مدیرعامل گروه هتل‌های هما:

گردشگران از عدم تنوع غذای مراکز اقامتی گلایه‌مندند// یک آشپز مالزیایی: مزه غذاهای ایرانی خاص است

7 خرداد 1393 ساعت 11:29

مدیرعامل گروه هتل‌های هما با اشاره به این که این هتل نخستین دوره آموزش آشپزی غذاهایی دریایی و شرقی را برگزار می‌کند، تاکید کرد: عدم ارائه غذاهای متنوع در هتل‌ها، رستوران‌ها و سایر مراکز اقامتی مهمترین گلایه گردشگران خارجی و داخلی است.


 به گزارش هنرنیوز، غذا یکی از جاذبه‌های گردشگری است تا آنجا که برخی تورها با همین انگیزه برگزار می‌شوند. ایران با وجود تمدن چندهزار ساله و اقلیم متنوعش که سبب شده گوناگونی غذایی بالایی داشته باشد همچنان از عدم توجه به این ظرفیت گردشگری رنج می‌برد تا آنجا که حتا این مسأله به هتل‌ها و اقامتگاه‌ها تسری پیدا کرده و گردشگران تنها غذای ایرانی را چلو کباب و جوجه کباب می‌دانند. از سویی برخی گردشگران علاقه‌مندند در کشور مقصد نیز غذایی نزدیک به ذائقه کشور خود را میل کنند که از این لحاظ نیز ایران با مشکلات فراوانی روبه روست. 

هتل هما تصمیم گرفته است از ۳ تا ۸ خرداد با هدف افزایش تنوع غذا برای گردشگران ورودی به کشور نخستین دوره آموزش آشپزی غذاهایی دریایی و شرقی را زیر نظر دانشگاه HELP مالزی برگزار کند. 

علی رحیم پور- مدیر عامل هتلهای هما- درباره کیفیت استاندارد هتلینگ ایران  توضیح می‌دهد:« از سال ۱۳۷۲ که معاونت سیاحتی و زیارتی تشکیل شد، تمام تلاش این بود تا ۱۷۶ هزار گردشگر ورودی تغییر یافته و این رقم روز به روز افزایش یابد. امروز این رقم به ۴ میلیون نفر رسیده است که همچنان نسبت به پتانسیل‌های گردشگری رقم ناچیزی است. در سال‌های ۸۰ تا ۸۳ استاندارد فنی و کیفی تأسیسات هتلینگ با همکاری ۱۶ کشور تدوین شد که استاندارد‌ها توسط شرکت اسپانیایی SGS ایرانیزه شد. این استانداردها در ۱۶ بخش تأسیسات گردشگری در دوره ریاست آقای مرعشی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تدوین و ابلاغ شد اما متأسفانه با تغییر دولت، پس از دو سه سال این استانداردسازی متوقف شد.البته دوره استانداردهای فنی آموزش برای افراد ارزیاب در حوزه تجهیزات و تأسیسات، نیروی انسانی ، ایمنی و بهداشت به کمک دوستان تدوین و ابلاغ شد.»

وی با اشاره به این که ۱۸ سال مدیر نظارت بر هتلها و آژانس‌های کشور بوده است، می‌گوید:« از نظر علمی و دانشگاهی نیز از سال ۷۹ در دانشگاه علامه و طی سال‌های بعد دانشگاه علوم تحقیقات و علم و فرهنگ دایر شد و هم اکنون بیش از ۸ هزار فارغ‌التحصیل این رشته و ۶۱۰۰ دانشجو و ۱۲ دانشجوی حوزه دکتری گردشگری داریم.همچنین با کمک ۷۰۰ عضو انجمن علمی گردشگری و پژوهشکده گردشگری سازمان میراث فرهنگی تلاش شده تا مباحث نظری گردشگری تقویت شود.»

رحیم‌پور که از اسفند ماه مدیر عامل هتل‌های هما شده است،اظهار می‌کند: متأسفانه عملاً در بخش اجرا ،استانداردها عملی نشده و ضروری است تا این تجریبات به بخش اجرا منتقل شود.

