همگام با بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛/۳/
چادر های جنبی نمایشگاه همچنان ناراضی از وضعیت غرفه ها
15 ارديبهشت 1392 ساعت 12:16
محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چند سالی است که تقریبا در مصلی تهران تثبیت شده است بر این اساس خوب است تا به انتقاد ناشران از غرفه های سالن های جنبی نمایشگاه نگاهی بیفکنیم.
در مصلی تهران غیر از بخش شبستان که به ناشران عمومی اختصاص دارد، بخش ناشران کودک و نوجوان، ناشران آموزشی، ناشران دانشگاهی، بخش بین الملل و سالن های ویژه در چادر های جنبی شبستان برگزار می شود.
این ناشران همواره از شرایط چادرهایشان در گرما و عدم وجود تهویه در این بخش و رطوبت ناشی از بارش باران شکایت دارند خصوصا که امسال تعداد ۷۰ ناشر را در چادر نمایشگاهی بخش انتهایی شبستان در محل باز جا داده اند در حالیکه این سالن سال گذشته با تجهیزات ویژه ای به کارنامه نشر اختصاص داشت و امسال بدون کوچکترین تجهیزاتی در همان بخش به این ناشران اختصاص یافته است.
از بین این هفتاد ناشر، برخی چون نشر «روزگار نو» به دلیل کلافگی از وضعیت موجود و شرایط نامناسب غرفه و چادر از حضور در نمایشگاه انصراف داده و غرفه هایشان را تخلیه کرده و رفته اند.
این وضعیت اگرچه در مورد ناشران کودک و نوجوان نیز که همه ساله دچار مشکلات فراوانی در این رابطه هستند صادق است لیکن از وعده های توخالی مسئولان نمایشگاه حکایت دارد که در بازدیدهای خبرنگاران سازه های نمایشگاه را با کیفیت و مناسب معرفی می کنند اما حتی برای کمترین تسهیلات آن تدبیری نداشته و حتی روشنایی و سیستم برق این چادرها را تجهیز نکرده اند.
بی شک مصلی تهران به این دلیل که فاقد امکانات نمایشگاهی است تنها در شبستان مرکزی می تواند برای ناشران و بازدیدکنندگان تا حد نازلی مناسب باشد لیکن واقعا سایر ناشران تا کی باید به وضعیت هرساله خود از نمایشگاه انتقاد کنند و جوابی از آن حاصل نشود و در نهایت پاسخ این باشد که «اگر دوست ندارید شرکت نکنید» یا «می توانید انصراف بدهید».
انتقاد این ناشران بیش از هرچیز به مبالغ بالایی است که برای خرید غرفه در نمایشگاه کتاب پرداخت می شود لیکن هیچگاه رقم پرداخت شده مطابق متراژ واقعی غرفه و جایگاه آن نیست، چه بسا در هر دوره از نمایشگاه ناشران زیادی که برای فروش یکساله خود برنامه ریزی موده اند با تخصیص جایگاه نامناسب غرفه متضرر می شوند.
از آن گذشته غرفه داران به دلیل حضور روزانه خود در غرفه و نبود امکانات تهویه و وسایل سرمایشی، نیز وضعیت نامناسب غذا و عدم رفاه غرفه داران آسیب های جسمانی نیز به سایر مشکلات افزون می شود، بگذریم از بازدیدکنندگان که پس از طی مسافت زیاد از درب ورودی تا شبستان، داخل شبستان و سپس سالن های جنبی و چادرهای نواری شبستان دیگر رمقی برای بازدید از غرفه های این ناشران در چادرهای مجاور شبستان ندارند.
شاید تنها بازیدکنندگانی پر انرژی چادر ناشران آموزشی و دانشگاهی، دانش آموزان و دانشجویانی باشند که فقط به صرف خرید کتاب هایی از این دست به نمایشگاه کتاب می آیند و برای آن وقت و انرژی کافی می گذارند.
هیچ معلوم نیست تا چه زمانی ناشران چادرهای مجاور شبستان باید از محل غرفه هایشان انتقاد کنند و نتیجه ای نداشته باشد. کو، گوش شنوا!!!!
مریم خاکیان
کد خبر: 57601
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcizqaw.t1ayu2bcct.html