در نشست هم‌اندیشی روز جهانی موزه‌ها مطرح شد:

تقویت آیین نامه روز جهانی موزه‌ها

26 دی 1390 ساعت 10:45

رییس ایكوم ایران گفت: امسال فراخوانی دادیم تا گزینه ها و نامزدهای دریافت جایزه بهترین موزه داران در مراسم روز جهانی موزه‌ها از میان چهره‌های فرهنگی و اهالی ایکوم پیشنهاد شوند.


به گزارش هنرنیوز، نشست هم‌اندیشی برگزاری روز جهانی موزه‌ها ( ۲۸ اردیبهشت‌ماه) عصر روز گذشته (یكشنبه، ۲۵ دی‌ماه) در موزه‌ی هنرهای امام علی (ع) برگزار شد.

در این نشست، رییس ایكوم ایران با اشاره به پایه‌های شعار امسال ایكوم (موزه‌ها در جهان در حال تغییر با چالش‌های جدید و الهام‌های جدید) چهار محور توسعه‌ی پایدار‌، چراغ راه قرار دادن گذشته برای آینده،‌ برنامه‌ریزی برای آینده بر مبنای گذشته،‌ ایجاد خلاقیت در این حوزه را جزیی از این شعار دانست. 

احمد محیط طباطبایی گفت: امسال فراخوانی دادیم تا گزینه ها و نامزدهای دریافت جایزه بهترین موزه داران در مراسم روز جهانی موزه‌ها از میان چهره‌های فرهنگی و اهالی ایکوم پیشنهاد شوند. اگر هر یک از فعالان نظری دارند و تصور می کنند که شیوه‌های بهتری هست بدانند که همه امسال حق رای دارند. همچنین باید از موزه دارانی که تلاش می‌کنند تا چراغ موزه خود را روشن نگه دارند تقدیر کرد.

وی از پیشنهاد دبیر كمیسیون ملی یونسكو در ایران مبنی بر پیشنهاد ۳۵ كار برای روز جهانی موزه‌ها در سال ۱۳۹۱ استقبال کرد و افزود: برگزاری نمایشگاه در قالب نمونه‌ای از موزه‌های موجود در سطح کشور به منظور نشان دادن همبستگی میان اعضا و نهادهای موزه‌ای در کشور همچنین برپایی کارگاه‌هایی با این مضمون و آموزش تعریف موزه‌ای برای علاقه مندان را از جمله برنامه‌هایی دانست که باید تا پایان سال جاری و پیش از ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۹۱ دنبال شود.

در ادامه‌ی این نشست،رییس موزه ملک و عضو ایکوم اظهار كرد: هر سال كمیته‌ی ملی جهانی موزه‌ها، شعاری را در این حوزه مطرح می‌كند. این در حالی است كه تا كنون هیچ نتیجه‌ی بیرونی از شعارهای این روز نداشته‌ایم. در واقع، هیچ‌یك از موزه‌ها تا كنون در پی تحقق این شعارها نبوده‌اند.

علیرضا دبیری‌نژاد افزود:‌ موزه‌های كشور دچار یكسری مشكلات درونی هستند كه نمی‌توان برای آن‌ها كاری انجام داد، شاید ما به‌جز تحقق این بحث‌ها باید فرصتی برای دفاع از هویت موزه‌های كشور داشته باشیم، در واقع، ما باید یك تعریف بومی از وضعیت كشور و موزه‌ها داشته باشیم كه موزه‌های ما چه كاری می‌توانند انجام دهند. با این شرایط، دیگر هیچ معیار كمی نداریم چه برسد به معیار كیفی.

در ادامه‌ی این مراسم، اعضای ایكوم كه برخی از آن‌ها رؤسای تعدادی موزهای كشور، بخصوص موزه‌های تهران بودند، به بررسی مباحثی در این حوزه مانند ارتباط موزه‌های ایران با موزه‌های خارج از كشور‌، برگزاری همایش‌هایی با هدف بازدید از موزه‌های فعال كشور، چگونگی افزایش مخاطبان موزه‌ها و حضور فعال‌تر و بهتر اعضای ایكوم شهرستان‌ها در این نشست‌ها و جلسات، نقش NGOها در افزایش میزان علاقه‌مندی به بازدید پرداختند.

رییس ایكوم ایران نیز در پایان این نشست گفت: ما دهه‌ی صلح را به پایان رساندیم؛ ولی متأسفانه به این نكته توجه نداشتیم كه شناخت، مقدمه‌ی صلح است. یكی از مهم‌ترین اصالت‌های كنونی در دنیای موزه‌ها، بحث صلح است، در حالی كه متأسفانه در ۱۰ سال گذشته، در این زمینه هیچ كاری انجام ندادیم.


کد خبر: 35911

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciz3ap.t1awz2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com