گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای رئیس موزه موسیقی در سال ۹۱؛

مرادخانی : پژوهشگران در موزه می‌توانند به آثار غیر قابل انتشار دسترسی داشته باشند

28 فروردين 1391 ساعت 16:06

علی مرادخانی در نشست رسانه‌ای موزه موسیقی در سال ۹۱ گفت: پژوهشگران در موزه می‌توانند به آثار غیر قابل انتشار دسترسی داشته باشند.


 
به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز علی مرادخانی رئیس موزه موسیقی در رابطه با برنامه‌های این سازمان توضیح داد : در ابتدا باید بگویم که این نهاد غیردولتی است و پولی از دولت دریافت نمی‌کند و ما اجاره نشین شهرداری هستیم. وظیفه اصلی موزه هم جمع‌آوری میراث معنوی کشور در حوزه موسیقی است.

وی افزود : موزه تلاش داشته تا از افراد صاحب نظر را برای جمع‌آوری آثار، ارتقای سطح کیفی آثار موزه و ترمیم آثار استفاده کند. به طور کلی مدیریت فرهنگی باید افراد نخبه را به درستی کنار هم قرار دهد تا نتیجه کار رضایت بخش باشد.

مرادخانی از توسعه فضای کاری موزه خبر داد و ابراز کرد : از برنامه‌های موزه برای توسعه فضاها، ایجاد استودیوی صدا برای ضبط آثار است که این استودیو تا حدودی می‌تواند برای موزه استقلال مالی به وجود آورد. همچنین کمک‌های زیادی برای پایان نامه‌های دانشجویی خواهیم داشت،‌ نمای بیرونی موزه هم که به فضای بیرونی آسیب وارد می‌کرد در حال بازسازی است.

رئیس موزه با اشاره به فضای کوچک این مکان خاطر نشان کرد : با وجود این فضای کوچک امیدواریم بخشی را برای مشاهیر داشته باشیم، چرا که از دلایل وجود موزه موسیقی استفاده از مشاهیر است. قبل از اینکه آنان را از دست بدهیم. اما برای برطرف کردن این مشکل صحبت‌هایی با شورای شهر تهران داشته‌ایم تا از خانه‌های اطراف به فضای موسیقی اضافه کنیم.

وی افزود : سال گذشته در حوزه بین‌الملل فعالیت‌های زیادی داشتیم، از جمله شرکت در فستیوال بین‌المللی و پارینه‌سنگی کره جنوبی که امسال هم در این فستیوال شرکت می‌کنیم و همچنین در برنامه موزه بر پایی بخشی به نام موزه موسیقی به مدت ۵ روز جهت بازدید عموم و آشنایی آنان با سازهای ایرانی و نحوه نواختن،‌ ساخت و مرمت آنان است.

مرادخانی در توضیح برنامه‌های موزه ادامه داد : فیلم مستند به عنوان پرتره اساتید ساخته خواهد شد که شامل استادان لوریس چکناواریان، همایون خرم، فرهاد فخرالدینی، حاتم عسگری و فخری ملک‌پور است.

قرار نیست آثار را زندانی کنیم

موزه به دنبال احیای آثار است و قصد دارد این آثار را در دسترس عموم قرار دهد و فضای موسیقی را وارد فضای زندگی مردم کند.
وی در ادامه به کارگاه‌های موجود در موزه موسیقی اشاره کرد و افزود: در یکی از کارگاه‌ها دستگاه موزیک باکس وجود دارد که بسیار مورد توجه مخاطبان بوده است. اکنون قصد داریم قطعاتی با تم ایرانی برای موزیک باکس بسازیم تا مردم قطعات خاطره‌انگیز را نیز از این طریق بشنوند. موزه موسیقی کمک‌ حال حوزه موسیقی است و ما تلاش می‌کنیم به عنوان یک کمک‌ حال حضور داشته باشیم و برای روستاهای مختلف این امکان را فراهم کنیم تا بتوانند به صورت شایسته فعالیت‌های خود را انجام دهند.

رییس موزه موسیقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر موزه‌ها در نسل پنجم زندگی می‌کنند و باید با زندگی مردم همراه باشد. اگر در موزه همه چیز را محبوس کنیم امکان از بین رفتنش خیلی بیشتر است. همچنین در حوزه پژوهش و علمی اگر کسی از ما امکاناتی بخواهد در اختیارش قرار می‌دهیم و با وزارت ارشاد صحبت خواهیم کرد که برای اثر مجوز نشر نیز دریافت کنیم. به هر حال حضور پژوهشگران در موسیقی بلامانع است.

رییس موزه موسیقی در پایان سخنانش اعلام کرد: هر کس که می‌تواند ،آثار موسیقایی خود را اعم از ساز، آثار صوتی، آثار مکتوب و ... به موزه معرفی کند.


کد خبر: 39502

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirwap.t1a3u2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com