عبدالجبار کاکايي:
زبان محاوره محمل مناسبي براي بيان فکر و احساس مردم است
24 خرداد 1389 ساعت 13:00
عبدالجبار کاکايي گفت: زبان محاوره، زبان گفتوگوي مردم است و در صورتيکه اين زبان به درستي پرورش يابد، محمل مناسبي براي بيان فکر و انديشه و احساس مردم خواهد بود.
به گزارش هنر نیوز ، اين شاعر و ترانهسرا در گفتوگو با ايسنا، در زمينهي مقايسهي شعر محاورهيي و ترانه ابراز كرد: شعر محاورهيي بسيار فراتر از ترانه است و در واقع، ترانه يکي از زيرمجموعههاي شعر محاورهيي است که به دليل تلفيق آن با موسيقي، گردش مالي پشت صحنهي آن و همچنين بلندگوي رساتري که در اختيار دارد، بيشتر مورد توجه است.
او در ادامه افزود: شعر محاورهيي جرياني است که از گذشته به صورت شفاهي يا مکتوب وجود داشته و ظرفيت تحمل بخش عظيمي از بار شعر را دارد.
كاكايي عنوان کرد: عموماً ترانه داراي هويت مستقلي نيست؛ مگر آنکه با موسيقي تلفيق شود؛ اما به علت جاذبهاي که دارد، بيشتر شاعراني را که وارد حوزهي زبان شکسته ميشوند، به خود جلب ميکند.
او با بيان اينکه در حال حاضر بستر مناسبي براي پذيرش ترانه به وجود آمده است، خاطرنشان كرد: امروزه در اکثر انجمنهاي ادبي، ترانه به عنوان يک صورت مکتوب و قالب ادبي جديد مورد پذيرش واقع شده و بسياري از شاعران، سرمايهي فکري و ذهني خود را در اين راه هزينه ميکنند.
کاکايي ابراز اميدواري کرد، در آينده شاهد اتفاقات بهتري در زمينهي شعر محاورهيي و ترانه باشيم.
این شاعر در بخشي از اين گفتوگو دربارهي تأثير حسين منزوي در شعر زنجان نيز گفت: تأسي از چهرههاي پرفروغ و فاخر به طور سنتي در همهي استانها وجود دارد و در زنجان نيز با وجود ميراث گرانبهايي چون حسين منزوي، استخوانبندي و استحکام آثار غزلسرايان در تصرف اين شاعر است. تأثير منزوي در شعر شاعران جوان به گونهاي است که گويي وي معلم آنها بوده است؛ هر چند شايد اين اتفاق به شکل صوري نيافتاده باشد.
کد خبر: 11340
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciupaz.t1az52bcct.html