برگزيدگان نمايشگاه عكس دفاع مقدس معرفي شدند
شاه آبادي: بخش ستادي عكس در مركز هنرهاي تجسمي ايجاد شود
24 مهر 1391 ساعت 12:17
آئین پایانی نمايشگاه عكس دفاع مقدس «لحظه هاي جاودانه» با معرفي برگزيدگان عصر يكشنبه ۲۳ مهرماه در مجتمع فرهنگي، هنري اسوه برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي، حميد شاه آبادي؛ معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: هنرمندان ما در عرصه دفاع مقدس تلاش كردند تا حال و هوا و تمايز دفاع مقدس را با جنگهاي ديگر بيان كنند و ديروز را براي امروز ترسيم كردند.
شاه آبادي ادامه داد: در ميان همه هنرها عكس ويژگي خاصي و براي ترسيم فضا و حال و هواي دفاع مقدس كاركرد منحصر به فردي دارد. عكس داراي ظرفيت بي نظيري است و از تحريف و توصيف هاي شخصي و سليقه اي به دور است.
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر نقش عكس در ثبت واقعيت دفاع مقدس گفت: اهميت و نقش عكس مسووليت ما را به حوزه دفاع مقدس بيشتر مي كند چون اسناد انقلاب و دفاع مقدس و هويت ما را اين عكس ها رقم مي زنند. بنابراين از مدير مركز هنرهاي تجسمي مي خواهم بخش ستادي را براي حوزه عكس در اين مركز ايجاد كند تا نيازها و داشته هاي ما را در حوزه عكس رصد شود و افق آينده كشور در زمينه عكس طراحي گردد و گام بعدي با توجه به داشته ها و نيازها براي ايران ۱۴۰۴ در حوزه عكس برداشته شود. اين بخش ستادي به رصد جريان عكاسي مي پردازد و انجمنها و كانونهاي مختلف حوزه عكاسي فعاليت هاي خود را انجام مي دهند.
شاه آبادي با تاكيد بر تمايز دفاع مقدس با جنگهاي ديگر گفت: دفاع مقدس دوران طلايي است كه در تاريخ خواهد ماند و شرايط و فضاي آن با ديگر جنگها متفاوت است. حال و هواي دفاع مقدس مرهون بنيه عميق ديني است كه در درون ملت ايران اسلامي ريشه دارد و هنرمندان مانيز از منظر زيبايي به دفاع مقدس نگاه كردند.
در ادامه مراسم اصغر امير نيا ، سرپرست مركز هنرهاي تجسمي گفت: نمایشگاه عکس دفاع مقدس بيانگر گوشه اي كوچك از رشادتهای مردان و زنان غيور در دفاع از دين، انقلاب و سرزمین ایران اسلامی و مصداقی از همراهی و دغدغه هنرمندان برای به تصویرکشیدن زوایا و جنبه های مختلف این حماسه ماندگار است.
اميرنيا در ادامه گفت: بی تردید دفاع مقدس بخش مهم و غيرقابل انكار از تاریخ معاصر کشورمان است که زمینه های آن، رویدادهای هشت ساله دفاع مقدس و تأثیر و پیامدها و پیامهای این حماسه عظیم می بایست به احسن جه ثبت و ماندگار شود تا به آیندگان و جهانیان معرفی شود.
هنرمندان تجسمي بخصوص عكاسان در دوره دفاع مقدس و پس از آن ، از يك سو نقش اطلاع رساني وقايع و رخدادها را داشتند و از سوي ديگر ، تاريخ دفاع مقدس را ثبت و مستند سازي كردند. عكس هاي دفاع مقدس ميراث فرهنگي ، هنري و تاريخي كشور است كه حفاظت و نگهداري از آنها ضرورتي انكارناپذير است و مي بايست تلاش شود تا مجموعه عكس هاي دفاع مقدس به صورت مجموعه گردآوري و حفظ شود.
سرپرست مركز هنرهاي تجسمي گفت: هنرمندان عزيز عكاس و فيلمبردار از هر جهت طعم مظلوميت را چشيدند چون در مقابل دشمن تا دندان مسلح براي انجام وظيفه حرفه اي خويش حتي از حمل سلاح معمولي براي دفاع از جان عزيزشان محروم بودند و تمام تلاششان بر اين بود تا دلاور مرديهاي انسانهايي را ثبت كنند كه با تمام وجود از آرمانها و امام و مقتداي خويش دفاع كردند. و پس از جنگ نيز ثبت خاطرات ايثارگران و راهيان نور نيز توسط ديگران ادامه يافت كه شما در بخش مسابقه شاهد آن بوديد.
وي افزود: بسیاری از مردم و جوانان این مرز و بوم و مردم دیگر کشورها بوسیله عکسها و آثار هنری دفاع مقدس با حماسه دفاع مقدس آشنا شده و از عمق جان آن را درك خواهند كرد.
نمایشگاه عکس "لحظه های جاودانه" چنانکه از نام آن برمی آید بیانگر لحظه هایی است که همیشه در تاریخ ایران اسلامی جاودان و ماندگار خواهد بود.
اميرنيا با ارائه گزارشي از نمايشگاه گفت: در نمايشگاه دفاع مقدس "لحظه هاي جاودانه" ۸۰ عكس به نمايش گذاشته شد، كه ۴۰ عكس از عكاسان دفاع مقدس در بخش عكسهاي ماندگار و ۴۰ عكس در بخش عكسهاي مسابقه به نمايش گذاشته شد.
جاسم غضبانپور به نمايندگي از هيات داوران نمايشگاه عكس دفاع مقدس لحظه هاي جاودانه بيانيه هيات داوران را خواند.
در پايان مراسم برگزيدگان بخش رقابتي نمايشگاه عكس لحظه هاي جاودانه معرفي شدند و جوايز آنان اهدا شد.
همچنين در پايان مراسم با اهداي لوح از داوران نمايشگاه لحظه هاي جاودانه قدرداني شد.
حسين بهرامي از تهران، داوود عامري از گلستان و محمد سجاد قهرماني از تهران در بخش رقابتي نمايشگاه عكس لحظه هاي جاودانه اول تا سوم شدند كه ديپلم افتخار و به ترتيب مبلغ ۲۰ميليون ريال، ۱۵ميليون ريال و ۱۰ ميليون ريال جايزه نقدي به آنها اهدا شد.
همچنين از خدیجه محمدی نامقی از البرز، عصمت یادگاریان از خراسان رضوی، فاطمه بهبودی از تهران، سید ایمان سجادی از خراسان رضوی و یوسف اکبری پابندی از آدربایجان شرقی با اهداي لوح و هديه ۴ميليون ريالي قدرداني شد.
رييس موزه هنرهاي معاصر فلسطين ، سرپرست موزه هنرهاي معاصر تهران ، امير علي جواديان ، محمد صياد، جاسم غضبانپور ، سيد عباس مير هاشمي ، سعيد صادقي ، محمود عبدالحسيني ، يوسف گرامي و ... در اين مراسم حضور داشتند.
کد خبر: 47945
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciw3a5.t1ay52bcct.html