با موضوع بررسی سیمای روحانیون زن در سینمای ایران؛
پنجمین نشست تخصصی جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد
12 ارديبهشت 1392 ساعت 21:20
پنجمین نشست تخصصی جشنواره روحانی در قاب سینما امروز با حضور میهمانان و با موضوع سینما، روحانی، زن برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره – همایش روحانی در قاب سینما ، در این نشست که با حضور کارشناسان آقای دکتر محمد هادی کریمی، آقای پناه بر خدا رضایی، خانم شیدا نیکو روین و خانم سحر عصرآزاد و با استقابل مخاطبین برگزار شد مباحثی درخصوص توصیر زنان ورحانی و معنویت در سینمای ایران مطرح شد.
نیکو روین: روحانی را نباید از جامعه جدا فرض کرد
شیدا نیکوروین که اولین سخنران این نشست بود ، به اهمیت تصویرسازی مناسب در سینما اشاره کرد و افزود: یک سوالی که اساسا به ذهن متبادر می شود این است که ما قرار است روحانی را در بطن جامعه نشان دهیم یا روحانی را جدا از جامعه ترسیم کنیم. اگر روحانی در بطن جامعه باشد باید به زوایی پنهان آن نیز پرداخته شود.
وی در ادامه افزود: فیلم پناه بر خدا رضایی و «او» ساخته رهبر قنبری دو نمونه خوب از حضور زن در سینما است اما نکات قابل نقد هم در برخی سکانسهای آن دیده میشود.
دکتر کریمی: ساخت فیلم درباره روحانی صداقت و جسارت می خواهد
در ادامه این نشست دکتر هادی کریمی نیزر در مورد سوال سحر عصر آزاد در مورد فضای آخر فیلمش، اظهار داشت: من فیلم آخرم را با فیلمنامه ای از خانم الهه احمدی که طلبه هستند ساختم. این کار در کارگاه آزاد مینو فرشچی شکل گرفت و شخصیت اصلی آن یک زن طلبه است.
وی در ادامه افزود: تمام تلاش من در ساخت این فیلم این بود که شخصیت روحانی زن فیلم را ملموس و زمینی نشان دهم و فراز و فرود این شخصیت با تمام عواطف را به مخاطب نشان دهم.
کارگردان «امشب شب مهتابه» ادامه داد: ما با ساخت دو فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»، «گهواره برای مادر» تابوها را شکستیم و قدمهای اول را در این زمینه برداشتیم.
کارگردان «غیر منتظره» ادامه داد: در مورد ساخت آثار روحانی تابو وجود داشت و دارد و قبلا فیلم کمتر داشتیم و سعی می شد در آن آثار روحانی را خیلی آدم لاغر، مریض و .. نشان داد در صورتی که آثار اول روحانیت عمق زیادی نداشت و اما حالا دوست دارم زن طلبه ای را نشان دهم که بروز است و از جامعه خود به نوعی عقب نیفتاده است و دوست دارم سبک زندگی مدرن را در فیلمم نشان دهم تا فیلم برای مخاطب ملموس و باورپذیر باشد.
رضایی: دوست داشتم فیلمم حال مخاطب را خوش کند
همچنین پناه بر خدا رضایی گفت: در ساخت «گهواره برای مادر» تمام تلاشم این بود که گامی رو به جلو در این زمینه بردارم.
وی در ادامه افزود: تمام آثار روحانیت را دیدم و دوست داشتم مخاطب بعد از تماشای فیلم کمی حالش خوب شود و نوع نگاه من به عنوان فیلمساز باور پذیر باشد.
رضایی در ادامه افزود: دوست دارم مخاطب بعد از تماشای فیلم حامی پیام زن طلبه فیلم شود.
رضایی تصریح کرد: اگر این فیلم اکران شد و حال مخاطبان کمی خوب شد که من در این مسیر گامی حتا کوچک رو به جلو برداشته ام و اگر هم شکست خورد که می شود قید این نوع سینما را زد. اما من در این فیلم تمام سعی و تلاشم را کردم تا مضمامین اخلاقی را به مخاطب نشان دهم.
در این نشست مباحث متعددی درخصوص نوع رابطه سینما و معنویت، تصویرسازی مناسب از روحانی در آثار سینمایی، ضعفهای ساختاری و محتوایی سینمای ایران در حوزه آثار عنوی و ... مطرح شد.
برپایی نخستین جشنواره – همایش روحانیت در قاب سینما تا دوازدهم اردیبهشت ماه در سینما فلسطین ادامه خواهد داشت.
کد خبر: 57458
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciv5aw.t1ayw2bcct.html