مدیر شبکه «مستند» سیما؛
آثار مستند هویت میآورند
19 خرداد 1393 ساعت 16:51
مدیر شبکه مستند تاکید کرد:جشنواره عکس ایرانشناسی اتفاق میمون و مبارکی است.هرچند به لحاظ کمی ممکن است نا چیز باشد اما تداوم آن باعث می شود تا ارام آرام تمام پتانسیلهای فرهنگی و تاریخی ما مستند شود و امکان جعل آن وجود نداشته باشد.
به گزارش هنرنیوز، دکتر رضا پورحسین- مدیر شبکه «مستند» سیما- در آیین افتتاحیه جشنواره «عکس ایران شناسی» که امروز در بنیاد ایران شناسی برگزار شد،گفت:مردمی که کمتر ریشه و اصالت دارند کمتر میتوانند احساس هویت کنند در نتیجه پیشرفت کمتری دارند.این افراد برای پیشرفت روی دوش دیگران سوار هستند.اگر ما آثار خود را مستند کنیم،تاریخ خودمان را با دست های خودمان بنویسیم آن زمان امکان جعل تاریخ ما توسط دیرگان کمتر وجود دارد.
رضا پورحسین گفت: با وجود اینکه گستره فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بسیار گسترده و غنی است اما به علت نبود مستند برای این گستره فرهنگی چالشهایی به وجود آمده و این گستره فرهنگی آن گونه که باید؛شناخته نیست و گاهی دیگران قسمتهایی از آن را به نام خود جعل میکنند.
این مدیر رسانه ادامه داد:هر چند آرام آرام این نقطه ضعف بر طرف میشود اما همچنان وجود دارد.وقتی به عمق تاریخ و فرهنگ خود نگاه میکنیم زیباییها مشهود است و برای اهل فن جذاب.اما برای خودمان چقدر زیبا و جذاب است.
او تصریح کرد:کتاب «قانون شیخ الرئیس» در تمام دانشگاههای پزشکی معتبر دنیا در حال تدریس است اما چند نفر از دانشجویان این کتاب را میشناسند؟در چنین جایی است که دیگران با مطالعه منابع و تاریخ ما دارو یا فرمول علمی را به نام خود ثبت میکنند و اگر ما کمی پژوهش کنیم متوجه میشویم فرمولی را که یک دانشمند ۲۰۰ سال است به نام خود ثبت کرده؛ ما چندین قرن پیش کشف کرده بودیم.ما ملت مصرف کنندهای نبودهایم بلکه تولید کنند بودیم.
پورحسینی افزود:آینده و پیشرفت از آن ملتی است که هویت دارند و احساس هویت می کنند.حال شاید شما بپرسید چگونه است مردمی که کمتر ریشه و اصالت دارند این همه پیشرفت کردهاند باید گفت آنها روی دوش مردمان با اصالت و هویت سوار هستند.مقصر هم نیستند این زرنگی آنها است؛ مقصر مردمی هستند که تاریخ خود را مستند نکردند.
مدیر شبکه مستند تاکید کرد:جشنواره عکس ایرانشناسی اتفاق میمون و مبارکی است.هرچند به لحاظ کمی ممکن است نا چیز باشد اما تداوم آن باعث می شود تا ارام آرام تمام پتانسیلهای فرهنگی و تاریخی ما مستند شود و امکان جعل آن وجود نداشته باشد.
او در آخر تاکید کرد:شبکه مستند به عنوان شبکهای که کارش مستند سازی است این دغدغه را دارد که در وهله اول آن چیزی را که داریم مستند کند. برخی از آداب و رسوم فرهنگی ما از بین رفته است و باید آنها را بازسازی کرد و در صورت بازسازی سبک زندگی ایرانی و اسلامی مجدد احیا می شود.
کد خبر: 72415
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciw5ay.t1arz2bcct.html