به منظور ارتقای سطح آگاهی، تجربه و بينش نسل جوان ؛
فراخوان نخستين جشنواره فيلم و عكس «مد و لباس اسلامی»اعلام شد
4 دی 1391 ساعت 16:44
فراخوان نخستين جشنواره فيلم و عكس «مد و لباس اسلامی» كه با همكاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و اسلامی و به منظور ارتقای سطح آگاهی، تجربه و بينش نسل جوان نيمه دوم سال ۱۳۹۱ برگزار میشود، اعلام شد.
به گزارش هنرنیوزبه نقل از روابط عمومی این جشنواره؛ اولين جشنواره فيلم و عكس توسط بنياد ملی مد و لباس اسلامی ايرانی با همكاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و اسلامی و به منظور ارتقای سطح آگاهی، تجربه و بينش نسل جوان با هدف بسط و تعليم ارزشهای والای دينی و فرهنگی، پرورش هنرمندان متعهد، طرح و تحليل چشماندازی قابل تأمل در حيطه محتوايی، به ويژه ارتقای فرهنگ پوشش مناسب با موازين اسلامی در نيمه دوم سال ۱۳۹۱ برگزار میشود.
اهداف اين جشنواره عبارتند از: ارزيابی و معرفی فيلمنامههای كوتاه در بخش داستانی، مستند و پويانمايی با اولويت مسئله مد و لباس، توجه بيشتر به شناخت و ارتقای مفاهيم انسانی و اخلاقی با تأكيد بر پرهيز از خوشونت، برهنگی و افزايش دانش ترتيبی مخاطبان به ويژه نسل جديد بر اساس آموزههای دينی، فرهنگ و هويت اسلامی، بسترسازی برای توجه به نخبگان، هنرمندان و تغذيه فكری آنها، كمك به ارتقای دانش بصری و سينمايی در بعد محتوی و نظر ويژه به مد و لباس و فراهم آوردن امكان تبادل انديشه و ديدگاه فيلمنامه نويسان با يكديگر است.
همچنين از ديگر اهداف اين جشنواره ايجاد تعامل و همافزايی فعالان بخس خصوصی نهادها و ارگانها و همچنين هنرمندان حوزههای سينما، تلويزيون و عكس با بنياد ملی مد و لباس، حمايت و ارتقای سطح توليدات بخش فيلم كوتاه به ويژه آثار پويانمايی مرتبط با موضوع، افزايش و توسعه خلاقيت، نوآوری در پوشش اسلامی ايرانی، نگرش به موضوع پوشش در طول تاريخ تمدن ايرانی اسلامی و استفادههای كاربردی از آن در قالب فيلمنامه، تحقيق، پژوهش و عكس و معرفی توانمدیهای موجود در حوزه مد و لباس ايرانی ـ اسلامی با استفاده از جذابيتهای عكس و فيلم است.
شركتكنندگان در اين مراسم میتوانند با استفاده از موضوعات نقشمايهها و صنايع دستی حوزه مد و لباس و آن در لباس زن ايرانی، مد و لباس ايرانی و اسلامی و نقش آن در تقويت هويت جوان ايرانی، لباس ايرانی در سير تاريخ آن، لباس اقوام ايرانی از نظر زيبايیشناسی، مؤلفههای تأثيرگذار بر سير تحول لباس ايرانی، زيبايیشناسی در اسلام و مقايسه آن با مدگرايی غرب، نقش هنر در ارتقا، جايگاه پوشش زن ايرانی، دوختهای سنتی ايرانی و جايگاه آن در لباس زن ايرانی، مد و لباس از منظر معارف دينی و سيره معصومين(ع) و وضعيت پوشش در محيتهای آموزشی و مدارس آثار خود را توليد كرده و جهت بررسی به جشنواره ارسال كنند.
همچنين شركت كليه افراد حقيقی و حقوقی در تمامی بخشهای جشنواره آزاد است. به تقاضای شركت افرادی كه مدرك آنها ناقص و يا بعد از انقضای مدت تعيين شده ارسال شود ترتيب اثر داده نخواهد شد و به فيلمنامههايی كه به بخش مسابقه راه پيدا میكنند، گواهی شركت در جشنواره داده میشود. پس از راهيابی آثار به بخش مسابقه امكان خارج كردن آنها از برنامه وجود ندارد. اخذ تصميم نهايی درباره هر نكتهای كه در مقررات حاضر پيشبينی نشده باشد و يا ابهام ناشی از مفاد آن به جشنواره است.
آدرس سايت اولين جشنواره فيلمنامه كوتاه و عكس مد و لباس جهت كسب اطلاعات بيشتر و فرم ثبت نام در سايت www.mod-lebsfestival.ir درج شده است همچنين اسامی آثار راه يافته به بخشهای مختلف مسابقه جشنواره توسط هيئت انتخاب از طريق سايت جشنواره و جرايد اعلام خواهد شد.
