گزارش هنرنیوز از دومین نشست پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی؛

محمود عزیزی: نمایش های سنتی را مانند میراث فرهنگی باید حفظ کنیم

21 تير 1390 ساعت 14:58


محمود عزیزی گفت: آرزوی همه ما تاسیس موزه تئاتر است چراکه نمایش های سنتی جز میراث فرهنگی ما هستند و باید به گونه ای حفظ شوند تا شرمنده پیشکسوتان نشویم البته این آرزو را مسئولان می توانند برآورده کنند.
دومین نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی با حضور محمود عزیزی دبیر جشنواره پانزدهم، حمیدرضا اردلان دبیر بخش سمینارها، محمدحسین ناصربخت مشاور جشنواره پانزدهم و یزدان عشیری روابط عمومی این جشنواره 21 تیر ماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد .
در ابتدای این نشست یزدان عشیری گفت: پانزدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی از 23 تیرماه تا اول مرداد در تهران و در تالارهای مولوی، سنگلج، محراب، هنر، کاخ موزه گلستان، مجموعه تئاترشهر و وحدت در بخش های مختلف که گلچینی از نمایش هایی که جز میراث ما است برگزار می کند.
روابط عمومی این جشنواره خاطر نشان کرد: همزمان با برگزاری این جشنواره تور نمایشی اردشیر صالح پور است که به صورت سیار با حضور پیشکسوتان، هنرمندان و ...است برگزار می شودکه شاید بتوان این تور را یک جور تئاترشناسی تالار ها و نمایش هاو... دانست همچنین در محوطه تئاترشهر اجراهای رایگانی صورت می گیرد و برای کودکان هم پاتوق سنتی کودکانرا در نظر داریم که نقالی ها و تعزیه هایی توسط خود کودکان صورت می گیرد.
عشیری تصریح کرد: در این جشنواره پیش فروش بلیت نداریم و بلیت ها به صورت روزفروش توسط تالارها صورت می گیرد و برای دانشجویان و فارغ تحصیلان دانشگاه ها تخفیف 50 درصدی در نظر گرفته شده است.
یزدان عشیری در پایان گفت: اطلاع رسانی از طریق تلویزیون های پارکها و متروها صورت گرفته است.
در ادامه محمود عزیزی دبیر جشنواره تاکید کرد: بعد از برگزاری اولین نشست بسیاری از نهادها تمایل به همکاری برای گسترش این جشنواره نشان دادند و می توان گفت این جشنواره تنها جشنواره ای است که عنوان با محتوا هماهنگی داردالبته هستند جشنواره هایی که درعنوان با محتوا یکسانی داشته باشند اما نه به این صورت منسجم.
وی افزود: جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی افتخار میراث فرهنگی کشور ما است و امیدواریم که این جشنواره به گونه ای ثبت شود تا برای دوره های بعد از ما هم بماند و شرمنده پیشکسوتان نباشیم.
عزیزی تاکید داشت: بخش پژوهشی این جشنواره از مهمترین و ماندگارترین بخش ها است که نباید آن را نادیده گرفت وفراموش کردچرا که مطالبی در این سمینارها بیان می شود که میزان ومنزلت این جشنواره را به گوش مردم می رساند.
دبیر جشنواره پانزدهم نمایش های آیینی سنتی تصریح کرد: اگر قرار باشد هویتی پیدا کنیم باید از ابتدا هر کاری را برای پیشرفت ملت خود انجام دهیم تا به معنایی جهانی برسیم.
محمود عزیزی اظهار داشت: امیدوارم از دوره های آینده جشنواره در مناطق مختلف برگزار شود تا با فرهنگ های هر منطقه آشنا شویم. ما از کشورهایی هستی که نمایش های سنتی بسیار داریم.
بعد از اتمام صحبت های محمود عزیزی، دبیر جشنواره دوره پیشین و مشاور این دوره جشنواره محمدحسین ناصربخت گفت: قرار است تا در جشنواره پانزدهم شاهد بخش تازه ای باشیم که آن نمایشگاه این جشنواره است، از سال های گذشته در مورد موزه تئاتر همیشه صحبت هایی بود و گام هایی برداشته می شد، گام هایی که متاسفانه در نیمه راه باز می ماند اما امسال و در جشنواره پانزدهم قرار است تا نمایشگاه اسناد و البسه نمایش ها برپا شود و تلاش مان این است تا تمام دست اندر کاران را درگیر این قضیه کنیم و در این نمایشگاه آرشیو ها را نیز به نمایش بگذاریم.
وی افزود: موزه تئاتر مانند دیگر موزه ها نیست چرا که یک بخش از این موزه به اجرای نمایش ها و بازسازی آثار نمایشی گذشته می پردازد همچنین در جشنواره امسال یک بخش ویژه داشتیم با عنوان تعزیه دختر ترسا که براساس گزارشی این تعزیه را بازسازی کردیم و قرار است در روز آخر این جشنواره اجرا شود.
مشاور جشنواره پانزدهم عنوان کرد: در این دوره جشنواره قطب الدین صادقی و داوود فتحعلی بیگی در بخش ویژه اجراهایی دارند و سعدی افشار در بخش تخت حوضی در سالگرد روزی که سیاه را بازی کرد به روی صحنه محراب می رود.
ناصربخت گفت: در راستای رسیدن به مرکز آفرینش های نمایش های آیینی سنتی با شهرداری منطقه 12 تعاملاتی صورت گرفته است که در ایام جشنواره مرکز باز آفرینی نمایش هایی آیینی سنتی در خانه ای سنتی در سرچشمه خواهیم داشت و انجمن تعزیه وکانون نمایش های سنتی برپا خواهد شد.
در پایان حمیدرضا اردلان دبیرسمینارهای پانزدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی گفت: کشوری که تمدن، فرهنگ و آیین هایش را فراموش کند رو به زوال است و دچار زحمت های فراوان می شود اما راه حفظ این آیین ها و دارایی ها جشنواره آیین های سنتی است.
دبیر سمینارهای جشنواره پانزدهم اظهار داشت: در بخش سمینار جشنواره امسال حدود 36 سخنران از 12 کشور حضور دارند. ما از تمامی رشته ها به ویژه رشته های علوم انسانی دعوت کرده ایم تا در این جشنواره حضور داشته باشند و مباحثی را مطرح می کنیم و جمله تئوریک ما در این جشنواره و در بخش سمینارها این است که جهان آینده، جهان تفکری است که محتوای خودش را از آیین ها می گیرد.
اردلان خاطرنشان کرد: در این جشنواره 8 گروه خارجی از 5 کشور داریم، برگزاری 2 کارگاه آموزشی که تعالیم ویژه ای از دو جنس تئاتر ترکیه و کمدی دل آرته ایتالیا است. در این جشنواره گرایش ما به پوشش آسیایی، آفریقایی وآمریکایی بوده است.


کد خبر: 29675

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciwqar.t1a3y2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com