گفتگوی هنرنیوز با مشاور فرهنگی مدیر انتشارات امیرکبیر؛
ایام نمایشگاه کتاب باید صرف فرهنگ سازی مطالعه شود
16 ارديبهشت 1391 ساعت 14:02
محمد دهدشتی مشاور فرهنگی مدیر انتشارات امیرکبیر گفت: اگر این فرصت ده روزه را به مباحث فرهنگی اختصاص دهیم یعنی حلقه ارتباطی بین ناشر و نویسنده و خواننده ایجاد کنیم،گفت و شنودی که در طی سال فرصت آن پیش نمیآید بسیار مفیدتر است، منتها به دلایلی که برخی از آنها ملاحظات مسئولین است صرفاً نمایشگاه جنبه اقتصادی یافته است.
دهدشتی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب هنرنیوز گفت: امسال انتشارات امیر کبیر با حدود ۱۰۰۰ عنوان کتاب به نمایشگاه آمده است که ۲۲۲ عنوان از آنها چاپ اول است و از این تعداد عناوین،۸۰ عنوان کتابهای شکوفه است که مربوط به کودکان و نوجوانان و ۱۴۰ عنوان آن کتابهای بزرگسالان است.
وی با اشاره به اینکه انتشارات امیرکبیر در سال گذشته ۴۰۰ عنوان کتاب تجدید چاپ داشته استاظهار داشت: انتشارات امیر کبیر نزدیک به ۷۰ سال قدمت نشر دارد؛ یعنی تقریباً سه نسل را در برمیگیرد و ناشر کتابهای عمومی است و کتب تخصصی مثل پزشکی و فنی مهندسی را شامل نمی شود، فعالیت انتشارات امیر کبیر در حوزه کتب تاریخ، کتب دینی، کودکان و نوجوانان و سایر موارد است و همواره تلاش ما این بوده است که تناسبی بین حجم ترجمه و تألیف ایجاد کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: تلاش ما این است که کتابهایی که انتشارات امیرکبیر منتشر میکند بر اساس شیوههای آکادمیک باشد که در این راستا انتشار مجموعه هایی مثل مجموعه «اسلام و ایران» تحت نظارت آقای دکتر ولایتی را داشته ایم که این مجموعه بیش از ۱۰۰ عنوان هستند و دربر گیرنده زندگینامه بزرگان جهان اسلام و ایران است.
دهدشتی به مجموعه« روایتی دیگر» اشاره نمود و گفت: داستان، نمایشنامه، فیلمنامه و نقد آن، موضوعات این مجموعه است و به دفاع مقدس میپردازد و از این مجموعه دهها عنوان در قالب کتب مختلف کار شده است.
وی از بازنویسی آثار کلاسیک دنیا خبر داد و تصریح نمود: بازنویسی آثار مشهور کلاسیک جهان و زندگینامه بزرگان اسلام و ایران از دیگر فعالیتهای انتشارات امیر کبیر است که یکی از مجموعههای مهم و بزرگ ما «دایره المعارف پزشکی اسلام » است که جلد اول آن به تازگی منتشر شده است، نیز نسخه نفیس کتاب «ذخیره خوارزمشاهی» از دیگر مواردی است که با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شده است.
وی ضمن اشاره به مجموعه «متون انتقادی غرب» خاطر نشان ساخت: در این کتاب آثاری از نویسندگان غربی وجود دارد و رفتارهای سیاسی و اندیشه را در جهان غرب به تصویرکشیده است، همچنین فرهنگ جدید آلمانی و فارسی دیگر کتاب نوین منتشره امیر کبیر برای این دوره از نمایشگاه است.
مشاور فرهنگی مدیرکل انتشارات امیرکبیر درباره ارزیابی وضعیت بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه گفت: هر بررسی که درباره نمایشگاه انجام میشود باید بررسی همه جانبه باشد در هر حال این نمایشگاه تنها فرصت پرداختن به کتاب در ایران است به همین خاطر شور و هیجان ذاتی بین مخاطبان ایجاد میکند و فی نفسه اتفاق بسیار خوبی است و طبعاً باید از لحاظ کمی و کیفی بررسی شود.
دهدشتی تصریح نمود: در هر دوره از نمایشگاه کتاب، هر چه از بُعد فروشگاهی آن کم کرده و به بُعد نمایشگاهی آن بیفزاییم نیکوتر است؛ به عبارت دیگر بهتر است فرصتی ایجاد نماییم برای نویسنده و مخاطب کتاب که بتواند کتاب را در فرصتهای بعد از نمایشگاه بفروشد یا خریداری کند، منتها اگر این فرصت ده روزه را به مباحث فرهنگی اختصاص دهیم یعنی حلقه ارتباطی بین ناشر و نویسنده و خواننده ایجاد کنیم،گفت و شنودی که در طی سال فرصت آن پیش نمیآید بسیار مفیدتر است، منتها به دلایلی که برخی از آنها ملاحظات مسئولین است صرفاً نمایشگاه جنبه اقتصادی یافته است.
وی افزود: ما در کشورمان به شدت جای زمان و مکانی را برای تعامل و گفتگو کم داریم و خوب است این نمایشگاه به این جریانات اختصاص یابد و نقد قوت بگیرد و اگر این اتفاق میافتاد در ارتقای فرهنگ مکتوب کشور بسیار تأثیرگذار بود.
مشاور مدیر کل انتشارات امیر کبیر در خاتمه با تأکید بر اینکه مکان برگزاری نمایشگاه در مصلی مکان مناسبی نیست اظهار داشت: قرار بود نمایشگاه برای دو یا سه سال به مصلی بیاید اما این مدت طولانی شده است، گرچه مصلی در دسترس تردد عمومی است اما مکان نمایشگاه بهتر است جایی متعارف و مناسب برگزاری نمایشگاه باشد.
کد خبر: 40258
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcivra5.t1auw2bcct.html