غلامرضا آزادی در گفتگو با هنرنیوز؛

وضع اقتصادی مردم خوب باشد فیلم‌ها هم خوب می‌فروشند

3 مرداد 1391 ساعت 12:25

غلام رضا آزادی تهیه کننده و کارگردان سینما گفت: متاسفانه امروز دیگر سینما از جنبه آموزشی و ایجاد اندیشه خارج شده و به تکرار ، یک نواختی و سطحی نگری رسیده و باعث شده که مخاطب خود را از دست بدهد.


غلامرضا آزادی تهیه کننده، فیلمبردار و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: مشتاق هستیم که فیلم سینمایی «حریر» را به کارگردانی خانم «فریال بهزاد» بسازیم و اما با توجه به شرایط سینما فعلا نمی دانیم که تلکیف مان چه خواهد شد. چون فیلم ساختن با توجه به شرایط اقتصادی مردم و شرایطی که بر سینما حاکم است این روزها کمی سخت شده است.
وی افزود: هزینه های زندگی مردم بالا رفته و مردم ترجیح می دهند به جای اینکه هزینه ای را پرداخت کنند و به سینما بیایند، آنرا به دیگر زخم های زندگشان بزنند. از طرفی ما بخش خصوصی در سینما هستیم و باید هزینه های خودمان را در گیشه فیلم و فروش حق پخش فیلم به شبکه نمایش خانگی تامین کنیم اگر گیشه را داشته باشیم نمی توانیم به حیاط سینمایی خودمان ادامه دهیم و واقعا دچار مشکل می شویم.
آزادی در ادامه اضافه کرد: من فیلم سینمایی «قبیله من» را ساختم که امروز در اکران آن به مشکل برخوردم و اما تمام تلاش خودم را برای اکران هر چه بهتر این فیلم به کار می بندم تا بتوانم زمان مناسبی را برای اکران عمومی آن به دست بیاورم. هر چند راه سختی را در پیش دارم اما تلاش می کنم با توجه به موضوع و مضمون فیلم در مهر ماه سال جاری و در زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه ها فیلم را اکران عمومی کنیم تا بتواند با این دو قشر ارتباط خوبی برقرار کند. چون نسل جوان مخاطب اصلی این فیلم هستند.
این مدیر فیلمبرداری سینمای ایران تصریح کرد: متاسفانه امروز دیگر سینما از جنبه آموزشی و ایجاد اندیشه خارج شده و به تکرار ، یک نواختی و سطحی نگری رسیده و باعث شده که مخاطب خود را از دست بدهد. از طرفی اکثر تهیه کنندگان دوست دارد فیلمی بسازند که در گیشه موفق باشد و حداقل هزینه های اولیه فیلم را بتوانند از طریق گیشه تامین کنند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که وضع اقتصادی مردم و خانواده ها خوب باشد فیلم ها هم با استقبال مواجه می شوند. از طرفی نمی توان منکر این شد که این روها رقیب قدرتمندی مثل ماهواره با هزاران شبکه مختلف برای سینما و تلویزیون ما پیدا شده و اگر نتوانیم کیفیت آثارمان را دراین دوحوزه بالا ببریم واقعا همین تعداد اندکی که مخاطب در این دو حوزه مانده را نیز از دست می دهیم. چون شبکه های ماهواره ای از هر فرصتی برای جذب مخاطب انبوه استفاده می کنند و برایشان رقابت خیلی مهم است و از این طریق بودجه های میلیاردی و اسپانسرهای خود را تامین می کنند.
تهیه کننده فیلم «پرستوهای عاشق» در ادامه تاکید کرد: ما باید برای سینما و تلویزیون واقعا مخاطب جذب کنیم و آنها را به نوعی تربیت کنیم. خود من به عنوان یک شهروند وقتی برخی از فیلم ها را می بینم احساس خوبی نسبت به آنها ندارم چون فیلم به شدت در سطحی نگری غرق است و مخاطب بیچاره هم حق دارد به دیدن این گونه فیلم ها نرود چون فکر می کند که دراین شرایطی که مسائل اقتصادی برای خانواده ها مهم است چرا باید بلیت سینما را بخرد و فیلمی ببیند که هیچ چیز جدیدی برایش نداشته باشد. از طرفی تمام مشکلات را نمی توان به گردن فیلمساز انداخت با توجه به شرایط سینما معتقدم که نمی توان سریع نسل سینما را عوض کرد وفقط به جدیدی ها اجازه کار داد و مساله فرهنگ چیز بسیار مهمی است و سریع نمی توان فرهنگ را عوض کرد. چون فیلم سازی واقعا علم است و کسی که این علم را نداشته باشد نمی تواند مخاطب خود را داشته باشد.
وی با اشاره به مساله مالیاتی که این روزها در خصوص سینماگران مطرح است یادآور شد: اکنون باتوجه به این مسائل مختلفی که برای سینما به وجد آمده، بحث مالیات هم مطرح شده است. این در شرایطی است که درآمد بچه های سینما در طول ۳۰ سال گذشته واقعا افزایشی نداشته است و تقریبا صفر بوده است هر چند استثناها را باید کنار بگذاریم.
آزادی تاکید کرد: هزینه ای یک فیلم سینمایی امروز بالای ۷۰۰ میلیون تومان است و با ساختن یک فیلم نزدیک به ۵۰ نفر کار می کنند و اگر فیلمسازی نتواند کار کند قطعا به تعداد فیلم هایی سینمایی که ساخته نمی شود افراد و عوامل در سینمای ایران بیکار می شوند و این اصلا برای هنری مثل سینما خوب نیست. چون سینما در فرهنگ سازی جانعه نقش کلیدی دارد و می تواند روی تک تک افراد جامعه نقش خود را به خوبی ایفا کند .
وی در خصوص ساخت سریال های تلویزیونی هم عنوان داشت: متاسفانه در تلویزیون مجموعه های تلویزیونی ساخته می شود که نمی تواند ایجاد اندیشه و فکر برای مخاطب کند. چون متاسفانه برخی از تهیه کنندگان بودجه سریال ها را می گیرند و بخش زیادی  از آن را خرج می کند و به همه عوامل بدهکار می شود . این روزها وقتی من کارگردان یا تهیه کننده برای ساخت یک سریال تلویزیون به سیما مراجعه می کنم صدا و سیما می گوید اول اسپانسر بیاور و بعد در خصوص ساخت اثر صحبت کن. از طرفی ما تعداد بسیاری دفتر تولید داریم که هیچ کدام در تولید تله فیلمهای با کیفیت نقشی ندارد و اگر کار هم می کنند تعداد بسیار کمی از این دفاتر هستند.
آزادی در پایان گفت: تلویزیون اگر می خواهد برنامه سازی کند و توان رقابت با ماهواره هم داشته باشد باید از حرفه ای ها و کسانی که سواد کار کردن در حوزه تله فیلم و سریال سازی را دارند استفاده کند و چون تلویزیون با روندی که در پیش گرفته روز به روز مخاطبان خود را از دست خواهد داد و تاثیرگذاری لازم را روی نسل جوان وآینده ساز کشورمان نخواهد داشت و هویت و فرهنگی نیز از طریق رسانه ملی ترویج نخواهد شد و ما باعث خواهیم شد که ماهواره ها بیشتر از هر روز مخاطبان ما را جذب برنامه های سطحی و ضعیف خود کنند. اتفاقی که متاسفانه این روزها به شدت در حال انجام است و ما فقط دست روی دست گذاشته ایم و نتها نظاره گر ریزش مخاطبان مان در سینما و تلویزیون هستیم.


کد خبر: 43967

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciy3a5.t1apq2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com