او برگزاری دوره آموزش آشپزی غذاهایی دریایی و شرقی در هتل هما را این گونه تشریح می‌کند:« تلاش کردیم ۲۰ سرآشپز دنیا با هدف متنوع سازی منو غذا در طول سال ۹۳ به ایران بیایند و دوره‌های آشپزی دنیا را برای سرآشپزهای هتل ها، رستوران‌ها و افراد علاقه‌مند برگزار کنند که نخستین دوره با همکاری دانشگاه HELP مالزی برگزار می‌شود. در واقع یکی از گلایه‌های اصلی گردشگران همواره این است که ما تنوع غذایی نداریم یا خوب غذا می‌پزیم اما به درستی و با جذابیت ارائه نمی‌کنیم.اینقدر به گردشگران خارجی کباب و جوجه کبای دادیم که وقتی به کشورشان می‌رویم با خنده می‌گویند: بیا برویم کباب بخوریم ! »

او با اشاره به این که افزایش ضریب رضایتمندی گردشگران و به کار گیری نیروهای متخصص و جوان در یک هتل امری ضروری است، تأکید می‌کند:« باید از تنوع غذایی ایران بهره‌مند شد. باید سروهای جدید را فرا گرفت و باید یک آسیب‌شناسی دقیق در مورد چرایی عدم سرو غذای بومی انجام داد. در عین حال باید از تنوع غذایی سرآشپزهای دنیا نیز بهره گرفت. غذا در ایران همواره بخشی از دغدغه آژانس‌دارها و تورگردانان است. آنها می‌گویند توریستها از عدم تنوع غذایی شاکی هستند. بخش گردشگری درحوزه خوراک و نوشیدنی ضعیف است و گردشگران خارجی کم بودن تنوع غذایی را پیوسته یادآور می شوند.»

او معتقد است ارتقای کیفیت خدمات فنی باعث احیا برند هتل‌ها می‌شود. 

« محمد زریف» سرآشپز مالزیایی فارغ التحصیل آشپزی و هتلداری از انگلیس و کارشناس ارشد مدیریت هتل از دانشگاه فلوریدای آمریکا که دو سال هم دراتریش و سویس دوره دیده ، نخستین رستوران حلال در پاریس را احداث کرده است. به گفته او با توجه به افزایش میزان گردشگر تنوع غذایی بسیار مهم است و برگزاری دوره‌های آموزشی غذاهای سایر کشورها سبب ایجاد تنوع و تهیه فهرست غذاهای بیشتر برای هتل می‌شود که با توجه به روند رو به افزایش ورود جهانگرد به ایران توجه به این مهم ضروری است.

او توضیح می‌دهد:« در این دوره طریق پخت غذای شرقی آموزش داده می شود تا آشپزان ایرانی آن را با ذائقه مردم مطابقت بدهند و غذا بپزند. یادمان باشد مهم ورود یک گردشگر به یک کشور نیست، چون او بنا به انتخاب و سلیقه خودش راهی یک کشور می‌شود، مهم بازگشت دوباره و چندباره این گردشگر به کشور مقصد است. اگر گردشگر دوباره برگشت یعنی خدمات کشور مقصد از غذا، هتل، جاده، نوع رفتار، جاذبه گردشگری و.. کاملاً مورد پسند او بوده است و  البته غذا یکی از مواردی است که برای گردشگران بسیار مهم است.»


زریف با اشاره به این که ایجاد تنوع غذایی با توجه به ذائقه کشور مقصد و کشور مبدا صورت می‌گیرد، می‌افزاید: « ما سعی کردیم غذای آسیاسی و دریایی را با توجه به مزه و ذائقه ایرانی آموزش دهیم . باید به این موضوع توجه داشت که با چه گروهی رو به رو هستیم .اگر گردشگر داخلی می‌خواهد غذایی خارجی را امتحان کند باید به ذائقه ایرانی نزدیک باشد اما برخی گردشگران خارجی نیز متمایلند تا در کشور مقصد غذایی نزدیک به طعم غذای کشور خودشان را بخورند که باید مزه غذاها را به آن طعم از غذا نزدیک کرد. اما در کل در سایر کشورها غذاها با همان مزه اصلی سرو می‌شوند چرا که گردشگر اگر دوست داشته باشد غذای آن کشور را امتحان می‌کند. برای همین آشپز اصلی آن کشور غذا را طبخ می‌کند مثلاً یک رستوران فرانسوی در یونان باید یک آشپز فرانسوی یا یک آشپز دوره دیده با مهارت که آشنا به غذای فرانسوی است را مسئول تهیه غذای این رستوران نماید نه این که غذای فرانسوی را شبیه یونانی بپزد.»

او با اشاره به این که غذای ایرانی گردشگر می آورد، توضیح می‌دهد:«مزه غذای ایران خاص است. هیچ جا نمی توان آن را بدین شکل طبخ کرد چرا که منحصر به فرد است. تا آنجا که حتا یک عرب هم نمی‌تواند کبابی با مزه ایرانی درست کند اما ممکن است عکس آن امکان‌پذیر باشد. بنابراین با توجه به افزایش گردشگر باید تبلیغ اصلی بر روی طبخ و سرو غذا به صورت سنتی باشد نه به تقلید از کشورهای دیگر . مثلاً چای ایرانی با استکان کمر باریک فقط در این فضا و کشور معنا پیدا می‌کند و ماندگار می‌شود.»


کد خبر: 72055

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciwuay.t1arw2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com