به همراه مدير كل ارزشيابي و نظارت بر سينما و مجيد مسچي؛

رئيس سازمان سينمايي از سينما شكوفه بازديد کرد

13 تير 1391 ساعت 15:44

عصر روز دوشنبه ۱۲ تيرماه جواد شمقدري رئيس سازمان سينمايي به همراه جمعي از مديران سينمايي از سينما شكوفه بازديد كردند.



به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي سازمان سينمايي در اين بازديد كه عليرضا سجادپور مدير كل ارزشيابي و نظارت بر سينماي حرفه اي و مجيد مسچي مدير عامل موسسه سينما شهر شمقدري را همراهي مي كردندعلاوه بر بازديد از سالنهاي بازسازي شده سينما شكوفه سيستم نمايش ديجيتال اين سينما مورد توجه قرار گرفت.
در اين ديدار رئيس سازمان سينمايي ضمن ابراز خرسندي از روند رو به افزايش نمايش فيلم به صورت ديجيتال ،اعلام كرد سازمان سينمايي آمادگي همه گونه كمك براي تجهيز سالن هاي سينمايي كشور به سيستم نمايش ديجيتال را دارد.
شايان ذكر است: گزارشي از سوي مؤسسه سينما شهر در خصوص نكات فني و ارزشهاي سيستم نمايش ديجيتال تهيه شده است كه در ادامه منعكس مي گردد:
تجهیز سالن‌های سینمای کشور به سیستم نمایش دیجیتال
حدود یک دهه است که تصمیم به تغییر سیستم نمایشی در سالن های سینما از شیوه آنالوگ ( کپی ۳۵ م م) به سیستم دیجیتال قطعی شده و در این فاصله کلیه جزییات این تبدیل تعریف شده است . از سال ۲۰۰۳ که شرکت های پخش عمده جهان بر روی استاندارد واحدی توافق کردند این فرآیند سرعت بیشتری گرفت در حال حاضر بیش از ۵۰% سینماهای جهان به این تکنولوژی مجهز شده اند و تمامی سینما‌های جدید الاحداث از ابتدا از این روش استفاده می‌کنند. کشورهای نروژ و هنگ‌کنگ اولین کشورهایی هستند که از ابتدای سال ۲۰۱۲ در تمامی سینماهای آنها فیلم‌ها بصورت دیجیتال نمایش داده می شود و دوران نمایش فیلم ۳۵ میلیمتری بطور کامل به پایان رسیده است.
روش نمایش به صورت دیجیتال
در این روش کپی فیلمها به صورت الکترونیکی روی دیسک سخت (Hard Disk ) یا از طریق ارسال ( خط دیتا – ماهواره ) برای سینما ها ارسال که برای عدم امکان تهیه کپی غیر مجاز قبلا نسخه ارسالی برای سینما و دوره زمانی نمایش کد می شود
در این روش پروژکتور نمایش از نوع دیجیتال با تکنولوژی DLP است . سیستمی که اطلاعات دریافتی را برای نمایش به پروژکتور ارسال می کند (Server) امکان ذخیره چندین فیلم با زبانها و زیرنویسهای مختلف را دارد که طبق برنامه قادر است فیلم های مختلف را به ترتیب نمایش دهد
مزایای نمایش دیجیتال نسبت به آنالوگ
۱- صرفه جویی در هزینه ها
• چاپ هر کپی ۳۵ م م حدود ۱۰۰۰ دلار هزینه دارد ( مواد خام و هزینه های لابراتواری) که در روش دیجیتال این هزینه حذف خواهد شد .
• در ایران سالانه برای چاپ کپی فیلمها برای اکران که حدود ۳۰۰۰ نسخه است (تقریبا سالانه ۶۵ فیلم اکران می شود که هر فیلم به طور متوسط ۴۵ کپی چاپ می شود) حدود ۳ میلیون دلار هزینه صرف می شود.
• صرفه جویی دیگر در هزینه های حمل و نقل است که با توجه به حجم و وزن زیاد کپی ۳۵ م م این هزینه هم بخصوص برای شهرهای دور قابل توجه است
• با توجه به موارد فوق محدودیت چاپ کپی از بین رفته و فیلمها را می توان به تعداد زیاد و همزمان در سینما ها اکران نمود و در فواصل کمتری اقدام به تعویض فیلمها و نمایش فیلم جدید نمود
