گزارش آئین پایانی سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی/۲/؛

حداد عادل: باید طنز در جامعه ما بیشترجدی گرفته شود

27 تير 1391 ساعت 17:30

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین پایانی سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی گفت: باید طنز در جامعه ما بیشترجدی گرفته شود و نباید آن را شوخی گرفت و معتقدم جامعه بدون طنز آموزش نمی‌گذرد.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ آیین پایانی سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی با حضور «غلامعلی حداد عادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، «محمدحسین صوفی» معاون صدا، «مصطفی رحماندوست» و «طاهره ایبد» از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان، «حسین عربی» مدیر روابط عمومی رادیو فرهنگ و جمع کثیری از هنرمندان رادیویی در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
درادامه این مراسم «غلامعلی حداد عادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهارداشت: باید طنز در جامعه ما بیشترجدی گرفته شود و نباید آن را شوخی گرفت و معتقدم جامعه بدون طنز آموزش نمی‌گذرد.
وی افزود: گریه کردن برای انسان یک شأن است و خندیدن هم یک شأن انسانی است. این سخن هم درباره فرد و هم درباره جامعه صدق می‌کند و طنز برای همه کسانی که با امور اجتماعی مردم سر و کار دارند لازم است و برای مدیران رسانه‌ها خصوصا صدا و سیما واجب است.
حداد عادل تصریح کرد: معلم هم طنز را باید شناخته و ذوق داشته باشد همچنان که حس شوخی هم باید داشته باشد چرا که معلمی بدون داشتن حس شوخی و حس طنز کار بسیار سختی است. به عنوان مثال در ۴ سالی که بنده مجلس را اداره می‌کردم، روزی نبود که از طنز استفاده نکنم و به خوبی حس می‌کردم که یک کلام کوتاه طنزآمیز از یک تنش سیاسی سخت جلوگیری می‌کرد.
وی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس گاهی در گوشم می‌گفتند خسته شدیم، چیزی بگو. چندین ساعت بحث‌های پرتنش آنها را به این مرحله می‌رساند. البته بنده کارم طنز نیست ولی به طنز علاقه دارم و از وقتی که چشمم به خواندن و نوشتن باز شده جملات طنز هفتگی را به صورت منظم می‌خواندم و خاطرات زیادی از تاثیرات دارم ومعتقدم که طنز برای کودکان که موضوع این جمع نیز هست. لازم است.
حداد عادل درادامه یادآورشد: معتقدم طنز و شوخی به درک و درجه‌ای از رشد فکری نیاز دارد. شما برای بچه ۳ الی ۴ ساله‌ به سختی می‌توانید جوک تعریف کنید ولی با بچه‌ها کار کردن به انسان می‌آموزد که در مراحل رشد ذهنی از سنی به بعد شوخی درک می‌شود و از آن لذت می‌برد و کودک طنز را نمی‌فهمد و به تدریج وارد دنیای طنز می‌شود. به این جهت پیدا کردن طنزهای مناسب برای کودکان کار دشوار و تخصصی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان داشت: کسی که برای بزرگسالان کار طنز می‌کند، معلوم نیست در حوزه طنز کودکان و نوجوانان نیز موفق باشد و این یک تخصص ومثل روانشناسی کودک است. همچنین باید کار طنز ۲ خصوصیت داشته باشد. اول اینکه از نظر ذهنی قابل فهم و متناسب با سنش باشد و دوم از لحاظ اخلاقی بدآموزی نداشته باشد.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: کارطنز در تلویزیون راحت تر از رادیواست. زیرا که با حرکت، لباس، رنگ و صحنه‌آرایی می‌توانند توجه بچه‌ها را جلب و از مفهوم کمتر استفاده کنند اما رادیو از این لحاظ دستش بسته است و تنها محدوده صدا و موسیقی وجود دارد و کتاب از هر دو این‌ رسانه نیز سخت‌تر است.
درادامه این مراسم «محمدحسین صوفی» معاون صدا طی سخنانی اظهارداشت: کشورمان ایران دارای فرهنگ، هنر ، تمدن و میراث گران‌قدری است و افتخار می‌کنم که در ایران زندگی می‌کنم هنرمندان هم همان انسان‌های هستند که در کسوت‌های مختلف هنری خدمات گوناگونی ارائه می‌دهند.
وی افزود: رادیو منشاء خدمات گوناگونی بوده و یکی از آنها نیز همین برگزاری سومین هم‌اندیشی طنز رادیوست و خوشبختانه در دوره اول برگزاری خود از چهره‌های هنرمندی قدردانی کرد که برخی از آنها درگذشته بودند مانند «منوچهر نوذری» و برخی از آنها هم در قید حیاتند و در دوره دوم نیز از مرتضی احمدی تجلیل شد.
صوفی اضافه کرد: امسال افتخار داریم که از هنرمند برجسته کودکان و نوجوانان و انسانی خلاق استاد «هوشنگ مرادی کرمانی» تجلیل کنیم و هدف ما با تجلیل از این عزیزان پویایی، رشد و تکثیر هنر و هنرمندان در جامعه است و برگزاری چنین برنامه هایی باعث می شود که امید و نشاط در جامعه افزایش پیدا کند و خوشبختانه رادیو برای ایجاد فضایی شاد برنامه‌های زیادی را تدارک دیده است.
وی تصریح کرد: امسال اولین برنامه راه‌اندازی شبکه کودک خواهد بود و‌ دومین برنامه نیز راه‌اندازی شبکه رادیویی طنز برای تولید و پخش برنامه‌های بیشتر برای معرفی طنز و طنزپردازان است و امیدوارم با تجمیع هنرمندان و تولید بیشتر آثار هنری فضای مفرح‌تری برای مردم ایجاد کنیم.
معاون صدا خاطرنشان کرد: باید ما نسبت به گذشته در راه تولید و پخش فکاهه تلاش کنیم و این به خاطرایجاد شرایط شاد و شوخی در جامعه خواهد بود چرا که در زمان حال جامعه ما به امید، خنده، اعتماد به نفس، مهربانی و شادی نیاز دارد.


کد خبر: 43660

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciuqa5.t1apq2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com