صحبتهايي از حميد قاسمي، صوفي، تاج و ذوالفقارنسب
«موضوع جذابتري از ورزش و هنر در رسانه وجود ندارد»
29 تير 1389 ساعت 16:08
مراسم تقدير از برنامهسازان و كارشناسان ويژه برنامههاي جام جهاني راديو ورزش و همچنين برگزيدگان اين شبكه در جشنواره يازدهم راديو، صبح امروز (سهشنبه) در محل راديو ورزش برگزار شد.
به گزارش هنر نيوز به نقل از ايسنا، اين مراسم با حضور محمد حسين صوفي(معاون صدا)، دكتر حميد قاسمي(معاون ارتباطات و امور فرهنگي سازمان تربيت بدني)، مجيد نديري(مدير راديو ورزش)، حسين زادمهر(سرپرست سابق تيم فوتبال استيل آذين تهران)، محمد جعفر صافي(معاون فرهنگي باشگاه استيل آذين و از مدير سابق اداره كل امور بينالملل)، مهدي تاج(نايب رئيس فدارسيون فوتبال) و تعدادي از كارشناسان فوتبال در محل راديو ورزش برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم مجيد نديري دليل اصلي برگزاري اين نشست را تشكر حضوري از كارشناسان و سازندگان برنامههاي راديو ورزش دانست و يادآور شد: راديو ورزش در سال 78 شكل گرفت؛ در اين شبكه ابتدا بيشتر به مسابقات فوتبال و كشتي پرداخته ميشد، ولي درحال حاضر در 16 رشته ورزشي، برنامه تخصصي داريم و درباره 95 ماده ورزشي در اين شبكه صحبت ميشود.
وي ادامه داد: در ابتداي كار راديو ورزش همه ميگفتند، فعاليت ورزشي، ظرفيت هشت ساعت صحبت كردن در راديو را ندارد، ولي ما با دو برنامه چهار ساعته شروع كرديم و در سومين سال تأسيس برنامههاي ما 24 ساعته شد. اولين فكر، احياي پايگاه ارزشي خود ورزش، در جامعه بود. ما نميخواستيم با پرداختن به حواشي و مسايل زرد ورزشي كار را آغاز كنيم بلكه سعي كرديم از همان ابتدا به طور جدي به ورزش نگاه كنيم و ارزش و شأن آن را در جامعه و كشور نشان دهيم.
نديري درباره برنامههاي راديو ورزش گفت: از ساعت هشت تا 9 صبح يك مسابقه داريم كه شنوندگان در آن به گزارش ميپردازند. در پنج يا شش سال گذشته هيچكس نميتوانست غير از رشته فوتبال گزارش كند، ولي الآن توانايي گزارش در رشتههاي واليبال، بسكتبال و غيره نيز وجود دارد؛ اين نشاندهنده آن است كه از بحث تكرشتهاي در مخاطبان خارج شديم و اين جاي خوشحالي دارد.
نديري با اشاره به اينكه تلاش همكاران در شبكه ورزش علاقهمندي به ورزش را در بين اعضاي جامعه و خصوصا جوانان گسترش دادهاست، در اين زمينه اظهار كرد: كار را از رده تيم ملي بزرگسالان شروع كرديم و در آينده به رده جوانان و نوجوانان هم ميپردازيم. در بخش بانوان نيز درحال حاضر اخبار را پيگيري ميكنيم، قطعا با گسترش فعاليت بانوان در بخش ورزش، برنامهريزي اين است كه مسابقات آنها نيز پخش شود و راديو در اين زمينه بيشتر فعاليت كند.
