گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر؛
حبیب آبادی: در جشنواره شعر فجر به پژوهشگران حوزه شعر توجه ویژه خواهد شد
10 بهمن 1390 ساعت 13:41
پرویز بیگی حبیب آبادی دبیر علمی جشنواره در پاسخ به پرسش خبرنگار هنرنیوز در این باب که با توجه به برگزاری چندین جشنواره و جایزه کتاب جزئیات بخش پژوهش چگونه خواهد بود گفت: باید در بخش پژوهش به پؤوهشگران بیشتر پرداخته شود اگرچه در جوایز کتاب به آنها توجه شده باشد و من به جایزه کتاب سال و چهره های ماندگار انتقاد دارم که در دو سال اخیر در آئین چهره ماندگار شاعری معرفی نشده است و اگر امسال هم اینگونه باشد این انتقاد را دوباره مطرح خواهیم کرد.
به گزارش هنرنیوز در این نشست یحیی طالبیان رئیس شورای شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره شعر ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و حادثه شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: دهه فجر یادآور پیروزی حق بر باطل است از اینرو جشنواره شعر فجر بازنمود آن ایام شکوهمند و دهه فجر است و ما به رغم مسائل گونان اجتماعی در مراسم و مجالس مختلفی که در این باب برگزار شده است در تمام این ۳۰ سال به آن پرداخته ایم.
وی با تشریح جایگاه و اعتبار شعر فجر خاطرنشان نمود: شعر فجر با رخ نمود آزادگی حیات فرهنگ را از همه از قیودی که شعر و ادب بدان وابسته است رها می کند، این قید میتواند قالب، مضمون، سلیقه و هر مقیدکننده دیگر باشد به همین دلیل موضوع آن آزاد است و افراد با هر سلیقه ای از هرکجای جهان میتوانند در این جشنواره شرکت کنند و در نهایت افرادی که از این رقابت بیرون بیایند می توانند شاخص شوند که البته این تشخص شروطی دارد.
وی این شروط را بسته به داوری های عالمانه و با دقت دانست و اظهار داشت: داوریها باید به دور از هرگونه اغراض فردی ویا به صورت سلیقه ای صورت گیرد، شرط دیگر آن است که افراد شاخص در این رقابت شرکت کنند چون چند سالی است که پیشکسوتان و شاخصان این عرصه به دلایلی در این محافل حضور نمی یابند و تمایل دارند این فرصت در اختیار شاعران جوان قرار گیرد.
وی در برشماری وجوه تمایز این دوره با دوره های قبل گفت: در جشنواره ششم از پیشکسوتان شعر تقدیر به عمل خواهد آمد تا جامعه ادبی با آثار و ثمرات آنها آشنا شوند و از حضور آنان بهره گیرند.
رئیس شورای شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره شعر فجر به استقبال شاعران از ششمین جشنواره شعر فجر اشاره نموده و گفت: امسال حدود ۲۵ درصد رشد فراگیر آثار در این حوزه وجود دارد و جشنواره در ۹ منطقه کشوری برگزار خواهد شد که در این مناطق شاعران مراکز استانها به این مراکز آمده و در مراکز منطقهای شعرشان مورد داوری قرار گرفته و به نوعی میزبان جمع شعرا خواهند بود.
وی در خاتمه تصریح نمود: شعر ایران اسلامی همزاد با مبارزات ملت ایران علیه ظلم و ستم است و نخستین سرودههایی که در حوادثی چون انقلاب اسلامی و بیدار عالم اسلام پدید آمده تاثیر ویژه دارد و ما سعی خواهیم کرد که در بخش بینالمللی به این موضوع بپردازیم و فصلی را با عنوان تاثیر شعر در بیداری ملتها گشوده و بیداری و مشارکت ملت ها را داشته باشیم.
