حبیب الله بهمنی :

سینمای ایران از توجه به سینمای شهری غفلت کرده است

2 ارديبهشت 1394 ساعت 13:30

حبیب الله بهمنی معتقد است با وجودی که سینما نقش تعیین کننده ای درفرهنگ سازی و تمدن شهر نشینی دارد اما سینمای ایران از این بُعد غفلت کرده است.


به گزارش  هنرنیوز به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، حبیب الله بهمنی کارگردان سینمای ایران در تعریف سینمای شهری گفت: از آنجایی که سینما غیر از بعد سرگرمی و تفریح باید به بُعد آموزش و فرهنگ نیز توجه داشته باشد ، توجه حوزه سینما به مسائل شهری باید به سمت و سویی باشد تا به فرهنگ سازی و ارتقاء شهر نشینی کمک کند تا بتواند نقاط ضعف و قوت و همچنین نیازهای شهرنشینی در آثار سینمایی دیده شود.

وی با بیان اینکه سینما می تواند نقش تعیین کننده ای در فرهنگ سازی تمدن شهرنشینی داشته باشد، افزود: هم اکنون ما با بسیاری از مشکلات و معضلات شهر نشینی روبرو هستیم که همه این مشکلات ناشی از عدم فرهنگ درست شهرنشینی است. این درحالی است که سینما می تواند دراین زمینه کمک زیادی کند.

بهمنی خاطرنشان کرد: فرهنگ شهری می تواند ابعاد گوناگونی از جمله روابط اجتماعی شهرنشینی ، فرهنگ قانون مداری، فرهنگ رعایت حقوق دیگران ، فرهنگ تناسب توسعه شهر نشینی و بسیاری از موارد دیگر را شامل شود.

کارگردان فیلم سینمایی« سیب و سلما» با اشاره به بُعد آموزشی سینما ادامه داد: بُعد آموزشی سینما برای مدیران کشور ، دست اندر کاران مدیران شهری و تمامی شهروندان مفید باشد زیرا زندگی در شهری که همه از حقوق شهری خود آگاه هستند و آن را رعایت می کنند زندگی، توام با احترام و آرامش خواهد بود.

بهمنی با توجه به رویکرد پنجمین دوره جشنواره فیلم شهر با رویکرد ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی و توجه به هویت دینی از این هدف گذاری تقدیر کرد و یاد آور شد: این موارد اهداف خوبی است که مدیریت شهری در پی فرهنگ سازی آن است زیرا امروز در مقطعی از شهر نشینی بسر می بریم که در معرض بمب باران های فرهنگی بسیاری از سوی رسانه های مختلف قرار داریم که تلاش می کنند از همه زوایا فرهنگ و زندگی ایرانی – اسلامی ما را مورد هدف قرار دهند.

وی ادامه داد: لذا توجه جشنواره فیلم شهر به این حوزه ها می تواند بسیار سازنده و مفید باشد البته به شرطی که برای آن برنامه ریزی مشخصی شده باشد تا فیلم هایی که ساخته می شوند از پشتوانه تحقیقی، سبک شناسی ، تحلیل زندگی فعلی ، تحلیل سبک زندگی آرمانی برخوردار باشند. از سوی دیگر بر این باورم که فیلمسازان نیز باید تعامل خوبی با مدیران شهری ، جامعه شناسان، علمای دینی و دانشمندان داشته باشند تا با پشتوانه فکری قوی ، قدم در عرصه تولید فیلم های شهری بگذارند.

کارگردان فیلم سینمایی« شب کایتها» گفت: متاسفانه در همه جشنواره ها این گونه است که فیلمسازان فیلم خودشان را می سازند و جشنواره ها هم، ساز خودشان را می زنند و اگر فیلمی متناسب با جشنواره ها بود به جشنواره راه پیدا می کند وگرنه باید شاهد برگزاری جشنواره ای تهی از محتوا بود اما جشنواره فیلم شهر باید این رسم را بشکند و اینجاست که نقش مدیریت شهری و دغدغه سبک زندگی شهری برجسته می شود و کسانیکه باید در این زمینه برنامه ریزی کند تا فیلمسازان در طول سال در این حوزه ها کارهای تحقیقی و تولیدی انجام دهند و فیلم هایی را در جهت پربار کردن جشنواره تولید کنند.

این کارگردان سینما، با بیان اینکه اکران موفق فیلم های شهری یکی از دغدغه های مدیران شهرداری باشد افزود: مردم باید این نوع فیلم ها را ببینند تا تاثیرات فرهنگی در شهر اتفاق بیفتد در غیر اینصورت تنها به صرف برگزاری یک جشنواره باشد نمی توان انتظار تاثیر گذاری و موفقیت داشت.

بهمنی تاکید کرد: یکی دیگر از وظایف مدیریت شهری این است که هم در زمینه تولیدات فرهنگی در جهت محقق شدن سبک زندگی ایرانی – اسلامی، فرهنگ سازی کند و در تعاریف وظایف کاری خود ؛ توجه به سبک زندگی ایرانی - اسلامی را فراموش نکند و همواره این رویکرد در کارهای خویش ، نمایش عینی داشته باشد زیرا حداقل چیزی که به عنوان شهروندان از مدیران شهری و شهرداری توقع داریم این است که به هنگام خروج از منزل با فضایی روبرو شویم که نمود فرهنگ ایرانی و اسلامی و سبک زندگی ایده آل در آن احساس شود درحالی که امروز اینگونه نیست.

وی ادامه داد: اگر چه شهرداری تلاش های زیادی در زیباسازی شهر و توسعه فضای سبز انجام داده است که می توان از آن به عنوان یکی از بخش های موفق شهرداری یاد کرد اما ما متاسفانه در معماری شهری، همچنان با اشکالات زیادی مواجهه هستیم و هنوز فرهنگ معماری ایرانی - اسلامی در شهرها ما دیده نمی شود و به عبارتی از داشته های معماری فرهنگ خودمان در شهر خبری نیست حتی در برخی از میادین ، مجسمه هایی در فضاهای سبز دیده می شود که خارج از فرهنگ ملی و دینی ما است در حالی که این ها می تواند توسعه دهنده سبک زندگی غیرایرانی باشد. لذا این نمادها ، این معماری شهری ، این مجسمه ها ، این مجوزهایی که برای توسعه ساخت و سازهای شهری داده می شود می بایست با کنترل و نظارت مدیریت سبک زندگی ایرانی - اسلامی باشد تا روح و روان مردم از دیدن آنان به آرامش برسد.

این سینماگر با بیان اینکه آرامشی که در سبک معماری ایرانی – اسلامی وجود دارد در معماری غربی نیست تصریح کرد: ما هم اکنون نه تنها شاهد آرامش در معماری شهری نیستیم بلکه شاهد روح آشفته ای در معماری شهری هستیم که ناشی از فرهنگ مدرنیسم صادراتی غرب است.

شایان ذکر است، پنجمین جشنواره فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ۳ تا ۱۲ خردادماه به دبیری سیاوش حقیقی در تهران برگزار خواهد شد.


کد خبر: 80371

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcizpav.t1auy2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com