در گفتگو با مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ساری مطرح شد:
موج جدید حفظ خانههای تاریخی از خطر تخریب/خرید خانه تاریخی سردار جلیل ساری با اعتبار ۴ میلیاردتومانی
6 بهمن 1394 ساعت 17:37
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ساری با اعلام اهمیت باززندهسازی بافتتاریخی ساری در محور آب انبار نوی آن شهر از خریداری خانه سردار جلیل، خانهای باز مانده از دوران قاجار و در قلب بازار شهر خبر داد وگفت: شاه کلید خانههای تاریخی ساری، خانه تاریخی سردار جلیل است که با اعتبار ۴ میلیارد تومان خریداری شد.
به گزارش هنرنیوز؛مهدی حدادیان درباره اقدامات آن شرکت از مجموعههای استانی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: خانه سردار جلیل از خانههای تاریخی بازمانده از ابتدای دوران قاجاریه با قدمتی بالغ بر ۱۳۰ سال به مبلغ چهار میلیارد تومان خریداری شد.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان ساری افزود: شاهکلید ما در استان مازندران خانه سردار جلیل یکی از زیباترین ساختمانهای استان مازندران به شمار میرود و بعید میدانم مشابه آن، ساختمانی وجود داشته باشد که این بنای ارزشمند با یک پلاک تهاتر شد.
وی ادامه داد: برنامه شرکت عمران و بهسازی شهری ایران باززندهسازی راستای محور محله آب انبار نو است و در همین راستا نیز علاوه بر خانه فاضلی که مرمت آن به پایان رسید خانههای کلبادی ۲ و ۳، میرگتی و صادقیان نیز خریداری شدهاند تا در محور محله آب انبار نو تمامی ابنیه واجدارزش حفظ شوند.
خانه سردارجلیل- شهر ساری- دی ماه ۱۳۹۴
حدادیان خاطرنشان کرد: اگرچه خانه سردار جلیل در راستای محور آبانبار نو قرار ندارد اما به واسطه اهمیت آن از نظر معماری و قدمت، حفظ و نگهداری از آن به عنوان مجموعهای میراثی توصیه دکتر مهدی حجت بود و خانه سردار جلیل با حمایتها و مشاورههای مستقیم شرکت عمران و بهسازی شهری ایران خریداری شد.
وی یادآور شد: سردار جلیل یکی از خانهای بزرگ و والی استان بود که از اجداد کلبادیها به شمار میرفت.
حدادیان افزود: برنامه ما این است که از چهارراه بدر تا تکیه آب انبار نو که در حدود ۶۰۰ متر طول دارد ضمن مرمت به طور همزمان کفسازی و بدنهسازی آن نیز انجام شود. در این راستا، هماهنگیهای لازم با دستگاههای مختلف اداری و خدماترسان از جمله برق، گاز، آب، مخابرات، اوقاف، راهنمایی و رانندگی و نیرویانتظامی انجام شده است. هر زمانی که آن جلسات در کمیسیون ماده ۵ به تصویب برسد ما اقدامات اجرایی را آغاز خواهیم کرد.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه روبروی خانه کلبادی یک که در راستای محله محور آب انبار نو است و در حال حاضر نیز به موزه تبدیل شده اداره برق قرار دارد که به دلیل نوع معماری خاص و رفت و آمدهایی که دارد مناسب محلهای نیست که روبروی آن موزه قرار دارد و به همین خاطر نیز تلاش کردهایم تا در جلسات مختلف مسئولان محلی را مجاب کنیم تا این اداره به مکان دیگری منتقل شود که کارهایش در حال انجام است. مشاور نیز برای آنها کاربری اداری تجاری در نظر گرفته است که میتواند فضای زیبایی برای اوقات فراغت مردم باشد.
پایگاه خبری وزارت راه نوشت:حدادیان در پایان گفت: با اقداماتی که وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و همچنین همراهی مدیرانشهری در برخی از استانها انجام داده است به زودی ساری به محلی پرجاذبهای برای گردشگران داخلی و بین المللی تبدیل خواهد شد.
کد خبر: 88148
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcivzav.t1av52bcct.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com