وي ضمن بيان اين مطلب كه راديو ورزش درحال حاضر به يك ميز تخصصي براي شنيده شدن نظرات پيشكسوتان، مسوولين و مردم تبديل شده است، تصريح كرد: ما همچنين براي شهرستانها و روستاها نيز برنامه گذاشتيم. براي اساتيد در بحث ورزشي اين امكان را فراهم آورديم كه نظرات خود را اظهار كنند و دانشجويان از اين نظرات استفاده كنند. بلندگويي براي مردم شديم تا مشكلات ورزشي خود را با مسوولين در ميان بگذارند. همچنين برنامه ورزشي كودك و نوجوانان و زنگ ورزش داريم.
در ادامه اين نشست بيژن ذوالفقارنسب، از كارشناسان فوتبال با اشاره به اينكه رسانه ملي ميتواند هدايتكننده افكار عمومي خصوصا در بخش فرهنگي باشد، گفت: پرمخاطبترين رسانه، رسانه ورزشي است؛ حقيقتا ورزش و رسانه لازم و ملزوم و به روايتي مكمل همديگرند؛ شاهد حرف من مسابقات جامجهاني اخير است كه اگر رسانه را از جامجهاني كنار ميگذاشتيم، هيچ چيزي را نميتوانستيم به نمايش بگذاريم. موضوع جذابتري از ورزش و هنر در رسانه وجود ندارد. اميدوارم اين دو پديده به گونهاي با هم تعامل داشته باشند كه از هم بهره خوبي ببرند؛ درحال حاضر ورزش به خصوص فوتبال نيازمند تعامل با بخش فرهنگي رسانههاست.
همچنين محمدرضا زادمهر بيان كرد: اگر نظرات كارشناسان در راديو يا تلويزيون را ميشنويم، بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه براي پنج دقيقه كارشناسي زمان زيادي صرف شدهاست؛ اين نكتهاي است كه به آن توجه نميشود.
در ادامه اين نشست، تاج با بيان اينكه راديو ورزش بسيار گستردهتر از آن چيزي است كه فكر ميكردم، اظهار كرد: فوتبال امروز پديده اجتماعي و وسيعي است كه به زعم من همه در آن دخيل هستند. هيچ پديدهاي مانند فوتبال اينچنين گسترده طرفدار ندارد. كشورها قدرت خودشان را به وسيله فوتبال و قهرماني به رخ ديگران ميكشند. اگر ما در جامجهاني حضور داشتيم همه ما را ميشناختند و نميتوانيم اين كار انكار كنيم كه در يك واقعه بزرگ حضور نداشتيم.
وي افزود: فوتبال و ورزش به رسانه ملي نياز دارد و اگر ديروز فوتبال به وسيله رسانه ملي به خانههاي مردم برده ميشد، امروز تلويزيون و راديو به وسيله فوتبال در خانههاي مردم حضور دارند. راديو و تلويزيون بايد مردم را مشغول كنند كه اين براي كشور جواني مثل كشور ما بسيار مهم است. در فوتبال ممكن است ناهنجاريهايي هم وجود داشته باشد ولي راديو ورزش به جريان مثبت آن پرداخته و حاشيهها را برجسته نكرده است.
همچنين در ادامه اين مراسم مسعود معيني، بازيكن سابق تيم استقلال نيز گفت: درسي كه من گرفتم از فوتبال نبود، بلكه از رسانه ملي بود؛ بزرگترين مهارت انسان در پيشبرد برنامهها در يك جامعه، فعاليت در گروه است. متأسفانه اين مسأله در فوتبال بسيار ضعيف است و در چنين حالتي فوتبال نميتواند پيشرفت كند.
وي ادامه داد: شاهد پيشرفتهاي چشمگيري در صداوسيما هستيم كه تجلي اين همكاري و همفكري در انعكاس مسابقات جامجهاني بود.
در بخش ديگر اين مراسم دكتر حميد قاسمي با اشاره به اينكه بخش اساسي تكامل زندگي من از راديو ورزش بود، اظهار كرد: از آقايان صوفي و نديري كه زحمات زيادي براي ابعاد كيفي و كمي شبكه ورزش كشيدهاند، تشكر ميكنم. در دنيا ثابت شدهاست كه بحث ورزش و رسانه جداييناپذير هستند و نميتوانيم آنها را از هم تفكيك كنيم.
