جواد مزدآبادی در گفتگو با هنرنیوز:

مجموعه «ماتادور» واقعی و «هوش سیاه» تخیلی بود

29 مهر 1392 ساعت 8:25

یک کارگردان فیلم های سینمایی وتلویزیونی گفت: بسیارخوشحالیم که سریال های پلیسی همچون هوش سیاه و ماتادوردرتلویزیون ساخته می شوند هرچند که ممکن است بخش هایی ازاین سریال ها،کپی برداری ازسینمای پلیسی غرب باشد.


جواد مزدآبادی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ساخت فیلم های پلیسی در تلویزیون افزود: معتقدم هیچ اشکالی ندارد که سازندگان مجموعه های پلیسی، توانمندی پلیس ایران را بیشتر از آنی که هست به نمایش بگذارند. به جرات می توانم بگویم که ۹۰ درصد از مضمون سریال پلیسی «هوش سیاه» تخیل فیلمساز بوده است و اداره آگاهی با آن همه نرم افزارهایی که ما در این سریال می دیدیم فقط تصور ذهنی فیلمساز بوده است و بس. شاید در واقعیت آن چیزی که ما در هوش سیاه می دیدیم که یک پلیس با فشردن یک دکمه، تصویر و تمام مشخصات فردی، یک خلافکار را رویت می کند یا با زدن اثر انگشت یک خلافکار، انبوهی ازاطلاعات شخصی و قضایی او نمایان می شد همه با ساخت اسپشال افکت به سریال افزوده شده است. درحالی که درفضای عادی به هیچ عنوان این موارد وجود ندارد. اما این مسائل می تواند به پلیس ایده بدهد. یعنی در یک تعامل دو طرفه، پلیس هم، سعی خواهد کرد چنین تکنولوژی هایی را برای خودش تهیه کند و از سوی دیگرنیز، فیلمسازان هم تلاش می کنند قدرت و توانمندی پلیس را بیشتر از این که هست نشان دهند تا خلاف کاران احساس نا امنی کنند.
کارگردان سریال پلیسی«خون مردگی» با بیان اینکه فیلم پلیسی یک ژانر جدید و نوپا در ایران است که جذابت های خاص خودش را به همراه دارد تصریح کرد: با ساخت فیلم ها و سریال های پلیسی، ما شاهد حضور فیلمسازانی هستیم که در این زمینه با تابوشکنی، فیلم های پلیسی را از سطح فیلم های سخیف و ضعیف نجات دادند و ساخت فیلم هایی با ساختار قوی، قصه های بهتری را از توانمندی پلیس تعریف می کنند. هرچند که ممکن است در این نوع فیلم ها ما شاهد کپی برداری از فیلم های پلیسی کشورهای اروپایی هم باشیم. اما اشکالی ندارد ما بعد ازاین که ازاین مرحله عبورکردیم. شاهد یک پلیس با مولفه های پلیس ایرانی در این نوع فیلم ها خواهیم بود.
جواد مزدآبادی که تاکنون سریال ها و تله فیلم های پلیسی زیادی را در پرونده کاری خود دارد تصریح کرد: ما هنوز تا رسیدن به یک پلیس ایرانی در فیلم های پلیسی، فاصله زیادی داریم چرا که هنوز کاراکتر و شخصیت واقعی یک پلیس ایرانی را درکمتر فیلمی دیده ایم به این خاطرکه فیلمسازدر فیلم های پلیسی بیشتر درگیر هیجانات پلیسی هستند. به عنوان مثال با ورود پلیس «نوپو» در ایران، ما بیشتر، شاهد عملیات های این گروه درفیلم ها و   سریال های پلیسی بودیم چرا که نوع پوشش و امکاناتی که پلیس نوپو در اختیار دارد هم برای فیلمساز و هم برای مخاطب، جذابیت دارد. ولی قدری که زمان بگذرد، فیلمسازان و کارگردانان، پلیس ایرانی را بهتر به تصویر خواهند کشید.
وی با اشاره به سریال تلویزیونی «ماتادور»که در هفته ناجا از شبکه اول از صدا و سیما پخش شد اظهار داشت: من فقط بخش هایی از سریال ماتادور را در تلویزیون دیدم اما مشخص است که کار پر زحمتی بوده و معلوم است که همه عوامل تولید، زحمت کشیدند و خدا را شکر که شنیدم سریال ماتادور مورد توجه بینندگان هم قرار گرفته است. من خوشحالم که حمایت ویژه ای از طرف پلیس برای ساخت مجموعه های پلیسی انجام می گیرد تا فیلمسازان با امکانات خوب،حضور پلیس را در سطح جامعه با اقتدار نشان دهند.
کارگردان فیلم سینمایی«ورود زنده ها ممنوع» با بیان اینکه ژانر پلیسی جذابیت های خاص خودش را دارد اما فیلمسازان باید مراقب باشند که فقط شیفته جذابیت های خاص آن نشوند گفت: فیلمنامه قوی با یک قصه منسجم، ساختار مناسب، بازیگران و عوامل حرفه ای و به تصویرکشانیدن یک پلیس مقتدر با مشخصه های پلیس ایرانی می تواند یک کار پلیسی را علاوه برجذاب کردن، حرفی هم برای گفتن داشته باشد.
مزدآبادی درخصوص جشنواره فیلم پلیس یادآور شد: معتقدم جشنواره فیلم پلیس نقش بسیارموثری درافزایش و ارتقاء کیفیت فیلم های پلیسی داشته است چرا که فیلمسازان می دانند فیلم هایشان درحوزه ای قضاوت می شود که متخصصان عرصه پلیس درآن حضور دارند و همین امرموجب می شود تا سازندگان فیلم های پلیسی، دقت بیشتری درساخت کارهای خود به خرج دهند.
کارگردان سریال پلیسی«مثل شیشه»ادامه داد:امیدواریم با تعامل سازنده بین پلیس و فیلمسازان، شاهد ارتقاء فیلم های پلیسی باشیم به گونه ای که دست فیلمسازان برای به تصویرکشیدن سوژه های پلیسی، باز باشد و پلیس هم محدودیتی برای فیلمسازان در زمینه انتخاب سوژه ها ایجاد نکند. 


کد خبر: 64937

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciy3aq.t1a5p2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com