلوه های هنری دیگر ممتاز می کند. این خصوصیت سبب می شود؛ قابل باور بودن آن دچار چندگانگي است. حامل وجوه بيشتري از بيان است. همين ويژگي باعث ايجاد سوالاتي در ذهن كنجكاو مخاطب مي شود؛ كه او را به سمت و سوي مفاهيم غير صريح تصوير پيش رو سوق مي دهد. چندلايه بودن مفاهیم در فتومونتاژ عامل دیگر شاخص شدن این گونه هنری است. در هر حال ویژگی های شاخص عکس از علل مهمي است كه من را مجذوب خود کرده است. همین امر سبب شده است؛ تا عكس را به عنوان یک رسانه انتخاب کنم.
در آثارتان نوعی سورئالیسم دیده می شود؛ درباره این نوع نگرش خود بیشتر توضیح دهید.
اين سورئال فقط و فقط در ساختار عكسها(تصاوير) من خودنمايي مي كند.
این امر شايد به عنوان ايجاد عاملي براي نگه داشتن مخاطب موثر است. واقعيت اين است كه بنده صرفا به دنبال اين جذابيت بصري نيستم و شايد از اين ساختار در جهت ايجاد كنجكاوي در مخاطب كمك مي گيرم. این مسیر شاید راهی برای ترغيب و تشويق اوست و يا به نوعی مخاطب را مجبور به دريافت پيام خود مي كنم.
موفقیت را چگونه تعریف می کنید؟
موفقيت براي من آرزويي است؛ همواره به آن می اندیشم. موفقیت در پس تلاش و پشتکار نهفته است. این واژه نه دستي پر از هداياي پر زرق و برق؛ که تلاش بی پایان انسان معاصر نشانه آن است.
نگرش شما درباره معضلات عکاسی امروز و عکاسی در آینده چگونه است؟
عكاسي از نظر من هيچوقت داري معضل نبوده و نخواهد بود يا اگر هم معضلي در كار باشد با وجود خصايص خوب بي شمار آن قابل اغماض است . هم چنين خدمات ارزنده عكاسي به جامعه و تاريخ بشريت چشم را به روي همه كمبودها و كاستي هاي عكاسي مي پوشاند.
حجت سالارمحمدی متولد ۱۳۶۴ در شهر بافت و استان کرمان است. چندین نمایشگاه گروهی و انفرادی؛ کسب چندين مقام كشوري و يك مقام بين المللي از سوابق او در زمینه عکاسی است.
کد خبر: 38062
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciruap.t1avq2bcct.html