بخشهای جشنواره نيز شامل مسابقه فيلم كوتاه كه در اين بخش فيلمنامههای كوتاه با زمان ۱ دقيقه تا حداكثر ۱۵ دقيقه و مرتبط با موضوعات جشنواره، در قالب بخشهای داستانی، مستند و پويانمايی است.
علاقهمندان به شركت در بخش مسابقه فيلمنامه كوتاه آثار خود را ابتدا در سايت جشنواره ثبت و سپس يك نسخه تايپ شده در word ۲۰۰۷ را روی CD همراه با مشخصات فردی و كارنامه كاری تايپ شده در يك برگ A۴ همراه با يك قطعه عكس ۴×۳ متقاضی و تكميل فرم تقاضای شركت در جشنواره به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.
از ديگر بخشهای اين جشنواره توليد فيلم با دوربين حرفهای و توليد فيلم با دوربين خانگی خواهد بود كه جوايز ارزنده به همراه لوح تقدير نيز در نظر گرفته شده است
هيئت داوران ديپلم افتخار جشنواره را همراه با جوايز نقدی زير به برگزيدگان اعطا میكند كه اين جوايز عبارتند از مبلغ ۵۰ ميليون ريال به نفر اول برگزيده در بخش فيلمنامهنويسی كوتاه، مبلغ ۲۵ ميليون ريال به نفر دوم برگزيده در بخش فيلمنامهنويسی كوتاه و مبلغ ۱۰ ميليون ريال به نفر سوم برگزيده در بخش فيلمنامهنويسی كوتاه.
حمايت از توليد چهار اثر با توجه به هماهنگی سازمانهای مربوطه به عمل خواهد آمد. منتخب آثار ارائه شده در بخش مسابقه فيلمنامه كوتاه در قالب يك جلد كتاب از سوی دبيرخانه جشنواره و بنياد ملی مد و لباس اسلامی ايرانی منتشر خواهد شد همچنين بخش فيلم كوتاه مستند با توجه به تغيير ذائقه مردم در حوزه لباس و ايجاد و واردات طرحهای مختلف، همچنين سلايق افراد جامعه نسبت به انتخاب مدل لباس، اين بخش به منظور پرداختن به اين مسائل و در نتيجه ارائه وضعيت و يا ايده به طراحان لباس در نظر گرفته شده است.
قالب ساخت فيلمها مستند است و زمان فيلمها بين يك تا پنج دقيقه بايد باشد. اين بخش در دو زيرمجموعه توليد و داوری خواهد شد. مهلت ارسال آثار تا سهشنبه ۲۴ بهمنماه سال جاری و ارزيابی آثار تاتاريخ پنجشنبه سوم اسفندماه سال جاری خواهد بود. مراسم اختتاميه روز شنبه، پنجم اسفندماه سال جاری و شروع نمايشگاه عكس از روز پنجشنبه ۱۰ اسفندماه سال جاری اعلام شده است. علاقهمندان آثار خود را در فرمت DVD يا DVcam به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.
از ديگر بخشهای اين جشنواره توليد فيلم با دوربين حرفهای و توليد فيلم با دوربين خانگی خواهد بود كه جوايز ارزنده به همراه لوح تقدير نيز در نظر گرفته شده است.
همچنين بخش مسابقه عكس با محوريت موضوعات مرتبط با جشنواره است كه میتوان به پوشش اقوام ايرانی و بررسی وضيعت لباس كنونی جامعه نيز اشاره كرد. آثار در اين بخش بايد حداكثر در ۱۰ قطعه با كيفيت حداقل ۶ مگا پيكسل و DPI ۲۰۰ در فرمت JPG يا TIF بر روی CD همراه با مشخصات فردی و كارنامه كاری عكاسی و تكميل فرم تقاضای شركت در جشنواره به دبيرخانه ارسال شود.
هيئت داوران ديپلم افتخار جشنواره را همراه با جوايز نقدی مبلغ ۵۰ ميليون ريال به نفر برگزيده بخش عكاسی، مبلغ ۲۵ ميليون ريال به نفر دوم برگزيده بخش عكاسی و مبلغ ۱۵ ميليون ريال به نفر سوم برگزيده بخش عكاسی است.
يادآور میشود، عكسهای منتخب در مراسم اختتاميه در نمايشگاه عكس به نمايش گذاشته میشود. غرفهای به منظور نمايش آثار عكاسی در دومين جشنواره بينالمللی مد و لباس اسلامی ايرانی منتشر خواهد شد. در بخش ويژه عكاسی و فيلمنامههای كوتاه كه به صورت موضوعی برگزار میشود موضوع و جوايز آن متعاقباً از طريق سايت جشنواره و جرايد اعلام خواهد شد.
کد خبر: 51562
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirwaw.t1azq2bcct.html