حمید اعتباریان؛
اکران دیجیتالی فیلمها در جشنواره فجر به کپی غیرقانونی فیلمها ختم نشود
28 آذر 1391 ساعت 16:21
حمید اعتباریان تهیه کننده سینما گفت: اکران دیجیتالی فیلمها در جشنواره فجر به کپی غیرقانونی فیلمها ختم نشود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، حمید اعتباریان تهیه کننده سینما در گفتگویی در خصوص سی و یکمین جشنواره فیلم فجر ضمن اشاره به بخش بین الملل جشنواره فجر بیان داشت: اگر فیلم های خارجی شرکت کننده در جشنواره خیلی کهنه نشده باشند، خوب است. خصوصا اگر تهیه کننده، کارگردان و در کل دستاندرکاران فیلم را مسئولین جشنواره دعوت کنند، می تواند برای جشنواره مفید باشد.
وی ضمن انتقاد از فیلم های اکران شده در بخش بین الملل طی سال های گذشته گفت: طی سال های گذشته چیز خاصی در بخش بین الملل شاهد نبودیم، بیشتر فیلم ها کهنه بوده اند و اکثرا دیویدیهایشان قبلا آمده بود و مردم فیلم ها را دیده بودند، بنابراین برای مخاطبان خیلی جذابیت نداشت.
وی با اشاره به تنها اتفاق خوب بخش بین الملل در سال گذشته افزود: سال پیش تنها اتفاق خوب بخش بینالملل که طی چند سال گذشته کمنظیر بود، نمایش فیلم سه بعدی هوگو ساخته مارتین اسکورسیزی بود که امیدوارم این اتفاق باز هم تکرار شود و باز هم شاهد اکران فیلمهای روز جهان با کیفیت خوب باشیم.
تهیهکننده سن پترزبورگ که طی سالهای اخیر همواره در بازار فیلم فجر حضور داشته است، بیان داشت: من هر سال از طریق فیلم ایران در بازار فیلم جشنواره فجر حضور دارم، اما متاسفانه بخش بازار جشنواره فجر آنطور که باید موفق نبوده است. به نظرم خریداران معتبر و درجه یک در بازار جشنواره فجر حضور ندارند، بیشتر محدود شده است به چند شرکت آسیایی که آنها هم تعداد اندکی از فیلم های ایرانی را خریداری میکنند.
وی در ادامه افزود: فیلم های ما در کشورهای مسلمان خیلی می تواند طرفدار داشته باشد اما متاسفانه در سالهای گذشته در این بخش خیلی روی بازار کار نشده است.
تهیه کننده سنگ کاغذ قیچی ضمن اشاره به جایگاه ویژه ایران در سینمای جهان و منطقه بیان داشت: در حال حاضر در سینمای منطقه، ما حرف اول را می زنیم و در کشورهای جنبش عدم تعهد هم ایران یکی از بهترینهاست. بنابراین برگزاری نشست فیلمسازان کشورهای جنبش عدم تعهد در ایران می تواند برای ایران بسیار مفید باشد و میتوانیم تجربیاتمان را به یکدیگر منتقل کنیم و از تجربیات دیگر کشورها استفاده کنیم.
این تهیهکننده سینما، جشنواره فجر را مهمترین رویداد سینمای ایران دانست و گفت: جشنواره فجر یک جشنواره ملی است و خارج از این داستانهای اختلافات عوامل سینماست. تاثیر این وضعیت و درگیری های موجود به نفع هیچ کس و خصوصا فیلمسازان نیست. خصوصا بخش خصوصی سینما در این مورد خیلی ضربه دیده است. مشکلات به وجود آمده برای اکران فیلم های تولید شده در بخش خصوصی بسیار ناگوار بوده است و صدمات جبران ناپذیری به این بخش زده است.
وی در ادامه افزود: حضور فیلمسازان خوب و سرشناس برای هر جشنواره ای از جمله جشنواره فجر خوب است و می تواند به جشنواره رونق دهد. چند سالی است که کمتر فیلمسازان سرشناس حضور دارند و فکر می کنم امسال هم تعداد فیلمسازان نامدار خیلی در جشنواره کم باشد و این می تواند روی جذب مخاطب تاثیر منفی بگذارد.
وی ضمن اشاره به اهمیت کیفیت فیلم بیان داشت: کیفیت فیلمها هم مهم است و به نظرم بیشتر مواقع فیلمسازان مطرح، فیلمهای با کیفیت میسازن،د هر چند که نباید از حضور جوانان با استعداد در عرصه سینما غافل بود.
تهیه کننده ستاره ها با اشاره به آمار بالای فیلمهای شرکتکننده در جشنواره امسال بیان داشت: هر چه که تعداد فیلمهای ساخته شده در سال بیشتر باشد بهتر است ولی این در صورتی است که به کیفیت فیلم ها هم توجه شود. به طور مثال گاهی در جشنواره شاهد فیلم هایی هستیم که از لحاظ کیفیت خیلی نازل هستند و باعث تعجب است که چنین فیلمی چگونه به جشنواره راه یافته است!
وی افزود: تعداد زیاد فیلم اولیها در جشنواره امسال امیدوار کننده است، هر چند که امیدوارم فیلم های این عزیزان در سطح تله فیلم و کارهای تلویزیونی نباشد و فیلم های با کیفیتی باشند.
حمید اعتباریان پخش دیجیتال فیلمها را مقولهای چند وجهی دانست و گفت: پخش دیجیتال فیلم ها خیلی اتفاق خوبی است. هم از لحاظ کیفیت صدا و هم تصویر می تواند خیلی موثر باشد. هر چند که از همین الان من نگران کپی و قاچاق فیلمها هستم. چون با پخش دیجیتال فیلمها کپی غیر قانونی فیلمها خیلی راحت تر از سابق خواهد شد.
این تهیه کننده سینما اکران فیلم ها در شهرستان ها را خیلی مفید ارزیابی کرد و بیان داشت: پخش فیلم ها در شهرستان ها یکی از کارهای بسیار مثبتی است که طی سال های گذشته صورت گرفته است. چون همه مردم ایران دوست دارند که فیلم های جشنواره فجر را ببینند و دیگر مجبور نباشند مسافت زیادی را تا تهران بیایند.
وی افزود: چون در سال های گذشته خودم از نزدیک شاهد استقبال مردم شهرستان از اکران فیلم های جشنواره فجر بودم و از نزدیک اشتیاق مردم را دیدم، امیدوارم که این کار همچنان ادامه یابد.
وی در پایان ضمن اشاره به اهمیت تبلیغات در سینما بیان داشت: تبلیغات در سینما بیشتر سلیقه ای است و بستگی به صاحب فیلم دارد، هر چند که تبلیغات هر فیلم شناسنامه آن فیلم است و فیلم را به مردم معرفی میکند که در چه ژانری است. کمدی است یا ملودرام و... و خوب است که جشنواره فجر به این امر مهم توجه می کند.
کد خبر: 51157
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciyzaw.t1azw2bcct.html