بهمن دری:

سرمایه گذاری برای کتاب به ارتقا سایر هنر ها مثل فیلم و تئاتر و موسیقی خواهد انجامید

20 شهريور 1390 ساعت 14:11


بهمن دری معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی که در مراسم چهارمین جشنواره کتاب «دین و پژوهش‌های برتر» با هدف تقدیر از مؤلفان، پژوهشگران و ناشران حوزه دین در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، فقه، فلسفه و کلام، عصر چهارشنبه در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد سخن می گفت تاکید کرد: «هرقدر برای کتاب و کتاب‌خوانی سرمایه‌گذاری کنیم، باز هم کم است. اگر می‌خواهیم تئاتر و سینمای خوب و فاخری داشته باشیم، باید به زیربنای آن که کتاب است، توجه کنیم.»
به گزارش روابط عمومی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه چهارمین دوره جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» یک پیشرفت جدی نسبت به دوره‌های گذشته داشته است، گفت: «در دوره جدید فعالیت‌های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فقط شعار ندادیم، بلکه تلاش کردیم اول عمل کنیم، سپس بیان کنیم. رویکرد‌ها در این زمینه مبتنی بر آموزه‌های اعتقادی و منویات مقام معظم رهبری است.»
وی ادامه داد:«این رویکرد به یک برنامه‌ 20 ساله نیاز دارد، ولی با اتکا به تجارب گذشته و همت خودمان تاکنون به این درجه رسیده‌ایم. در سال‌های گذشته، همیشه افسوس می‌خوردیم که هرچند کتاب‌های دینی به تیراژ بالایی رسیده‌اند، ولی نام آن‌ها در اولویت چهارم و پنجم است. در یکی دو سال اخیر با اقدامات انجام‌شده و با وجود مشکلات، آمار کتب دینی هرچند هنوز شایسته‌ انقلاب اسلامی نیست، ولی به نسبت سال‌های مشابه گذشته، گام‌های خوبی برداشته و روبه جلو رفته است.»
وی ادامه داد: «از سال‌های 1358 و 1359 آنچه آمار مدون و ثبت‌شده نشان می‌دهد، 680هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شده است. در طول سال‌های 1384 تا 1389 نیز 51 درصد کل این کتاب‌ها منتشر شده است، ولی یک‌پنجم کتاب‌های این سال‌ها متعلق به سال‌های 1388 و 1389 است. در دو سال اخیر بیش از 125هزار عنوان کتاب منتشر شد که یک‌پنجم آمار کل 30 سال گذشته را شامل می‌شود.»
وی ادامه داد: «هرچند از حیث شمارگان کتب دینی در رتبه‌ دوم بود؛ ولی در چهارماه امسال، عنوان کتاب‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته با حدود 20 درصد افزایش روبه‌رو بود که این نباید باعث غرور شود. ما به‌لحاظ عنوان کتاب نسبت به بسیاری از کشورها در حد بالایی هستیم؛ ولی هنوز به‌لحاظ شمارگان در این درجه نیستیم، چون ویترین کتاب هنوز کم است.»
معاون امور فرهنگی در پایان گفت : «کتاب تولید می‌شود و به‌شکل جذاب چاپ می‌شود، ولی زمانی که به‌دست مصرف‌کننده نمی‌رسد، ناشر و مؤلف دل‌زده می‌شوند. دورنمای ما باید تقویت ارکان نشر با اتکا به تقویت کتب دینی باشد. در نمایشگاه های کتاب در قم که سال گذشته برگزار شد بیش از یک‌میلیارد تومان کتاب خریداری شد. بنابراین امیدوارم روزی شاهد افزایش عناوین و تیراژ کتابهای دینی در خور ارزش های نظام و انقلاب اسلامی باشیم .


کد خبر: 31861

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcizvap.t1azq2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com