گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای کنسرت گروه وصل یار؛

اثباتی: نظامی خود برای روایت اشعارش به روی صحنه می‌آید

13 شهريور 1390 ساعت 14:21


ابراهیم اثباتی سرپرست گروه موسیقی «وصل یار» گفت: در این کنسرت از بازیگری برای ایفای نقش نظامی گنجوی استفاده کرده‌ایم و قصد نقالی این آثار را نداریم.
به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز، ابراهیم اثباتی در نشست رسانه‌ای کنسرت گروه «وصل یار» که امروز با حضور علاءالدین پژهان، طراح و کارگردان کنسرت، مصطفی محمودی خواننده، حامد ابراهیمی نوازنده کمانچه، ویلون و مایسنر و امجد ابراهیمی نوازنده دف، دایره و تاس در تالار وحدت برگزار شد ابراز داشت: این گروه طبق روال قبل به کار خود ادامه می‌دهد و اجراهای متعددی در سراسر ایران داشته‌است. هدف ما از برگزاری کنسرت این است که مخاطب خود را با کنسرت درگیر کنیم تا مخاطب عنصری از کار ما باشد، سرلوحه کار ما بحث عشق و جنبه روحانیت انسان است و توجه به این موضوع که هدف از آفرینش تعالی انسان است. که بهترین شاعران برای پرداخت به این مفاهیم مولانا، حافظ، عطار، فردوسی و نظامی هستند که ما از اشعار آنان بهره گرفتیم.
اثباتی در رابطه با تلفیق شعر و موسیقی اضافه‌کرد: من در رابطه با تلفیق شعر و موسیقی کار خود را وامدار استادم آقای خلیل عالی‌نژاد هستم، در رابطه با درک اشعار نیز باید اضافه کنم تمام شعرا اهل موسیقی هستند، یک بیت از این شعرا پیدا نمی‌شود که از آهنگ و وزن بهره نبرده باشد. ما می‌توانیم از ادبیات کهن برای موسیقی، نمایش، فیلم، نقاشی و در کل برای هشت هنر خود استفاده کنیم.
در ادامه برنامه مصطفی محمودی خواننده گروه ابراز داشت: قطعاتی که در این کنسرت اجرا می‌شود فرم تصنیفی دارد و در دستگاه‌های اصفهان، شور و شوشتری اجرا می‌شود که مفهوم تمام ابیات در این بیت نظامی نهفته است که می‌گوید: «بگفت از عشق کارت سخت زار است بگفت از عاشقی خوشتر چکار است ». با تکیه بر این مفهوم کل گروه 50 نفری وصل یار مشغول به همکاری با هم می‌باشند.
علاءالدین پژهان، طراح و کارگردان بخش نمایشی و جلوه‌های ویژه کار نیز توضیح داد: برای تلفیق تصویر با موسیقی باید دقت شود که تصویر از تأثیر موسیقی نکاهد و فلسفه درست تلفیق موسیقی با تصویر نیز توجه به همین موضوع است و در اصل این کار برای باز کردن ذهن مخاطب نسبت به موسیقی در حال اجرا می‌باشد.
وی افزود: تصاویری که استفاده شده به صورت مشخص برای همین کنسرت گرفته شده است و کپی نشده، می‌توان گفت این تصاویر به صورت سه‌بعدی واقعی اجرا می‌شود و مسائل حرکتی نیز در کار وجود دارد و با تصاویر هماهنگ شده‌است اما به دلیل حس عمیقی که در کار وجود دارد نمی‌توان همه چیز را از قبل هماهنگ کرد و برخی اتفاقات درون کار رخ خواهد داد.
در پایان حامد ابراهیمی نوازنده کمانچه، ویلون و مایسنر در رابطه با قطعات کار خاطرنشان کرد: ما قصد داشتیم بیشتر شعر محور باشیم و سعی نکردیم متعهد به یک دستگاه خاص باشیم و حتماً در آن دستگاه باقی بمانیم. این کنسرت با قطعه «نی» بر پایه آواز اصفهان آغاز می‌شود بعد قطعه «طبال پیر» برپایه دشتی، قطعه عشق‌بازان با شعر نظامی که تلفیق موسیقی مقامی است. کل کار را نمی‌توان موسیقی سنتی نامید بلکه تلفیق موسیقی باستانی، مقامی و محلی نیز در کار وجود دارد و در نهایت قسمت اول با قطعه «نونهال عشق» در دستگاه اصفهان پایان می‌یابد.
وی افزود: در بخش دوم قطعه ایران فردوسی با حالت زورخانه‌ای شروع می‌شود به بیات ترک و بعد به دستگاه نوا می‌رود. سپس «عاشق هشیار» در دستگاه شور نیم پرده با شعر عطار و بعد از چند قطعه «وصل یار» با سازهای کوبه‌ای پایان بخش این کنسرت است.


کد خبر: 31582

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirwap.t1azv2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com