فرهنگسازی تعطیل! خانمها برای دیدن فوتبال نه استادیوم بروند؛ نه سینما!
... آقا پلیسه بیداره!!
24 خرداد 1391 ساعت 9:55
یکی از مدیران سینماها حرف خوبی زده بود جناب سردار کارگر این حرف را بد نیست اینجا دوباره بخوانید: «ما سالها روي اين موضوع كار كرديم كه خانوادهها بتوانند در يك محيط كاملا سالم فرهنگي به سينماها بيايند
گفتند فضای ورزشگاههای ما به گونهای نیست که خانمها برای دیدن مسابقات فوتبال بتوانند در آن حضور پیدا کنند؛ گفتیم درست. حالا دیگر گامهای با صلابت پلیس دارد وارد تمام حوزهها میشود و اگر فردا دیدید که نیروهای محترم و زحمتکش انتظامی درباره مذاکرات هستهای و لباس خانم اشتون در دیدار با آقای جلیلی هم اظهار نظر کردند؛ چندان تعجب نفرمایید چون ما پلیس بینالملل هم داریم!
در خبرها آمده بود که چند روز پیش سردار کارگر - معاون محترم اجتماعی ناجا - در حاشیه مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیس گفته بود: «پلیس مستندسازی زیادی از حضور زنان و مردان در هنگام بازی فوتبال در سراسر کشور انجام داده است و متوجه شدیم که هنگامی که زنان و مردان با یکدیگر به تماشای فوتبال میپرداند، وضعیت مناسبی نیست. به هرحال اختلاط زن و مرد مورد تایید ما نیست. (!!) فوتبال بازی هیجانی است. مردم در هنگام تماشای این بازی حواسشان جمع نیست. مردان در هنگام بازی فوتبال هیجانی میشوند و بعضا فحشهای رکیک داده یا شوخیهای بدی انجام میدهند، آیا این در شان زنان است که در این مکان حضور بیابند؟».
جناب سردار بهمن کارگر؛
این متن البته پاسخی به عرایض آن مقام عالی نیست؛ اما حرفی است که باید زد و البته در پرده. واقعاً بسیار عالی است که همکاران پرتلاش شما در شرایط مختلف تلاش برای «مستند»سازی دارند و این بار دوربین «مستندساز» آن معاونت محترم؛ به سالنهای سینما هم رفت و از زمان بازی فوتبال و رفتار آقایان و خانمها فیلم گرفت و مدیران محترم معاونت اجتماعی را بر این داشت که به دنبال جداسازی (عدم اختلاط زن و مرد!) باشند؛ اما به گمانم بهتر است این دوربین کمی وارد شهرها و حاشیه شهرها هم شده و از فروش آزاد مواد مخدر؛ استعمال مواد مخدر در خیابانها؛ تنفروشی؛ آزار و اذیت ارازل و اوباش؛ شبکههای بزرگ متکدی در چارراهها، کیفقاپی و سرقت، نا امنی در شب و هزاران آسیب بزرگ اجتماعی هم «مستند» میساخت و به ملاحظه آن معاونت محترم میرساند که در نهایت مشکل ما فقط فیلم دیدن آقایان و خانمها در سالنهای سینما نباشد.
جناب سردار
اگر اشتباه نکنم؛ سالنهای سینما زیر نظر سازمانی هستند به نام «سازمان سینمایی کشور» و اگر باز درست گفته باشم این سازمان هم زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و البته این وزارتخانه و سازمان هم بخشهایی دارند که مربوط به بازرسی و حراست است؛ پلیس اگرچه وظایفی دارد که میتواند در تمام مواردی که حقوق شهروندان تضییع شده و امنیت اجتماعی به خطر بیافتد، وارد عمل شود ولی آیا شما این مستنداتی که فرمودید به حراست وزارتخانه و البته حوزه هنری و شهرداری نشان دادید و آنها کاری و تدبیری نکردند که نیروی انتظامی راساً وارد عمل شد؟ اگر اینطور است که واقعا دست شما درد نکند برای این همه دلسوزی و درایت.
