دبیر کنگره تاریخ دانان ایرانی:
ایران بامشکل دست اندازی دیگر کشورها به میراث فرهنگی و تاریخی خود روبروست
21 دی 1392 ساعت 15:19
دبیر علمی دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی گفت: ایران با مشکل دست اندازی دیگر کشورها به میراث فرهنگی و تاریخی خود روبروست و یکی از مهمترین رسالت ها انجمن ایرانی تاریخ پاسداری از نام مقدس و تاریخ پر افتخار ایران است.
به گزارش هنرنیوز، علی محمد ولوی روزشنبه در نشست خبری دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی اظهار داشت: برگزاری چنین کنگره هایی در جهان حدود ۷۰ سال سابقه دارد اما به دلیل ضعیف و بی اثر بودن تشکل های تاریخ در ایران، ما در آستانه برگزاری دومین کنگره خود هستیم. حتی کشورهایی مانند هند و ترکیه هم هر کدام نزدیک به ۷۰ بار چنین کنگره ای برگزار کرده اند.
وی درباره فعالیت های انجمن ایرانی تاریخ گفت: این انجمن از سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد با برگزاری حدود ۳۰ همایش ملی و بین المللی و چاپ نشریات و کتاب های متعدد تبدیل به یکی از موفق ترین انجمن های فعال در زمینه علوم انسانی در کشور شده است. این انجمن در حال حاضر در رده بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رتبه الف قرار دارد.
دبیر علمی دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی گفت: دوره قبلی کنگره شهریور ۹۱ در همدان برگزار شد. دوره دوم نیز از ۱۶ تا ۱۸ بهمن ۹۲ در جیرفت برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در این کنگره بحث های علمی درباره تاریخ ایران و مسائل پژوهشی تاریخ و موضوعات صنفی تاریخ دانان مطرح می شود.
ولوی محور اصلی دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی را مطالعات میان رشته ای تاریخ عنوان کرد و گفت: در این کنگره پنج نشست تخصصی شامل آموزش تاریخ در کشور، پژوهش های تاریخی، مطالعات میان رشته ای، جیرفت شناسی و کرمان شناسی و مطالعات نظری در تاریخ برگزار می شود.
وی درباره انتخاب جیرفت به عنوان محل برگزاری دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی گفت: دانشگاه های زیادی برای برگزاری این کنگره درخواست داده بودند. پس از بررسی این درخواست ها در هیات مدیره انجمن، جیرفت به دلیل پیشینه تاریخی چند هزار ساله اش برگزیده شد.
استاد تاریخ دانشگاه الزهرا(س) خاطرنشان کرد: ایران کشوری است با ده هزار سال سابقه تاریخی اما حتی کشورهای بی تاریخ مانند استرالیا و کانادا هم بیشتر از ما به تاریخ بها می دهند.
وی افزود: یکی از اهداف ما از برگزاری این کنگره این است که به نسل جوان پیام دهیم که پیشینیان خود را بشناسند تا فاصله ایجاد شده میان این دو از بین برود.
ولوی تاکید کرد: نسل جوان ما به تدریج از ریشه های تاریخی خود فاصله می گیرد و این بزرگترین خطری است که این نسل را تهدید می کند. اگر برنامه ریزان متوجه این خطر باشند به برگزاری این کنگره اهمیت بیشتری داده می شود.
وی ادامه داد: توقع ما از برنامه ریزان این است که به برگزاری چنین کنگره هایی کمک بیشتری کنند. مسئولین، پژوهشگران و استادان استان کرمان و شهر جیرفت کمک زیادی به دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی کردند، امیدوارم سایر مسئولین نیز به اهمیت این کنگره پی ببرند.
داریوش رحمانیان رئیس هیات مدیره انجمن ایرانی تاریخ نیز در این نشست خبری با اشاره به برخی از فعالیت های علمی و پژوهشی انجمن، گفت: این انجمن در مدتی کوتاه اقدامات درخشانی انجام داده و خود را به یکی از موثرترین و پویاترین انجمن های کشور تبدیل کرده است.
وی تصریح کرد که ایران با مشکل دست اندازی دیگر کشورها به میراث فرهنگی و تاریخی خود روبروست و یکی از مهمترین رسالت ها انجمن ایرانی تاریخ پاسداری از نام مقدس و تاریخ پر افتخار ایران است.
رحمانیان خاطرنشان کرد: مسئولین کشور به اهمیت سرمایه گذاری در تاریخ بی توجه هستند. نتیجه این مسئله این است که به چالش هایی که هویت ملی ایرانیان را هدف گرفته است اهمیت داده نمی شود.
ملک زاده دبیر اجرایی دومین کنگره تاریخ دانان ایرانی نیز در این نشست خبری گزارشی کوتاه از اقدامات انجام شده برای برگزاری این کنگره ارائه داد و گفت: از میان بیش از ۷۰ چکیده مقاله ارسال شده به دبیرخانه کنگره، ۴۵ مقاله مورد تائید قرار گرفت.
وی افزود: یکی از برنامه های ما این است که در دل این کنگره، یک کنگره دانشجویی نیز برگزار شود تا دانشجویان تاریخ بتوانند با هم تبادل نظر کنند.
دومین کنگره ملی تاریخ دانان ایرانی از ۱۶ تا ۱۸ بهمن در جیرفت برگزار می شود.
کد خبر: 67862
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirvaq.t1ayq2bcct.html