اکبر حر در گفتگو با هنرنیوز:

رئیس سازمان سینمایی توافقات را نادیده گرفت

25 شهريور 1392 ساعت 11:13

یک کارگردان و کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی در مورد بازگشایی خانه سینما گفت: قرار بود بازگشایی خانه سینما به صورت نمادین باشد و بعد از کناره گیری هیات مدیره سابق خانه سینما از سمت های خود و همچنین بعد از طی شدن روال قانونی صنوفی که قانونی نشدند، مجمع عمومی خانه سینما برگزار شود. اما به نظر می رسد که این توافقات نادیده گرفته شده است.


اکبر حر کارگردان سینمای ایران و کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد بازگشایی خانه سینما و مسائلی که تا امروز در این خانه رخ داده است افزود: اگر چه بارقه ای از امید در هنگام بازگشایی خانه سینما بین اهالی سینما ایجاد شد اما با توجه به اینکه بی مهری هایی به اعضای «خانه سینمای ایرانیان» شد و همچنین خلاف آن وعده هایی که داده بودند از هر دو طیف سینما در این مراسم به یک اندازه حمایت نشد. به نظر من این مراسم را نمی توان نامش را بازگشایی خانه سینما عنوان کرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه در بازگشایی خانه سینما به هیچ عنوان تدبیر وجود نداشت این درحالی است که آقای روحانی سبقه پایبندی به قانون را دارند اما اتفاقاتی که در بازگشایی خانه سینما و مسائلی که تا امروز در این مکان رخ داده به هیچ عنوان به منزله پایبندی به قانون نیست چرا که بی قانونی و بی تدبیری در جای جای آن موج می زند.
کارگردان فیلم سینمایی «شمارش معکوس» با اشاره به سخنرانی رئیس سازمان سینمایی در جمع سینماگران و اهالی رسانه در روز بازگشایی خانه سینما ادامه داد: ایشان در آن نشست رسانه ای ، نکته ای را بیان کردند مبنی بر اینکه «آقای وزیر حکم دادند تا خانه سینما باز شود» این درحالی است که یک مقام اجرایی کشور به هیچ عنوان از خودش اختیاری ندارد که حکمی را برای بازگشایی یک تشکل صنفی صادر کند. اگر آقای حسینی وزیر سابق ارشاد، حکم تعطیلی خانه سینما را صادر کردند، ایشان این حکم را به نیابت از شورای فرهنگ عمومی کشور صادر کردند و یک دستور شخصی از سوی وزیر ارشاد نبود اما حکم بازگشایی خانه سینما، چنین پشتوانه ای از سوی شورای فرهنگ عمومی ندارد. بنابراین این دستور یک عمل فرا قانونی محسوب می شود. مورد دیگری که در صحبت های آقای ایوبی وجود داشت این بود که ایشان اعلام کردند « یک صنف را نمی شود منحل کرد» درحالی که خانه سینما، یک تشکل صنفی – حقوقی نبوده است که نشود آن را منحل کرد.
این کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی با اشاره به اساسنامه قبلی خانه سینما که توسط هیات هفت نفره در دولت دهم مورد اصلاح قرارگرفت تصریح کرد: اساسنامه قبلی خانه سینما، سه اشکال عمده داشت. اول اینکه، تابعیت جمهوری اسلامی در آن حذف شده بود. دوم اینکه قانون اساسی و پایبندی به آن نیز از جمله حذفیات این اساسنامه بود و نکته سوم اینکه در این اساسنامه قید شده که کسی به وضعیت شخصی اعضای خانه سینما کاری نداشته باشد. لذا بعد از اصلاح این موارد، این اساسنامه هنوز مورد تصویب صنوف واقع نشده است. لذا ضروری است که هر چه زودتر بعد از اینکه همه صنوف، روال قانونی خویش را طی کردند این اساسنامه به تصویب برسد و آنگاه مجمع عمومی برای انتخاب هیات مدیره خانه سینما برگزار گردد.
اکبرحر با بیان اینکه ما هم با یک خانه سینما موافق هستیم یاد آور شد: البته به شرطی که مبنایی برای اتحاد و وفاق سینماگران وجود داشته باشد. متاسفانه بعد ازگذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز نتوانسته برای مسائل سینمایی خود مانیفستی ارائه دهد تا سینماگران حول محور این مانیفست به وحدت برسند. بنابراین اگر ما کلیاتی برای تفاهم نداشته باشیم نه تنها شاهد دو خانه سینما بلکه ممکن است شاهد چندین خانه سینما باشیم. شاید بتوان در حال حاضر، اهالی سینما را به سه دسته تقسیم بندی کرد. گروه اول، سینماگرانی که خودشان را اصولگرا و وابسته به دولت دهم می دانند. گروه دوم که به جریان دولت یازدهم  وابسته هستند و دسته سوم، گروه مستقلی هستند که نه این طرف را قبول دارند و نه آن طرف را. لذا چون مبنا و مشترکاتی در مورد سینما وجود ندارد باید شاهد ایجاد دسته های گوناگونی در عرصه سینما باشیم که می توانند مانعی برای ایجاد یک خانه سینما باشند.
این کارگردان سینمای ایران که عضو خانه سینمای ایرانیان است معتقد است هیات مدیره خانه سینمای سابق، بازگشایی خانه سینما را به نفع خودش مصادره کرده است درحالی که قرار بوده هر دو طیف در بازگشایی خانه سینما سهم مشترکی داشته باشند.
وی اضافه کرد: قرار بود بازگشایی خانه سینما به صورت نمادین باشد و بعد از کناره گیری هیات مدیره سابق خانه سینما از سمت های خود و همچنین بعد از طی شدن روال قانونی صنوفی که قانونی نشدند، مجمع عمومی خانه سینما با حضور تمامی اعضای آن، برای انتخاب هیات مدیره جدید خانه سینما برگزار شود. اما به نظر می رسد که این توافقات نادیده گرفته شده است.
این سینماگر در خاتمه ابراز امیدواری کرد در دولت تدبیر و امید، شاهد تدبیر مناسب و پایبندی به قانون در ساماندهی به مشکلات خانه سینما باشیم. 


کد خبر: 63767

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciyyaq.t1apq2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com