جناب سردار بهمن کارگر
میزان شکایتهای مردم از پلیس را تا به حال «مستند»سازی کردهاید؛ پلیس منظورم در تمامی حوزهها و معاونتهاست. تا به حال مستندسازی کردهاید که پلیس ۱۱۰ در چند مورد از درگیریها کنار ایستاده و ملاحظه کرده آدمها با هم گلاویز شده و ضرب و جرح داشتهاند؛ هنوز برخی جنایتها که با گوشی موبایل توسط مردم «مستند»سازی شده و حتی شبکههای معاند هم آن را به تکرار مورد سوء استفاده قرار دادند، از خاطرمان نبردهایم که پلیس در این موارد فقط مشاهده کننده بود! چطور این اتفاقات دارد تکرار میشود و پلیس نمیبیند؛ ما اینها را از سر دلسوزی میگوییم جناب سردار؛ اما مستندسازی کردهاید که چقدر رانندههای خطوط بین شهراها (رانندگان به اصطلاح بیابان) از عملکرد پلیس راهور شکایت دارند! آیا از رشوههای احتمالی، که پلیس دریافت کرده مستندسازیهایی انجام گرفته است؛ آیا از فعالیتهای پاسگاههای شهری و برخورد آنها با مراجعین مستندهایی ساخته شده است؟
جناب سردار کارگر
هنر این سرزمین و سینما این کشور، صاحب و متولی دارد؛ شما نیازی نیست خاطر خودتان را برای فساد (احتمالی) در سینمای ایران مکدر کنید. همانگونه که برخی از مدیران سینما هم در این چند روز اعلام نظرهایی کردند این سینما یتیم نیست که نتواند حتی در مورد پخش فوتبال در سالنهایش تصمیم بگیرد؛ به واقع شما فکر کردهاید کسی که تصمیم میگیرد در سینما فوتبال پخش شود زوایای مختلف را در نظر نگرفته؛ به علاوه اینکه؛ فعایت فرهنگی متفاوت است با پاتک یک شبه و آنی، برای مبارزه با ارازل و اوباش؛ فعالیت فرهنگی بلند مدت است؛ دقت بفرمایید که اگر فوتبال دیدن خانم و آقا در سینما درست شود در استادیوم هم درست میشود؛ چرا نمیگذاریم مردم تمرین کنند که فرهنگی بشوند. مطمئن باشید فردی که با خانم همراه سالن است و ممکن است حرف رکیکی هم در میان هیجانات بزند وقتی با برخورد دیگرانی که آنها هم همراه خانمهایی به سالن آمدهاند مواجه شوند حتماً رفتار خود را تغییر میدهند؛ ما با این شیوه که پلیس پیش گرفته فردا باید در مسیرهای راهپیمایی هم خانمها و آقایان را جدا کنیم!! در راستای فرهنگسازی یکی از مدیران سینما حرف خوبی زده که بد نیست معاونت اجتماعی ناجا که دارد کار اجتماعی هم میکند آن را بخواند. این مدیر سینمایی میگوید: «ما سالها روي اين موضوع كار كرديم كه خانوادهها بتوانند در يك محيط كاملا سالم فرهنگي به سينماها بيايند و در كنار يكديگر بدون شنيدن توهين فيلم ببينند. ما ميخواستيم چنين فرآيندي را براي نمايش فوتبالها در سينماها هم داشته باشيم تا خانوادهها با احساس امنيت بتوانند براي ديدن مسابقات به سينماها بيايند. از ديد ما حضور بانوان و خانوادهها در سينما به هنگام نمايش فوتبال باعث ميشود كه امنيت اخلاقي سالن تامين شود؛ چرا كه افراد به احترام حضور خانمها مشكلي را ايجاد نميكند. حال، اگر نيروي انتظامي ميخواهد تنها ورود آقايان به سالن سينما براي نمايش فوتبال را مجاز بداند ما خودمان از نمايش مسابقات يورو ۲۰۱۲ در سينماها انصراف داده و ترجيح ميدهيم با ورود مجردها به محيطي كه سالها براي خانوادگي كردن آن زحمت كشيدهايم دوباره به سالهاي قبل بازنگرديم و محيط خانوادگي سينما را ناامن نكنيم. وي در پاسخ به اين پرسش كه «سردار كارگر ـ معاون اجتماعي نيروي انتظامي ـ ميگويد هيجان حاصل از فوتبال در سالن سينما مانند استاديومها ميتواند باعث بروز برخي توهينها شود»، گفته: «معتقديم اين كه افراد با خواهر، مادر و به عبارتي خانوادهشان براي ديدن فوتبال به سينما بيايند امنيت سالن تضمين ميشود. حتي اگر در ميان خانوادهها، چند جوان مجرد نيز حضور داشته باشند، آنها هم به احترام حضور خانوادهها و بانوان مسايل اخلاقي را رعايت خواهند كرد.» اين سينمادار تاكيد كرده بود که: «در آن صورت، طبيعتا آن توهينها و سخناني كه در استاديومها شنيده شده و گاها از تلويزيون هم پخش ميشوند، در محيطي مانند سينما به دليل حضور بانوان بروز نخواهد كرد.»
کد خبر: 42210
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciura5.t1arz2bcct.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com