• با توجه به اینکه در این سیستم صدا بدون تبدیل خاصی ( مانند Dolby یا DTS ) بصورت مستقیم با فیلم همراه می شود برای هر فیلم حدود ۱۰ هزار دلار صرفه جویی خواهد داشت ( این مورد برای ایران صرفه جویی مضاعفی خواهد داشت زیرا به دلیل تحریم شرکتهای فوق که آمریکایی هستند تجهیزات مربوطه به ایران فروخته نمی شود و برای صداگذاری با شیوه مثلا Dolby باید این امر در یک کشور اروپایی یا آسیای دور انجام شود که هزینه های سفر و اقامت و امور فنی برای هر فیلم حدود ۴۰ میلیون تومان است که در این روش حذف خواهد شد .
۲- کیفیت بهتر و ثابت صدا و تصویر
در روش آنالوگ با هربار نمایش فیلم کیفیت تصویر تنزل می کند ( کیفیت رنگ و صدمات فیزیکی ) و پس از مدتی نمایش کپی فیلم کیفیت اولیه خود را نخواهد داشت ولی در روش دیجیتال کیفیت اولین و آخرین نمایش مساوی خواهد بود.
۳- کارکرد ساده
با آنکه سیستم نمایش دیجیتال پیچیدهتر از سیستم آنالوگ است ولی کارکردن با این سیستم نیرویی با تخصص به مراتب کمتر نیاز دارد و مدت زمان آموزش نیروها هم به مراتب کمتر است . ضمنا با توجه به اینکه در این سیستم قطعات مکانیکی و متحرک وجود ندارد نیاز به تعمیر و رسیدگی کمتری دارد.
۴- امکان کنترل صاحبان فیلم از نحو ه نمایش آثار
با توجه به اینکه در سیستم امنیتی این روش اجازه نمایش و زمان و نحوه آن از طرف پخش کننده صادر می شود امکان هرگونه کنترل و نظارت برای صاحبان فیلم به راحتی میسر است.
خلاصه‌ای از جزئیات فنی :
سیستم نمایش دیجیتال در سینما از دو بخش اصلی تشکیل شده است
• سرور (Server )
• پروژکتور
نسخه فیلم آماده سازی شده که بصورت رمزگذاری شده است در سرور کپی شده و توسط پروژکتور نمایش داده می‌شود البته برای این کار به فایل رمزگشا ( KDM ( نیاز است که این فایل حاوی اطلاعات سرور و بازه زمانی مجاز برای نمایش فیلم است.
شرایط استفاده از این تکنولوژی در ایران
به نظر می رسد تبدیل سیستم های نمایش در جهان در پنج سال آینده درصد قابل توجهی از سالنها را در برگیرد بنابراین اندیشیدن تمهیدات لازم ضروری است . زیرا در سالهای آینده برای نمایش فیلمهای خارجی در ایران ( اکران و جشنواره ها) و نمایش فیلمهای ایرانی در سایر کشورها تنها روش دیجیتال قابل استفاده خواهد بود ضمن اینکه مزایای ذکر شده در قبل برای سینمای ایران قابل توجه تر از سایر کشورها خواهد بود ( به دلیل اکران عمدتا فیلمهای ایرانی و نیاز به چاپ کپی های متعدد همچنین وسعت سرزمین ).
• در شهرهای کوچک و دور افتاده اکران فیلم چندان اقتصادی نیست ( به دلیل هزینه کپی ) از طرف دیگر در بسیاری از شهرستانها در سالهای اخیر مجتمع های فرهنگی مدرنی احداث شده که محل مناسبی برای نمایش فیلم است ولی متأسفانه اکثراً فاقد سیستم نمایشی است و این سرمایه ملی بسیار
ارزشمند بدون استفاده یا با حداقل بهره‌وری رها شده است که به راحتی با تجهیز این سالنها کاربری به مراتب بهتری پیدا خواهند کرد و با توجه به هزینه پایین تهیه و حمل نسخه دیجیتال فیلمها ، اکران همرمان فیلمها با شهرهای بزرگ امکان پذیر و اقتصادی تر خواهد شد.


کد خبر: 42940

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciu3a5.t1ar52bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com