در مراسم آغاز به كار پلاتوي خسرو شكيبايي مطرح شد:
«اين پلاتو بتواند جايي واقعي براي آموزش و پرورش هنرجويان باشد»
14 اسفند 1389 ساعت 14:43
پلاتوي زندهياد خسرو شكيبايي در مدرسهي خصوصي تئاتر «سه نقطه» آغاز به كار كرد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ايسنا، در آغاز اين برنامه كه عصر روز گذشته ـ 13 اسفندماه ـ در موسسهي خصوصي «سهنقطه» برگزار شد، صداي خسرو شكيبايي كه شعرهاي سهراب سپهري و سيد علي صالحي را دكلمه كرده بود پخش شد، سپس بهرام شاهمحمدلو يكي از بازيگران قديمي تئاتر و سينما با بيان خاطراتي از خسرو شكيبايي درباره اين بازيگر يادآور شد: من با زندهياد خسرو شكيبايي از سال 48 در دانشكده هنرهاي زيبا آشنا هستم. ميگويم آشنا هستم چون معتقدم او هنوز در روح و روان و ذهن همه ما زنده و حاضر است. از آنجا كه هركس قصهي بلندي دارد و قصههاي كوتاه ديگري هم دارد بايد بگويم قصهي خسرو سراسر از عشق و محبت و انرژيهاي مثبتي بود كه به اطرافيانش ميداد.
شاهمحمدلو ادامه داد: شايد خسرو درس آكادميك در زمينهي بازيگري نخوانده اما تا هر زماني كه ما هستيم او هم هست، چرا كه خسرو يكي از نوادر بازيگري چند دههاي بود كه توانست با احساس بسيار غني و عاطفهاي پر و پيمان سرنخ ارتباطش را با تماشاگرش برقرار كند و اين ارتباط در تئاتر، سينما و تلويزيون روز به روز بيشتر شد.
اين بازيگر با اشاره به جديت و شكيبايي در بازيگري يادآور شد: او جزو معدود بازيگراني است كه صاحب سبك بود از سبكهاي مختلف براي بازي در نقشي كه به او محول ميشد، استفاده ميكرد البته همسرش در خانه به عنوان يك تماشاگر او را راهنمايي ميكرد و رابطهشان بسيار مثبت بود.
شاهمحمدلو با بيان خاطرهاي از فيلم «عبور از غبار» به كارگرداني پوران درخشنده اضافه كرد: خسرو در تمام لحظاتي كه كار نداشت روي نقشش و ارتباطسازي سالم و پرانرژي با اطرافيانش متمركز بود. از اين راه خود را بدون فشار و زمينهسازيهاي غير متعارف در دل همه جا ميكرد. به گونهاي كه حتي وقتي حضور فيزيكي نداشت حضور عاطفي و محبتآميزش هميشه همراه ماست. يادش زنده باد براي هميشه.
او در پايان صحبتهايش متذكر شد: خسرو باعث شد اين جمع امروز اينجا شكل بگيرد و مدرسهي تئاتر «سهنقطه» راهاندازي شود، اميدوارم به بركت او اين مدرسه بتواند رشد كند و انسانهاي پر و پيمان تئاتري به جامعه ارائه بدهد.
بعد از اين سخنان محمدحسن نجفي دبير اين مراسم و مدير مدرسه و آموزشگاه تئاتر «سهنقطه» با ارائه توضيحاتي گفت: امروز به بهانهي نام بزرگوار و زندهياد خسرو شكيبايي دورهم هستيم، كسي كه ويژگي مردمي بودن را با خود داشت، او به خاطر همين ويژگي بود كه جان گرفت.
وي افزود: پلاتوي او كه با هدف پرورش هنرجوياني از جنس ادب، رفتار و منش خسرو شكيبايي تاسيس شده است. فكر كرديم حالا كه چنين هدفي داريم اين مراسم هر ساله باشد.
نجفي در پايان سخنانش اظهار اميدواري كرد: مدرسه تئاتر و پلاتوي شكيبايي بتواند جايي واقعي براي آموزش و پرورش هنرجوياني باشد كه روزي آيندهي هنري كشور ما را تامين ميكنند.
بعد از پخش كليپي از خسرو شكيبايي، درخواست كيومرث پوراحمد از سوي مجري برنامه مطرح شد: اين كارگردان سينما كه خارج از كشور است از حاضران درخواست كرده بود به خاطر اينكه خسرو زنده است يك دقيقه او را تشويق كنند.