وي ادامه داد: تحولي كه در حال حاضر رخ دادهاست، بحث خبرنگاران عميق است كه در بحث ورزشي بايد خبرنگاران و گزارشگران عميق را تقويت كنيم.
معاون ارتباطات و امور فرهنگي سازمان تربيت بدني اضافه كرد: در رويدادهايي مانند المپيك و جامجهاني رسانههاي ورزشي بيشتر ديده ميشوند. در پس اين رويدادها اتفاقات زيادي مانند مسايل سياسي وجود دارد كه كارشناسان توانستهاند، پردههاي زيادي از اين مسايل را كنار بزنند و زواياي پنهان اين رويدادها را مشخص كنند.
در ادامه اين مراسم صوفي ضمن بيان اين مطلب كه عامل انساني از مهمترين عوامل توسعه جهان است، عنوان كرد: يكي از راههاي آموزش و پرورش سرمايه انساني، توجه به امر ورزش است كه اثرات فردي، اجتماعي، معنوي و روحي دارد. امر ورزش به توسعه جوامع، نيروي انساني، وحدت، امنيت ملي و وفاق ملي كمك ميكند. تمام اتفاقات ورزشي كه در خارج از كشور اتفاق ميافتد، علاوه بر اينكه رونق ورزشي ايجاد ميكند پيامهاي اخلاقي و اجتماعي زيادي دارد كه بهرهوري از آنها به توسعه جوامع انساني كمك ميكند؛ براين اساس رسانه ملي و راديو تصميم گرفت شبكه راديو ورزش را راهاندازي كند.
معاون صدا ادامه داد: استراتژي اصلي رسانه راديو توسعه كيفي برنامههاست. در حوزه ورزش نيز توسعه كيفي ورزش مدنظر است. براي محقق شدن اين امر به سه مولفه دقت، صحت و سرعت در عمل نياز داريم كه اين با همكاري، مشاركت و راهنمايي بزرگان عرصه ورزشي كشور و همچنين نهادهاي اجرايي و مردمي به دست ميآيد.
صوفي در پايان از تلاش مجدانه مديران شبكههاي راديويي، برنامهريزان، گويندگان، مجريان و كارشناساني كه در همه زمانها به ويژه زمان انتشار اخبار و برنامههاي جامجهاني تلاش كردند، تشكر كرد.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم از سازندگان و مجريان برنامههاي شبكه ورزش تقدير شد. احمدرضا طاهري، بهرام سلطانپور، شهاب قاسمي، مرصاد عطايي، بابك سرامي آذر، اميرحسين طبسي و علي عباسي از جمله افرادي بودند كه در اين مراسم تجليل شدند.
در بخش تقدير از كارشناسان فني، مسعود اسكويي، مسعود نجات، بيژن ذوالفقارنسب، هوشنگ نصيرزاده، مسعود معيني، ابراهيم آشتياني، فريدون معيني، حميد درخشان، عليرضا رعدي، هومن افاضلي، يعقوب وطني، حميد استيلي، فرشاد پيوس، محمدحسن انصاريفرد، رضا رجبي، محمد زادمهر، رحيم ميرآخوري، ناصر ابراهيمي، سعيد مظفريزاده، جلال چراغپور، پرويز ابوطالب، مسعود اقبالي، عبدالعلي چنگيز، محمد پنجعلي، ناصر پورمهدي، محمدحسين ضيايي و بيژن طاهري تقدير شدند.
در اين مراسم همچنين به برگزيدگان جشنواره يازدهم راديو در شبكه راديويي ورزش، جوايزي اهداء شد وغلامعلي پيرايراني، علي جهاني، سبحان اكرامي، حسين شريفي، حسين معتمد هاشمي و بتول مرادي تقدير شدند.
کد خبر: 13537
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciywaz.t1app2bcct.html