در پاسخ به هنرنیوز؛

کیفیت را فدای کمیت نمی کنیم!

25 آذر 1391 ساعت 10:58

علارغم حاشیه های متعدد درباره برگزاری، خبری از دوسالانه تصویرسازی نیست. همین موضوع سبب شد این موضوع را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.


علیرغم وعده مسولان، دوسالانه تصویرسازی ده ساله شد!

ده سالی بود که میان معاونت فرهنگی و معاونت هنری میان برگزاری دوسالانه تصویرسازی اختلاف وجود داشت. در واقع معاونت فرهنگی تصویرسازی را زیر نظر خود می دانست اما تن به برگزاری دوسالانه برای آن نمی داد. در آستانه بهار امسال، محمود شالویی مدیر مرکز هنرهای تجسمی قول داد که دوسالانه تصویرسازی را برگزار کند. اما این موضوع هنوز تازگی داشت که شالویی از سمت خود استفا داد و در یک روند پر حاشیه، اصغر امیرنیا سرپرست موقت مرکز هنرهای تجسمی شد!

امیرنیا در آغاز فعالیت خود در آئین آغازین اکسپو هنرهای تجسمی بر این نکته تاکید کرد که سیاست مرکز هنرهای تجسمی در برگزاری دوسالانه تصویرگری با اعطای اختیار تام اجرایی به انجمن تصویرگران با رفتن شالویی تغییر نکرده و او هم معتقد است برای اجرای دوسالانه‌های تجسمی متخصصین آن که انجمن ها هستند از بالاترین طلاحیت برخوردارند.
اندکی بعد جلساتی برای تعیین اعضای شورای سیاست گذاری برگزار شد که در آن‌ها 5 نفر از ارشاد و 4 نفر از انجمن برای شورای سیاست گذاری انتخاب شدند و واضح بود که در چنین شرایطی همه آراء و تصمیمات به نفع ارشاد خواهد شد و در واقع اعضای انجمن حق کمتری برای رأی دارند و هرگز تصمیماتشان تصویب نخواهد شد.
این اختلافات روند دوسالانه را متوقف کرد تا برای پیگیری ماجرا نزد حمید شاه آبادی رفتیم. او پاسخ به پرسش ما درباره برگزاری دوسالانه تصویرسازی می‌گوید: همانطور که ما دغدغه داریم، خوشحالیم که شما هم پا به پای ما دغدغه دارید، اما ما متناسب دفترچه بودجه برنامه های خود را اجرا می کنیم. ما در دفترچه بودجه خود هم دوسالانه تصویرسازی را داریم و هم جشنواره‌های دیگری از جمله جشنواره هنرهای تجسمی کودک را. به هر روی این دوسالانه به محض آن‌که مقدمات اجرایی آن فراهم شود، برگزار خواهد شد. 
 
امسال دوسالانه ای در کار نیست!

به نظر می رسد که امسال خبری از دوسالانه نیست. مدیر عامل انجمن تصویرگران درباره عدم برگزاری دوسالانه تصویرسازی می‌گوید: حاظر نیستیم به هر قیمتی دوسالانه را برگزار کنیم. اگر ده سال صبر کردیم به این دلیل بود که نخواستیم به هر صورتی دوسالانه را برگزار کنیم. امسال هم اگر دوسالانه برگزار شود، مقدمات آن با جشنواره فجر قرین می گردد و کیفیت چندانی نخواهد داشت.
این مقام مسول در پاسخ به این پرسش که آیا می توان قول داد که این جشنواره امسال برگزار شود؟ می‌گوید: خیر ما نیز علاقمندیم که دوسالانه امسال برگزار شود، برنامه‌ریزی ها به نحویست که مراحل نخستین در این زمان به پایان نمی رسد. 

واقعیت این است که وقتی فراخوان هنوز منتشر نشده‌است نمی توان این موضوع را مطرح کرد که علاقه ای به برگزاری دوسالانه تصویرسازی وجود دارد. از سوی دیگر هنوز توافقی با انجمن صورت نگرفته‌است. 
توافق با انجمن لازم نیست!

بر خلاف آن که انجمن اعلام کرده بود در صورت عدم اعطای اختیار تام برای برگزاری دوسالانه اعضای انجمن در دوسالانه مشارکت نخواهند کرد؛ شاه آبادی یک هفته قبل درباره این موضوع به هنرنیوز گفت:  هماهنگی و توافق با انجمن لازمه کار ما نیست؛ در واقع همکاری با انجمن امر اجتناب ناپذیری نیست. ما برگزاری جشنواره را جزء وظایف خود می دانیم. حال اداره کل سعی دارد از تمام ظرفیت ها استفاده کند و از همه دستگاه ها از جمله انجمن کمک بگیرد. اما اگر به هر دلیلی این کار به طول انجامد و یا انجام نگیرد، دلیلی ندارد که دوسالانه برگزار نشود. بنابراین ما دغدغه شما را درک می کنیم و این دغدغه در ذهن ما هم هست. 
 
با این وجود هاشمی شهرکی در همان ابتدای مذاکراتش با شالویی بر این نکته تاکید کرد که : «اگر قرار است دوسالانه ای برگزار شود، باید با اختیار تام انجمن باشد. چراکه متخصصین تصویرگری اعضای انجمن هستند!»

دولت دهم دوسالانه ای برگزار خواهد کرد؟

حال سوال این است که آیا تا پایان دولت دهم می توان به انتظار دوسالانه نشست؟ هاشمی شهرکی معتقد است سال آینده به سبب تقارن با انتخابات نمی توان انتظار برگزاری با کیفیت دوسالانه را داشت و با این اوصاف می توان گفت دوسالانه سال آینده هم برگزار نخواهد شد.
 
در این میان معاون هنری وزیر در پاسخ به این پرسش که فکر می کنید این دوسالانه تا پایان دولت دهم برگزار خواهد شد؟ با اطمینان می گوید: حتماً این جشنواره برگزار می شود؛ من این اطمینان را می دهم که تا پایان دولت دهم دوسالانه تصویرسازی را برگزار می کنیم. 
 
و در واکنش به این قطعیت که نظیر آن را یک سال است از مسولان می شنویم، یک سوال مطرح است. می توان مطمئن بود که دو سالانه برگزار شود و دوباره به تعویق نیافتد و آیا امیدی می رود که تعویق ده ساله دوسالانه تصویرگری بیش از این طولانی نشود؟ 

شاه آبادی این گونه پاسخ می دهد: از این ده سال، نه سال به دوره مدیریت من در معاونت هنری باز می گردد؛ من در دو سال اخیر، بسیاری از کار های به تعویق افتاده دوره های قبل را به انجام رسانده ام اما هرگز رسانه‌ها این نکات مثبت را بیان نمی کنند. به هر روی وقتی که یک دوسالانه پس از نه سال تعویق پیگیری می‌شود، به معنای آن است که دوره اخیر دوره رسیدگی به مشکلات است. همین که عزمی برای انجام یک کار وجود دارد؛ به معنای پیگیری آن است. وقتی معاون وزیر قول می دهد که یک جشنواره تا پایان دولت انجام شود، به معنای انجام کار است. اما مشکل این است که ما باید پاسخگوی ده سال کار نکرده دیگران باشیم! 

از ما نخواهید که کمیت برگزاری جشنواره را تا حدی مد نظر قرار دهیم که کیفیت آن تنزل یابد. اگر برای من چیزی به جز کیفیت مد نظر بود، به یقین این جشنواره زود تر برگزار می شد. اما به باور من کمیت را نباید فدای کیفیت کرد.
 


کد خبر: 50545

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciwwaw.t1au52bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com