75 سال از تولد «رومی اشنایدر» گذشت؛

دختر تراژدی های یونانی و افسانه های پریان

2 مهر 1392 ساعت 13:02

زندگی رومی اشنایدر فیلمنامه ای است که هیچ نویسنده ای یا تهیه کننده ای نمی تواند تصوش را بکند، فیلمنامه ای که کسی جز خود او نمی تواند در نقش اصلی آن بازی کند.


 زندگی و حرفه رومی اشنایدر اطریشی تبار ترکیبی آشفته از تراژدی های یونانی و افسانه های پریان است.او  یکی از خوش سیماترین و باهوش ترین بازیگران نسل خودش بود و با بسیاری از کارگردانان بزرگ دوران خودش همکاری کرد. با گذشت بیش از ۲۰ سال از مرگش هنوز محبوب است و علاقه مندان زیادی در سراسر جهان به ویژه فرانسه و اطریش سرزمین مادری خود دارد و هنوز مورد احترام است. با اینکه در حرفه اش موفق بود ولی در زندگی اش با  حوادث تلخی روبرو شد که زندگی او را کوتاه کرد و موجب محرومیت سینما از یکی از بهترین هنرمندان خود شد.
 
«رزماری مگدالین الباخ اشنایدر» متولد ۲۳ سپتامبر ۱۹۳۸ از پدر و مادری بازیگر در وین بود. والدینش در ۱۹۴۵ از هم طلاق گرفتند و او تحت سرپرستی مادرش «ماگدا اشنایدر» و در کنار برادر کوچکترش «ولفگانگ» بزرگ شد. رومی اولین فیلم خود «وقتی یاس سفید دوباره شکوفه می‌کند» را در ۱۹۵۳ بازی کرد. او با فیلم «سیسی(۱۹۵۵)» در نقش ملکه اطریش به شهرتی بی‌نظیر رسید. پس از بازی در نقش سیسی در دو دنباله این فیلم بازی کرد و تصویری از «دختر خوب» را برای خود ساخت که شروعی تازه برای او شد. 

در ۱۹۵۷ استودیو پارامونت به او پیشنهاد همکاری با یک قرارداد ۳ ساله داد اما خانواده اش اجازه ورود او به سینمای آمریکا را ندادند. در ۱۹۵۷ رومی اشنایدر در سال ۱۹۵۸ به فرانسه رفت تا به همراه «آلن دلون» که در حال تبدیل شدن به یک ستاره بود در فیلم «کریستین» بازی کند. این شروعی موفقق برای رومی در فرانسه بود فیلمی که موجب ادامه رابطه او با دلون شد. رابطه ای که ۵ سال ادامه پیدا کرد و درنهایت به یک جدایی دردناک ختم شد. آن دو بعد از جدایی همچنان با یکدیگر تماس داشتند و دلون از لحاظ معنوی و مادی همچنان او را حمایت می کرد. 

رومی شهرت بین المللی خود را از طریق بازی در فیلم «لوچیانو ویسکونتی» در سال ۱۹۶۲ با بازی در «بوکاچو ۷۰» به دست آورد. او پس از آن دوباره با ویسکونتی در «لودویگ(۱۹۷۲)» همکاری کرد. جایی که او یک بار دیگر ملکه اطریش را به تصویر کشید اما بسیار متفاوت از فیلم سیسی. یکی دیگر از کارگردانهای افسانه ای که تحت تاثیر استعدادهای رومی قرار گرفت «اورسن ولز» بود که او را برای بازی در فیلم «محاکمه» بر اساس داستانی از «فرانتس کافکا» دعوت کرد. اشنایدر در اواسط ۱۹۶۰ در چند فیلم آمریکایی از جمله «همسایه خوب سام(۱۹۶۴)» و «تازه چه خبر پیشی(۱۹۶۵)» بازی کرد. فیلمهایی که شکست خوردند و موجب شدند تا رومی به فرانسه برگردد. 

اشنایدر او در سال‌های ۱۹۷۶ - ۱۹۷۷ در فیلمی به نام «سیمای زنی در میان جمع» با اقتباس از رمان «هاینریش بل» آلمانی، بازی کرد. «کلود سوته»، کارگردان بزرگ فرانسه، یکی از همکاران ثابت رومی اشنایدر بود. این دو در سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۸ با هم ۵ فیلم ساختند. فیلم‌هایی چون «دختر و کمیسر»، «سزار و روزالین» و «چیزهای زندگی». 

زمانی که «الکساندرپترویچ» قراردادی با رومی اشنایدر برای تهیه فیلمی بر پایه یکی از آثار «هاینریش بل» امضا کرد، بسیاری خوشحال بودند که رومی اشنایدر بار دیگر به آلمان بازگشته و از این پس هنرش را در اختیار این کشور قرار خواهد داد. اما اولین نمایش این فیلم در جشنواره کن در سال ۱۹۷۷ موفقیت‌آمیز نبود، فروشی نداشت و منتقدان سینمایی نیز به شدت به آن تاختند. 

اشنایدر در ۱۹۶۶ با «هری مین» کارگردان و بازیگر آلمانی ازدواج می‌کند و صاحب پسری به نام «دیوید کریستوفر» می شود. این دو بعدا طلاق می گیرند و هری مین در ۱۹۷۹ در هامبورگ خودکشی می کند. در ۱۹۷۵، اشنایدر با «دانیل بیاسینی» منشی خصوصیش ازدواج کرد و در ۱۹۸۱ جدا شدند. او از این رابطه صاحب دختری به نام «سارا مگدالنا» است که هم اکنون بازیگر است. دیوید، پسر اشنایدر، در سن ۱۴ سالگی پس از تلاش برای بالا رفتن از حصار میخ دار خانه والدین ناپدریش فوت کرد. خانم بازیگر با این فاجعه تقریبا نابود شد و تا پایان عمر دنبال راه فراری برای غصه هایش بود و همین موجب شده به سمت مواد مخدر برود. 

رومی در آخرین حضورش در تلویزیون در مصاحبه با «میشل دراکر» در آوریل ۱۹۸۲ گفت:«زندگی باید ادامه یابد، کار من به من مقاومت می دهد.» اما اینطور نبود. 

او شب ۲۹-۲۸ ماه می ۱۹۸۲ بر اثر حمله قلبی در آپارتمانش در پاریس در سن ۴۳ سالگی در گذشت. گمانه زنی های زیادی درباره اینکه او از طریق مصرف بیش از حد قرصهای خواب آور مرده است، ادعایی که هیچ وقت مدرکی بر آن پیدا نشد. او در گورستان «بواسی سان زویو» در کنار پسر محبوبش به خاک سپرده شد. درگذشت او کاملا حس می شود اما او در فیلمهایش زندگی می کند که از زندگی او باقی مانده اند، زندگی ای که هم بی رحمانه بود و هم شگفت انگیز.


کد خبر: 64135

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciwzaq.t1a5p2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com