۳۱ اردیبهشت‌ماه؛

نخستین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی برگزار می‌شود

10 ارديبهشت 1391 ساعت 16:40

دبیر نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی از برگزاری این کنگره در ۳۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری خبر داد.


 
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری نخستین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی، عطاء‌الله رفیعی آتانی با تاکید بر اینکه علوم انسانی فعلی مبتنی بر عقل و تجربه است، اظهار داشت: اسلامی بودن مهم‌ترین عامل تمایز علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی ارائه شده در غرب است. در حقیقت ملاک ارزیابی علوم انسانی که ما از آن سخن می گوییم با آنچه که در غرب ارائه می شود٬ اسلامی بودن و منابع شناختی است.
وی تربیت انسان و مدیریت زندگی اجتماعی را مهمترین مقصد علوم انسانی خواند و تصریح کرد: ما به دنبال تولید علوم انسانی اسلامی هستیم تا بتوانیم جامعه را به نحو احسن اداره و علاوه بر آن به مقاصد اسلامی در زندگی برسیم. در حوزه علوم انسانی اسلامی٬ وقتی نظریه پرداز و پژوهشگر ایمان راسخ به مولفه دینی داشته باشند٬ این مهم دست یافتنی خواهد بود.
دبیر نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در بیان هدف برگزاری این کنگره گفت: پس از گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه و نگرش دینی به بازخوانی و بازتولید علوم انسانی در کشور پرداخته شده است، به همین منظور فرصت را مناسب دیدیم تا ارزیابی آسیب شناسانه از دستاوردهای این حوزه داشته باشیم و نقاط قوت را ارتقا و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
رفیعی با تاکید بر ایجاد جریان سازی فرهنگی پس از برگزاری این کنگره عنوان کرد: مدیران و سیاست گذاران عرصه علوم انسانی پس از برگزاری این کنگره از روند تغییرات و نوآوری های حوزه کاری خود مطلع خواهند شد.

*علوم انسانی اسلامی اشرف تمام علوم است
مسعودپور فرد عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به ارتباط مستقیم علوم انسانی اسلامی با الگوی اسلامی پیشرفت اظهار کرد: زمانی که از علوم انسانی صحبت می کنیم بحث بسیار گسترده است و باید وارد نظام معرفتی و نظام دانایی شد.
وی با تاکید بر اینکه مبنای علوم انسانی بر گرفته از قرآن است خاطر نشان کرد: بررسی همه مباحث موجود در علوم انسانی اسلامی نیازمند بحث قرآنی است. کلام الهی بهترین نقشه راه است که پیروی از آن مانع انحرافات و کجروی ها در این مسیر می شود.
پورفرد با اشاره به شاخص‌های علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: علوم انسانی اسلامی دارای سه شاخص اصلی مبانی، پایه و براساس یک فرهنگ بومی و اسلامی است که باید متناسب با نظام معرفتی موجود و با حوزه های روشی سنخیت داشته باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه مراحل ابتدایی تولید این علم همچنان دچار مشکل است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود اندیشمندان بزرگی همچون فارابی ،ابن سینا و ملاصدرا در شناخت شاخص های این علم عملکرد خوبی رخ نداده است. چرا که لازمه ایجاد بسترهای ترویج علوم انسانی اسلامی شناخت این علوم است. 

* قرآن مبنای علوم انسانی اسلامی است
حجت الاسلام قاسم روانبخش عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه علوم انسانی اسلامی زمینه رسیدن به سعادت و پیشرفت را هموار می کند اظهار کرد: اسلام برنامه ای برای تعیین زمینه های علمی تدوین کرده است و قرآن نیز به عنوان کتاب آسمانی برای هدایت انسان نازل شده است تا بشر با تمسک به آن به قله های رفیع پیشرفت برسد.
وی قرآن را مبنای علوم انسانی اسلامی دانست و افزود: در تمام زمینه های علمی باید از قرآن بهره گرفت. همان طور که عنصر اورانیوم توسط متخصصان از معادن استخراج می شود، قرآن هم باید توسط افراد صاحب نظر و عالم استخراج شود و در اختیار انسان قرار گیرد.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد:‌کتاب آسمانی سرشار ازدانسته های ارزشمندی است که بشر برای ادامه زندگی به آن نیازمند است. قرآن باید مبنای اصلی علوم انسانی باشد زیرا با مراجعه به آن نیاز های بشر پاسخ داده می شود.
وی با تاکید شاخص های مختلف در زیر مجموعه های علوم انسانی اظهار کرد: هر رشته ای در زیر مجموعه علوم انسانی شاخص‌های خاص خود را دارد که باید توسط اندیشمندان همان رشته مشخص شوند.
روانبخش خاطر نشان کرد: در بحث علوم انسانی اسلامی ابتدا باید شاخص ها باتوجه به شرایط روز مشخص شود و پس از آن با مبانی قرآنی مطابقت داده شود.


کد خبر: 40050

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciuua5.t1auw2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com