سپس شاعر جواني براي شكيبايي شعرخواني كرد.
بعد از اجراي قطعهاي كوتاه پانتوميم توسط علي باروتي، از مسعود دلخواه بازيگر و كارگردان تئاتر و اصغر فرهادي فيلمساز تقدير شد.
نجفي دبير موسسه كه برگزاري مراسم تقدير را برعهده داشت، توضيح داد: آقاي فرهادي در سفر هستند و به خاطر بارش برف نتوانستند خود را به برنامه برساند. اما اميدواريم در طول برنامه صحبتهاي ايشان را در يك پيام كوتاه تلفني داشته باشيم.
او در ادامه به نمايندگي از دانشجويان تئاتر از مسعود دلخواه به خاطر سالها تلاش، كوشش و دريافت جايزه بازيگري جشنوارهي تئاتر فجر با اهداي قاب عكسي از خسرو شكيبايي تقدير كرد.
مسعود دلخواه با ابراز خرسندي از برپايي اين مراسم گفت: باعث افتخار است كه در روز خاصي كه قرار است پلاتوي آموزش بازيگري به نام بازيگر فوقالعاده خوب ايران نامگذاري شود، در اين جمع حضور داشته باشم. اميدوارم هم در آموزش بازيگري و هم در بازيگري خودم بتوانيم از الگوهاي خوبي مانند پرويز فنيزاده، احمد آقالو، عزت الله انتظامي، خسرو شكيبايي و ... درس بگيريم.
دلخواه با اشاره به نامگذاري پلاتوي خسرو شكيبايي افزود: وقتي اين نام بر سردر اين پلاتو ميخورد هر كس اينجا درس ميدهد بايد بداند قرار است بازيگراني بپروراند كه به پاي خسرو شكيبايي برسند و به هنرجويان هم يادآوري كند، ميتوانند صادقانه بازي كردن را از خسرو بياموزند چرا كه اين از ويژگيهاي بارز او بود.
اين استاد دانشگاه متذكر شد: اين قاب عكس بهترين هديهاي بود كه امروز گرفتم. اما بايد بگويم در كار هنري و به ويژه تئاتر همه چيز به شكل گروهي اتفاق ميافتد. هيچ بازيگري نميتواند بدون هدايتهاي خوب و راهنماييهاي درست، بازيگر موفقي شود. بنابراين از كارگردان نمايش «روال عادي» كه به خاطر راهنماييهايش باعث شد اين جايزه را بگيرم قدرداني ميكنم.
دلخواه در پايان سخنانش گفت: ما مراسم ختم نيامدهايم هر چند در آغاز برنامه فضا قدري سنگين بود اما آمدهايم تا شاد باشيم و به مرز پرگهرمان نشان دهيم كه يك بار ديگر گوهرها را شناسايي ميكنيم و مطمئنا خسرو يكي از اين گوهرهاست.
در ادامه برنامه پيغام كوتاه عزتالله انتظامي، توسط نجفي ارايه شد.
نجفي گفت: آقاي انتظامي به دليل وضعيت پايش نتوانست به اين برنامه بيايد اما پيغامي داشت و از من خواست به شما بگويم خسرو در بحرانيترين شرايطي كه با من فيلم بازي ميكرد در وضعيتي كه سرطان كبد خيلي آزارش ميداد اما وقتي در برابر دوربين هنرنمايي ميكرد همهي ما را شگفتزده ميكرد. چون به كل بيماري را فراموش ميكرد و ما آرزو ميكرديم خسرو در همين نقش بماند تا دوباره بيماري را حس نكند. او نسبت به هنرش خيلي جدي بود.
به گزارش ايسنا، در اين برنامه كه با حضور محمدرضا خاكي، مريم سعادت برگزار شد، مجري برنامه اعلام كرد هنرمندان ديگري همچون آتيلا پسياني، سياوش طهمورث، رضا رويگري، نگار جواهريان، ناصر حسيني مهر و ... به دليل شرايط آب و هوايي نتوانستند در برنامه حضور داشته باشند.
* گروه موسيقي «دردكشان» قطعات موسيقي اجرا كردند.
* همچنين حاضران به احترام خسرو شكيبايي يك دقيقه سكوت كردند.
*اين برنامه با صداي خسرو شكيبايي كه اين اشعار را دكلمه ميكرد:
«دلم گرفته، دلم عجيب گرفته است...» به پايان رسيد.
کد خبر: 24490
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciu5ar.t1a532bcct.html