در ادامه این نشست پرویز بیگی حبیبآبادی دبیر علمی این جشنواره ضمن اشاره به پذیرفتن مسئولیت خودبه عنوان دبیر این جشنواره گفت: در دوره سوم و چهارم جشنواره بخش رقابتی تنها در حوزه شعر سنتی، نیمایی، سپید و کودک و نوجوان بود اما در دوره پنجم که آغاز مسئولیت من در این حوزه بوده است به شورای سیاستگذاری پیشنهاد کردم که بخش سرود و ترانه به جشنواره اضافه شود و امسال هم بخش پژوهش شعر را به مناسبت ارتقای سطح علمی به جشنواره اضافه نمودیم.
وی با بیان این مطلب افزود: همچنین بخش نقد، ترجمه شعر ایران به سایر زبان ها و شناسایی بهترین ناشران است که به بهترین اثر در طول یک سال توجه می شود و فعالترین انجمنهای سطح کشور شناسایی می شود.
حبیب آبادی با اشاره به برآیندی آماری اظهار داشت: نسبت به سال گذشته با کاهش ۴ درصدی حضور زنان شاعر و افزایش به همین میزان در مردان در جشنواره شعر فجر مواجه هستیم و در مجموع ۱۴۵۱ شاعر امسال در جشنواره شرکت کردند و حدود ۴۰ هزار اثر تا کنون به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
وی افزود: داوری مرحله دوم چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه این هفته صورت میگیرد و داوری مرحله نهایی هم در هفته های آینده خواهد بود، تمام اشعار و آثار کدگذاری شده است تا نامی از شاعر در اثر نباشد و چنانچه شعر به صورت کتاب ارسال شده باشد تمام صفحات دال بر نام شاعر حذف و تنها شعر در اختیار کارشناسان قرار می گیرد و پس از گزینش نهایی در جلسه ای ویژه با حضور رئیس شورای سیاستگذاری و دبیران علمی و اجرایی، نمایندگان ۵ گروه داوری رمزگشایی میشود و در نهایت اسامی برندگان اعلام خواهد شد. اما برای حفظ نامها که باید تا آخرین لحظه محرمانه بماند تا سرانجام چند ساعت قبل از برگزاری مراسم اختتامیه اسامی به رسانه ها اعلام شود.
حبیب آبادی به حضور بارز شاعران تهران اشاره کرد و گفت: پس از شاعران تهرانی، استان البرز، خراسان رضوی و سپس آذربایجان غربی حضور جدی در جشنواره داشتند.
در پایان نشست رضا حمیدی دبیر اجرایی جشنواره گفت: دبیرخانه جشنواره از امروز به صورت دائمی فعالیت خواهد داشت که در دولت دهم همایش شاعران ایران و جهان به سایر جشنوارهها افزوده شد همچنین در کنار این برنامه ها برای تکمیل بانک اطلاعاتی شاعران فرمهای اطلاعات آنها آماده تکمیل و در ذیل بانک فراخواهد گرفت وتمامی استانهایی که دارای انجمن فعال هستند، شناسایی و مورد حمایتهای مادی و معنوی قرار می گیرند.
وی ضمن اشاره به برگزاری کنفرانس بینالمللی بیداری اسلامی و شاعران گفت: روز یکشنبه ۳۰ بهمن کنفرانس بینالمللی بیداری اسلامی و شعر با حضور شاعران داخلی وخارجی پس از نماز مغرب وعشاء در سالن محل استقرار شعرا برگزار میشود.
وی در تشریح برنامه های جشنواره ششم در مراسم پایانی گفت: در آئین پایانی ششمین جشنواره شعر فجر که روز دوشنبه اول اسفند از ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار خواهد شد بیش از ۵۰ دستخط شاعران به نمایش در میآید وکتاب آثار شاعران برگزیده سال گذشته و کتاب آثار میهمانان خارجی حاضر در جشنواره پنجم در آئین اختتامیه شعر فجر رونمایی خواهد شد، در پایان جشنواره ششم و در روز مراسم آیین پایانی از رسانههای برتر و خبرنگاران فعال تجلیل خواهد شد.
کد خبر: 36451
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciz5ap.t1aqw2bcct.html